Web Analytics
More
    Reklāma

    Google 2017. gadā izmantos tikai no atjaunojamiem energoresursiem iegūtu elektrību

    Jaunākie raksti

    Google tikko paziņojusi, ka jau 2017. gadā viss tehnoloģiju giganta bizness tiks nodrošināts ar atjaunojamu elektroenerģiju. Vēl 2012. gadā Google pirmo reizi nāca klajā ar ideju visu uzņēmuma darbību nodrošināt ar zaļu enerģiju, pilnībā atsakoties no fosilās enerģijas.

    Pilnīga pāreja uz atjaunojamiem energoresursiem ir milzīga Google uzvara. Tiek norādīts, ka Google nepieciešama aptuveni 2.6 gigavatu vēja ģeneratoru un saules paneļu piedāvātā jauda, lai ar enerģiju apgādātu visus Google sniegtos pakalpojumus un ofisu nodrošināšanu ar elektrību.

    Reklāma

    Google nav vienīgais tehnoloģiju uzņēmums, kas publiski rāda savu pieķeršanos dabai, tomēr Google zaļās enerģijas iepirkumi būtiski pārsniedz citu uzņēmumu sasniegto. Google mājvietā Mountain View ir lielākā saules paneļu spēkstacija pasaulē, kas atrodas tik tuvu gala patērētājam. Pašu iegūtā saules enerģija nodrošina vismaz 30% no Google mājvietai nepieciešamās enerģijas. Pārējo zaļo enerģiju Google iepērk.

    2015. gadā Google servisu nodrošināšanai vajadzēja 5.7 teravatsundas elektrības, kas aptuveni atbilst visas Sanfrancisko pilsēta gada elektrības tēriņiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma