Web Analytics
More
    Reklāma

    AlphaGo radītāji slepus apspēlē Go spēlētājus visā pasaulē

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā pavasarī Google paspārnē nonākušās mākslīga intelekta izpētes kompānijas DeepMind radītais AlphaGo piecu spēļu sērijā (ar 4:1) apspēlēja galda spēles Go profesionāli Lī Sedolu (Lee Sedol). Tas bija pirmais gadījums vēsturē, kad šajā galda spēlē cilvēku ir uzvarējis robots.

    Tomēr AlphaGo radītāji pie sasniegtā nav apstājušies un atzinuši, ka slepus internetā aizvadījuši spēles ar cilvēkiem. Ja Tygem un FoxGo serveros esi manījis spēlētājus Magister(P) un Master (P), tad tagad zināsi, ka tas ir bijis robots nevis dzīvs cilvēks.

    Reklāma

    Tūkstošiem gadu cilvēki ir pilnveidojuši savas Go spēles prasmes un pamatā tas noticis analizējot citu aizvadītās spēles. AlphaGo cilvēku spēlētājus pārsteidz ar negaidītiem gājieniem un ierobežota gājienu laika dēļ cilvēku spēlētāji nav spējuši tikt galā ar robota spēli.

    AlphaGo radītāji norāda, ka jau šogad šis mākslīgā intelekta veidojums atkal piedalīsies oficiālās Go spēlēs ar cilvēkiem.

    AlphaGo autori uzskata, ka spēlēšana pret mākslīgo intelektu ļauj uz spēli paskatīties no cita skatu punkta un mainīt gadu gaitā iestrādājušos spēlēšanas paradumus. Rezultātā pat zaudējums robotam dos labumu – jaunu pieredzi.

    Tikmēr mākslīgā intelekta zinātnieki no Ķīnas Computer Go līdz šī gada beigām oficiāli izaicinās Google AlphaGo komandu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    09.01.2017 13:45

    Tikai cerams, ka izdosies izvairīties no botu iesmērēšanas dzīvu cilvēku vietā īstajās sacensībās. Pretējā gadījumā būs kā ar dopingu lielajā sportā. Ja sporta pasākums pārvēršas par sacensībām starp ķīmiķiem un programmētājiem, tas vairs nav sports.

    Aivars Liepa
    09.01.2017 15:31

    Būs kā ar šahu – kopš mašīnas sāka konsekventi apspēlēt cilvēku, spelei vairs ar tādu interesi neseko, čempionāti paliek klusāki un nemanāmāki…

    KKTK
    09.01.2017 15:38
    Reply to  Aivars Liepa

    Kā kā iepriekš šaha čempionāti bija ar alkoholu pilnām tribīnēm, karsējmeitenēm un militārās aviācijas savilktām karoga strīpām :D :D :D

    GGrs
    09.01.2017 16:51
    Reply to  KKTK

    :D javarētu +10 ieliktu, sasmējos

    Krotow
    09.01.2017 19:48
    Reply to  Aivars Liepa

    Varētu padomāt, ka šaha čempionātiem agrāk bija tāda pati popularitāte kā starptautiskajiem hokeja mačiem. Vnk lielajā sportā ir daži sporta veidi, kuros apgozās miljardi reālās naudas, tāpēc tos pīārē vairāk.

    Lapsinieks
    09.01.2017 21:25
    Reply to  Krotow

    neviens nepīārē. atslēgas vārds ir nauda apgrozās. ja negrozītos, neko nevarētu sapīārot.

    Krotow
    09.01.2017 22:43
    Reply to  Lapsinieks

    Šahu ir grūti pīārēt, jo šī spēle lielākai daļai homo tipa indivīdu (tas ir latīniskais ģints apzīmējums, ne tas, ko jūs padomājāt) nav saprotama dēļ nespējas/nevēlēšanās darbināt pelēko veidojumu galvas augšdaļā. Sēdēt tribīnēs vai krogā pie TV ekrāna, sūkt aliņu un bļaut – o, jā. Mūsu senči arī barā bļāva un vicināja rungas, ko lai dara, tāda iedzimtība.

    Aivars Liepa
    01.02.2017 20:12
    Reply to  Krotow

    Tāda – nebija. Bet bija klubi, sacensības dažādos līmeņos, pasaules čempionātu mačus translēja pa televīziju. pēc 90tajiem, vairs nekā tāda nav…

    Krotow
    01.02.2017 20:21
    Reply to  Aivars Liepa

    Ir arī tagad, tikai mazākā skaitā. Jau teicu, ka ar šahu nevar nopelnīt pastulba vairākuma gadījumā. Starp citu PSRS laikā viens šaha attīstības iemesliem bija arī iespēja aizbraukt kaut kur tālāk vai pat uz ārzemēm, ko citādi nevarēja. Tagad tur visur var aizbraukt tāpat.

    Reklāma