Web Analytics
More
    Reklāma

    LIKTA ar Microsoft atbalstu īstenos projektu “Digitālās prasmes nākotnes darbam”

    Jaunākie raksti

    2016. gada decembrī Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) uzsāk projektu “Digitālās prasmes nākotnes darbam”. Tā mērķis ir attīstīt jauniešos prasmes, kas būs nepieciešamas nākotnes digitālajām profesijām, kā arī sniegt atbalstu skolotājiem, kas veic inovatīvas jauniešu apmācības. Projektu finansiāli un ar programmatūras ziedojumu atbalsta “Microsoft”. Kopējais finansiālā un tehniskā nodrošinājuma atbalsta apjoms ir 217 tūkstoši ASV dolāru, no kuriem 60 tūkstoši ir finansiāls atbalsts, bet pārējais ieguldījums ir projektā nepieciešamās programmatūras piešķīrums.

    Projekta sākuma etapā četrām profesijām tiks izstrādātas “Digitālo prasmju ceļa kartes”: digitālā marketinga speciālists, digitālā multimediju satura veidotājs, mājaslapu veidotājs un spēļu programmētājs. Atbilstoši izstrādātajām prasmju ceļa kartēm, vispirms tiks sagatavoti 20 pasniedzēji, kas apmācīs 400 jauniešus atbildošajās prasmēs.

    Reklāma

    “Esam gandarīti par ilgstošo sadarbību ar “Microsoft” jauniešu un skolotāju digitālo prasmju attīstībā. Pirmos sadarbības projektus uzsākām īstenot jau 2007. gadā un šajā laikā kopīgi organizētajās aktivitātēs iesaistījušies ap 10 tūkstošiem dalībnieku. Ticu, ka projekta “Digitālās prasmes nākotnes darbam” ietvaros izstrādātās apmācību metodes un materiāli būs interesanti mūsu jauniešiem, motivējot viņus savu karjeru saistīt ar digitālajām profesijām,” LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

    “E-prasmes mūsdienās ir 21.gadsimtā pamatprasme. Tās attīsta spēju risināt problēmas, veicina analītisko domāšanu, komunikācijas un sadarbības prasmes, kā arī attīsta radošumu un stiprina IT pratību. E-prasmju veicināšanai 2012.gadā Microsoft uzsāka globālu iniciatīvu – Microsoft YouthSpark, kuras mērķis ir sadarbībā ar valsts iestādēm, bezpeļņas organizācijām un citiem uzņēmumiem palīdzēt jauniešiem labāk apzināties un izmantot viņu potenciālu, nodrošinot viņiem lielākas izglītības, nodarbinātības un uzņēmējdarbības iespējas,” saka Renāte Strazdiņa, Microsoft Latvia vadītāja. “Esam gandarīti turpināt sadarbību ar LIKTA un atbalstīt projektu “Digitālās prasmes nākotnes darbam”, kura laikā 1600 reģiona jaunieši apgūs tās prasmes un zināšanas, kas nākotnē palīdzēs viņiem būs konkurētspējīgajiem, pārliecinātākiem par sevi un savu nākotni,” piebilst “Microsoft Latvia” vadītāja.

    Projektā piedalīsies skolas un pašvaldību digitālie centri no  Rīgas, Preiļiem, Daugavpils, Jelgavas, Liepājas, Ventspils, Tukuma, Aizkraukles un citiem Latvijas rajoniem. Savukārt 400 jaunieši tālāk dalīsies ar iegūtajām  prasmēm savās skolās, jauniešu organizācijās un bibliotēkās, nododot zināšanas citiem jauniešiem.

    “Esam ļoti pateicīgi LIKTA un “Microsoft” par iespēju piedalīties jau agrākajos ar IKT jomu saistītajos projektos, veidojot veiksmīgu un uz nākotni vērstu sadarbību. Mūsu skolas skolēni to ļoti augstu novērtēja un ar lielu ieinteresētību ieklausās pedagogos, kuri ikdienā pamudina papildus formālās izglītības programmai apgūt arī tik strauji mainīgās darba tirgum aktuālas kompetences. Mūsdienu jauniešiem jau vidusskolas posmā ļoti aktuāli ir nākotnes profesijas izzināšanas un nodarbinātības jautājumi, kā arī izaugsmes saglabāšanas iespējas,” uzsver Liepājas A.Puškina 2. vidusskolas direktores vietniece informātikas jautājumos  Andra Jākobsone.

    Kopumā projektā jaunas  prasmes apgūs vismaz 1600 jauniešu. Projekta noslēgumā jaunieši pielietos apgūtās prasmes, izstrādājot digitālos projektus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma