Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa mazinās iespēju saziņas lietotnēm dalīties ar lietotāja datiem

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija rosinās izmaiņas privātpersonu datu aizsardzības likumdošanā, kas noteiks stingrākas privātuma vadlīnijas dažādiem saziņas servisiem, piemēram, Facebook Messenger, WhatsApp, iMessage un arī Gmail.

    Ja tiks apstiprināta tā dēvētā E-privātuma direktīva pilnā apmērā, varam sagaidīt, ka no Gmail pazudīs reklāmas, jo Google nedrīkstēs pārlasīt e-pastu sarakstes un nodot informāciju reklāmdevējiem. Tāpat E-privātuma direktīvas izmaiņas ietekmēs sīkdatņu (cookies) izmantošanu.

    Reklāma

    E-privātuma direktīva paredzēs, ka WhatsApp, Facebook un citiem saziņas servisiem ir jānodrošina pilnīga konfidencialitāte. Tiek uzskatīts, ka likumdošanas izmaiņas varētu tikt mīkstinātas, lai lielie tirgus spēlētāji (Google, Facebook) tomēr drīkstētu nodot noteiktu informāciju reklāmdevējiem.

    Ar jaunajiem noteikumiem arī jānodrošina lietotāju saziņas konfidencialitātes aizsardzība visos publiski pieejamos tīklos, tostarp, Wi-Fi pakalpojumos viesnīcās, kafejnīcās, veikalos, lidostās un tīklos, ko slimnīcās piedāvā pacientiem, universitātēs studentiem, kā arī valsts pārvaldes izveidotajās karstvietās.

    Vairs nedrīkstēs pastāvēt neskaidrība ar sīkdatnēm. Atskaitot skaidri noteiktus izņēmumus (piemēram, īpašnieku analītikas veikšanai), nekāda veida saziņu nedrīkst izsekot un uzraudzīt bez brīvas piekrišanas no sīkdatnēm, ar ierīču ciparnospiedumiem vai citiem tehnoloģiskiem līdzekļiem. Jābūt arī lietotājiem draudzīgiem un efektīviem mehānismiem, lai sniegtu un atsauktu savu piekrišanu tīmekļa pārlūkā, programmatūrā, vai operētājsistēmā.

    Eiropas E-privātuma direktīvas izmaiņas vēl tiks precizētas, visticamāk, tās stāsies spēkā 2018. gada vidū.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    12.01.2017 10:21

    ‘bez brīvas piekrišanas no sīkdatnēm’ – jau vienu likumu pieņēma, tagad katra weblapa brīdina par kūkiju lietošanu ar milzīgu, uz nerviem krītošu, banneri. vai tur ir poga atteikties? nope. rezultātā visi piekrīt – kur tad likumam jēga, izņemot man radītās neērtības?

    birokrāti imitē intensīvu darbu…

    12.01.2017 11:00
    Reply to  digitalk

    Izskatās, ka varētu ieviest [nope] pogu!

    Lapsinieks
    12.01.2017 18:24

    vai kāds piedāvās bezmaksas internetu bez reklāmām? gribi lietot džīmeilu un savus terabaitus – lūdzu, aplūko reklāmas. Tas tak ir pašsaprotami… viss šeit aprakstītais ir tikai šīs pašsaprotamības sekas. Vai blaknes.

    Reklāma