Web Analytics
More
    Reklāma

    Prestigio Grace R7 apskats

    Ja neskaita no Apple kopētu izskatu, neko citu interesantu par Grace R7 pateikt nevaru. Labāk piedalīties lielajā loterijā, iegādājoties ko jēdzīgāku no Ķīnas.

    Jaunākie raksti

    Pirkstu nospiedumu nolasītāji vairs nav ekskluzīva dārgo viedtālruņu pazīme! Prestigio ir izlaidis Grace R7 viedtālruni, kas tiek pozicionēts kā uzņēmuma pirmais modelis ar pirkstu nospiedumu nolasītāju. Reklāmas materiālos tiek uzsvērts, ka Grace R7 pirkstu nospiedumu lasītājs ļauj ātri piekļūt ierīcei un aizsargāt personas datus.

    Prestigio, līdzīgi kā daudzi citi mazie ražotāji, pēdējā gada laikā ir spējis saņemties un pakāpties virs pilnīgi kantainu un neizteiksmīgu kastīšu štancēšanas. Protams, vēl arvien atradīsies kāds ražotājs, kam šķitīs, ka šodienas apstākļos pircējs spēj pilnīgi ignorēt vizuālas nolaidības, ka tik cena zema. Vienīgi varētu rasties loģisks jautājums par Apple produkcijas kopēšanu…

    Reklāma

    Lai arī kā nebūtu, par 130 eiro iegūt visai glītu viedtālruni ar pirkstu nospiedumu nolasītāju ne katru dienu var izdoties. Bet vai viss ir tik skaisti…?

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 6.0 Marshmallow
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 720 x 1280 punkti, ap 294 ppi, 2.5D Asahi
    • Procesors: MediaTek MT6580, četri 1.3 GHz Cortex-A7 kodoli, Mali-400MP video apakšsistēma
    • RAM: 2 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 32 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0
    • Kameras: 13 megapikseļi, 3120 x 4160, autofokuss, LED zibspuldze, HDR. 1080p ar 30 fps video. 2.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS
    • Papildus: divas SIM kartes, pirkstu nospiedumu nolasītājs
    • Izmēri un svars 143 x 70.5 x 8 mm, 137 g
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Ion 2500 mAh
    • Krāsas: melna, sudraba un zelta
    • Cena: ap 130 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    Prestigio Grace R7 pavisam noteikti ir budžeta klases viedtālrunis, tam ir 5.0 collu IPS tehnoloģijas ekrāns ar 720p izšķirtspēju, ekrānu sedz Asahi 2.5D aizsargstikls. Varbūt arī ekrāns neskrāpējas, tomēr Asahi neatgrūž pirkstu nospiedumus un ekrānu ir ļoti grūti notīrīt. Ekrāns varbūt ir nedaudz pablāvs, varēja būt augstāks kontrasts.

    Tiek solīts, ka viedtālrunim ir 13 megapikseļu kamera ar Samsung sensoru, bet man tā drīzāk izskatās pēc 5 “apskeilotiem” megapikseļiem. Bet par kameru nedaudz vēlāk.

    Varbūt kādam ies pie sirds, bet man Grace R7 pārāk atgādina iPhone no priekšpuses, bet aizmugurē viedtālrunis ir pilnīgi neizteiksmīgs. No kopējām aprisēm izceļas kameras acs, īsti gan nav skaidrs, kāpēc to bija nepieciešams izbīdīt no korpusa.

    Interesantākā Prestigio Grace R7 iezīme noteikti ir viedtālruņa pirkstu nospiedumu nolasītājs. Līdzīgā cenu kategorijā neviens konkurents nav sadūšojies uzstādīt pirkstu nospiedumu nolasītāju. Nedaudz negaidīti, bet pirkstu nospiedumu nolasītājs tiešām arī strādā. Vien nākas no sākuma pamodināt ekrānu ar pogas nospiešanu, pēc tam tiek nolasīts arī nospiedums. Nav diez ko ērti. Apple, Huawei un citi ražotāji jau sen gan ieslēdz ekrānu, gan arī atbloķē ierīci ar vienu skārienu pie pirkstu nospiedumu nolasītāja. Grace R7 pirkstu nospiedumu nolasītājs visai veiksmīgi darbojas arī tad, ja tev ir mitri pirksti.

    Grace R7 ir noņemams aizmugures vāks, zem tā atrodas vieta divām SIM kartēm un microSD kartei.

    Prestigio Grace R7 iepakojumā atradīsi microUSB uzlādes vadu, sienas adapteri, pašu viedtālruni un ekrāna aizsargplēvi.

    Kopumā var teikt, ka Grace R7 nav sliktākais no redzētajiem 130 eiro viedtālruņiem, bet atkal – ar pirkstu nospiedumu nolasītāju pircējs maksā par lielāku un kvalitatīvāku ekrānu, ātrāku procesoru un daudz labāku kameru, kas būtu meklējama līdzīgas cenas Ķīnas viedtālruņos.

    Pirkstu nospiedumu nolasītājs

    Atļaušos izdalīt pāris rindkopas par pirkstu nospiedumu nolasītāju. Tas nav pats veiklākais un rafinētākais no redzētajiem pirkstu nospiedumu nolasītājiem, tomēr tam ir pāris noderīgas papildfunkcijas.

    Aktīvā viedtālrunī skāriens pie pirkstu nospiedumu nolasītāja nozīmēs Back, vienu reizi nospiežot, tas tēlo Home pogu, divas reizes nospiežot nonākam pie atvērtajām lietotnēm. Nospied un turi – atvērsies Google meklēšana.

    Pirkstu nospiedumu nolasītājs var aizsargāt īpašnieka datus ar Smart Lock funkciju. Pirkstu nospiedumu nolasītāja darbības ātrums tiek solīts ap pussekundi – nekas zibensātrs tas nav. Kļūdas? Aptuveni viena piektā daļa no visiem piespiedieniem.

    Procesors un veiktspēja

    Prestigio Grace R7 darbina Android 6.0 Marshmallow kopā ar 1.3 GHz četru kodolu MediaTek MT6580 procesoru un 2 GB RAM. Grace R7 lielākā problēma varētu būt neesošs LTE mobilo datu savienojums. Wi-Fi 802.11 a/b/g/n un Bluetooth 4.0 viedtālrunis ir saņēmis.

    Sintētiskās veiktspējas testi parāda, ka Prestigio Grace R7 ir aptuveni LG Nexus 4 vai pirmās paaudzes Motorola Moto G līmenī. Teiksim godīgi – mūsdienām var būt par maz, it īpaši, ja izvēlies lietot pilnu Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp un līdzīgu mūžīgi aktīvo lietotņu klāstu.

    Ikdienā pieejamie resursi lietotājam ir ierastie 10 GB atmiņā un 1.3 GB RAM. Tāpat ikdienas veiktspēja vērtējama kā ne pārāk steidzīga. Lietotnes vaļā veras un darbojas, bet ar flagmaņu iespējām Prestigio Grace R7 ir nesalīdzināms.

    Li-Ion 2500 mAh akumulators nav nekas grandiozs mūsdienām. Ar vienu uzlādi Grace R7 nodzīvos aptuveni pusotru dienu, bet var gadīties arī mazāk. Jāsaka, ka paļauties uz pieredzi nevar, jo kādu reizi Grace R7 ar vienu uzlādi strādā tiešām gandrīz divas dienas, bet citkārt atkal lādētājs jāmeklē jau vakarā.

    Programmatūra

    Prestigio Grace R7 ieguvis pāris reklāmas lietotnes, piemēram, Yandex meklētāju, antivīrusu, Prestigio e-lasītāju, Prestigio MultiStore, un, protams, pilnu Google programmatūras paketi.

    Vizuālo un funkcionālo operētājsistēmas pielāgojumu var teikt, ka nav. Visas pievienotās funkcijas saistītas ar pirkstu nospiedumu lasītāju.

    Visur tiek izmantoti standarta Android risinājumi un visai neglīta kameras lietotne.

    Nevienam nav noslēpums, ka GPS un navigācijas darbība mēdz būt visai grandiozs ne-Snapdragon procesoru klupšanas akmens. Waze nekādus ķiņķēziņus nezīmēja, tomēr lietotnes darbība nebija plūdena. Sākotnēji GPS arī ne visai ideāli atrada satelītus, bet pēc pirmreizējās apdomas mirkļa darbība bija (vismaz man) pieņemami precīza gan Waze, gan Strava lietotnēs.

    Kamera

    Galvenā Prestigio Grace R7 kamera esot aprīkota ar 13 megapikseļu sensoru no Samsung. To papildina autofokuss un trīs LED zibspuldze. Kamerai ir HDR, sejas izskaistināšanas un vairākas citas funkcijas.

    Kā jau iepriekš minēju, Grace R7 kamera nav diez ko izsmalcināta. Tik šaušalīgas fotogrāfijas sen nebiju redzējis. Detalizācija nekāda, krāsas vājprātīgas, par autofokusa esamību sāku šaubīties.

    Vienu reizi (ja atmiņa neviļ, tas bija ar kādu no Just5 viedtālruņiem) biju sarakstījis visādas rupjības par kameru, bet pirms publicēšanas attapos, ka objektīvam priekšā ir palikusi aizsargplēve. Šoreiz aizsargplēves nav.

    Īsāk sakot – ja vēlies kameru, Grace R7 nebūs tev pa prātam.

    Secinājumi

    Varbūt sākotnēji Prestigio Grace R7 ar savu 130 eiro cenu un pirkstu nospiedumu nolasītāju varētu šķist pieņemams pirkums, tomēr veiktspējas ziņā viedtālrunis dzīvo tālajā 2012. gadā, kamēr kamera ir vēl aizvēsturiskāks veikums.

    Konkurentu piedāvājums par līdzvērtīgu cenu arī nav iepriecinošs, vismaz ne izvēloties viedtālruni pie mums. Microsoft Lumia 650, Microsoft Lumia 640 XL, Meizu m3s, LG K10 arī nav tie labākie pirkumi. Šādā cenu kategorijā droši vien būtu jāriskē ņemt kaut ko no Ķīnas plašā piedāvājuma.

    Prestigio Grace R7 uzbūve ir visai ciešama, tā ne ar ko neatšķiras no līdzīgas cenas konkurentiem. Akumulatora neparedzamais darbības laiks ir nedaudz aizdomīgs.

    Šur tur internetā (pārsvarā krievu valodā) Prestigio Grace R7 saņēmis pat visai ciešamas atsauksmes, tikai nespēju saskatīt par ko… Izskata kopēšanu? Lēnu procesoru? Švaku ekrānu? Nelietojamu kameru? Neuzskatu, ka pirkstu nospiedumu nolasītājs to var atsver.

    Patika

    + skrāpējumdrošs ekrāns
    + cena

    Nepatika

    – lēns
    – ne pārāk glīts
    – dīvaina akumulatora darbība
    – nelietojama kamera

    Ja neskaita no Apple kopētu izskatu, neko citu interesantu par Grace R7 pateikt nevaru. Labāk piedalīties lielajā loterijā, iegādājoties ko jēdzīgāku no Ķīnas.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    5
    Ekrāns
    4
    Kamera
    2
    Veiktspēja
    3
    Programmatūra
    4
    Akumulators
    4
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    36 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    23.12.2016 10:13

    Lai nemusinātu tautu, vajadzētu izlabot šo frāzi “Nevienam nav noslēpums, ka GPS un navigācijas darbība mēdz būt visai grandiozs ne-Snapdragon procesoru klupšanas akmens.” – jo sanāk, ka klibo i apple, i samsunga. i huaweja procesori. Lai gan skaidrs, ka runa ir tikai par mediatek draņķiem…

    Lapsinieks
    23.12.2016 12:36

    šitādas fotogrāfijas jau var pa taisno mest instagramā bez filtra! Hipsterīgi. Kamēr citi nomocās ar filtriem…

    Artanis
    23.12.2016 14:08

    Vai neviens cits nepateiks acīmredzamo, ka ierīces priekšpuse ir pilnīgi 1:1 bezkaunīgi nospiesta no Ābola?

    Kristaps Skutelis
    23.12.2016 14:11
    Reply to  Artanis

    Apskatā tas jau bija pateikts un tagad tas ir pateikts arī komentāros. Paldies! :)

    Lapsinieks
    23.12.2016 14:14

    a aifonam var sākumekrānu pagriezt horizontāli?

    Kristaps Skutelis
    23.12.2016 14:18
    Reply to  Lapsinieks

    Var. Kāpēc jautā?

    Lapsinieks
    23.12.2016 14:39

    nezinu, nekad nebiju par to aizdomājies un arī redzējis. vispār. Paskatījos – huaweji negriežas, samsungi ar agrāk negriezās.

    Kristaps Skutelis
    23.12.2016 14:43
    Reply to  Lapsinieks

    Hāāā!!!!! Redzi, aifons ir labāks par Huawei!!! :D

    Bet ja esam nopietni, tad lasot Arta sarakstīto, aizdomājos par vienu citu lietu. Huawei, piemēram, ir riktīgi forši, ka var atbloķēt telefonu pieliekot pirkstu pie sensora. Ar iPhone man tā nesanāk. Tur Home poga jānospiež, lai ekrāns ieslēgtos un tad turpinot turēt pirkstu uz pogas, ierīce atbloķējas. Iestatījumos gan ir funkcija, kam būtu jāatbloķē telefons vienkārši pieskaroties mājas pogai, bet man tas kaut kā nedarbojas.

    Lapsinieks
    23.12.2016 14:45

    Tev vnk ir ļoti novecojis modelis. Izskatās pēc 600tā merša, bet iekšā tvakia motors :D

    Artūrs Gailis
    23.12.2016 15:34

    “Huawei, piemēram, ir riktīgi forši, ka var atbloķēt telefonu pieliekot pirkstu pie sensora.”

    Šīs tik lieliskās iespējas dēļ no tā Huawei teju vai atbrīvojos. Rokas nevar ielikt kabatā, jo tas sensors visu laiku atbloķē telefonu. Otr problēma – liekot telefonu kabatā, tas visu laiku atbloķējas un nākas to vēlreiz nobloķēt. 2 mēnešus lietoju P9 lite un tā arī nespēju pierast pie tā, ka pieskaroties tā lieta uzreiz atbloķējas.

    Lapsinieks
    23.12.2016 16:29
    Reply to  Artūrs Gailis

    hm… pirmo reizi dzirdu huawei mazajā komūnā par šau problēmu. varbūt abas rokas kreisās?

    24.12.2016 06:01
    Reply to  Artūrs Gailis

    Huawei ar šo kabatā atslēgšanu tiešām grēko. Piemēram, Honor 8 kabatā atbloķēt nevarēja ar pieskārienu sensoram, bet Mate 9, lai arī teorētiski ir tāda pati aizsardzība, dažkārt aizsardzība nenostrādāja. Dažkārt = 50%.

    nr71
    23.12.2016 19:35
    Reply to  Lapsinieks

    Kā ta negriežas!? Griežas, un kā vēl. Nu, vismaz Mate8. Un arī jebkuram citam Android var tādu dabūt gatavu ar bootlouderi no Play veikala.

    Lapsinieks
    24.12.2016 11:35
    Reply to  nr71

    Aga. Atslēgas vārds ir buutlouderis. Uz redzēšanos..

    Kristaps Skutelis
    23.12.2016 16:43
    Reply to  Artanis

    Redzot kādu bildi Prestigio ielikuši savas Facebook lapas augšā, domāju, ka viņi ar šo kopēšanu drīzāk lepojas nekā mēģina noklusēt.comment image

    Lapsinieks
    23.12.2016 16:57

    dauņi…

    x
    23.12.2016 18:32
    Reply to  Lapsinieks

    dauņi ir tie, kas uzķeras uz trollingu un sāk cepties….tas tak ir vienkārši māksliniecisks žests nevis kopēšana vai salīdzināšana, jo pat zvirbulim ir skaidrs, ka šis nav aifons.

    Jokman
    23.12.2016 17:30

    Briesmīgs telefons. Sen nebiju redzējis ko tik sliktu. Vai vispār bija vērts tērēt laiku apskatam? Šo telefonu neglābj pat tā zemā cena.

    Kristaps Skutelis
    23.12.2016 17:52
    Reply to  Jokman

    Mēs cenšamies rakstīt par dažādu cenu kategoriju ierīcēm, lai informētu vai brīdinātu par produktiem un tādējādi ļautu lasītājiem pieņemt labākus lēmumus. Plus, ja nav apskata, nav vietas kur par produktu komentēt mūsu lasītājiem.

    Andish Gonzalez
    23.12.2016 18:18

    Vispār nesaprotu šito Android darbināmo telefonu daudzveidības jēgu! Visi tak vienādi.. viens ātrāks, otrs lēnāks, glītāks neglītāks, bet softs viens un tas pats pēc būtības! Apbrīnoju tos ražotājus un nu jau arī Nokia, par uzdrīkstēšanos līst ar jaunām (tie paši vecie vēži jaunā maisiņā) trubām tirgū.

    x
    23.12.2016 18:34

    krāsas kā krāsas, tik ar BB nav lāgā….par fokusu nevaru spriest, pats neesmu fokusējis…reizēm cilvēki tiešām to nedara pienācīgi

    Elvis Meisters
    23.12.2016 22:13

    Es vēl neesmu redzējis kādu kvalitatīvu preci no Prestigio puses. Visi bija, ir un būs mēsli.

    24.12.2016 06:04
    Reply to  Elvis Meisters

    Man vienīgi nesen apskatītais dators patika. Bet ar telefonu lietošanu ir… jābūt pacietīgam.

    andris
    23.12.2016 22:21

    Nezinu kā par šo, bet pirms 2 gadiem pirkts prestigio 5508 joprojām kalpo ideāli. Arī bija kursora apskats savā laikā.

    Mx4
    24.12.2016 20:11

    Tad jau Ulefone Metal 4G ieliek Ulefonam vienos vārtos. Ja šis resurss nebūtu pozicionēts kā cilvēka blogs, varētu uztaisīt apskatu.

    Kristaps Skutelis
    24.12.2016 22:08
    Reply to  Mx4

    “Ja šis resurss nebūtu pozicionēts kā cilvēka blogs, varētu uztaisīt apskatu.” – šo tekstu nesapratu. Vēlreiz un saprotamāk.

    Mx4
    24.12.2016 23:20

    Blogs parasti tiek definēts kā vienas personas vietne, kurš tajā publicē rakstus par sev aktuālām tēmām

    Kristaps Skutelis
    24.12.2016 23:28
    Reply to  Mx4

    Kursors ir blogs, jo mēs nekautrējamies te paust arī savu personīgo viedokli. Proti, šeit nav lasāmas tikai sausas tehnoloģiju ziņas. Un ar “mēs” es runāju par Kursora redakciju, kas sastāv no vairākiem cilvēkiem, kas ar dažādu regularitāti šeit publicē savas domas. Tāpēc Kursoru es nekādīgi nevaru nosaukt par vienas personas vietni.

    Ja runājam konkrētāk par Ulefone, tad pavisam noteikti būtu interesanti palasīt ko tu par to domā. Ja esi gatavs padarboties un uzrakstīt plašāku rakstu par savu pieredzi ar šo ierīci, lūdzu, dod man ziņu uz kristaps@kursors.lv. Ja raksts būs pienācīgi sagatavots, papildināts ar bildēm, tad to publicēsim kā viesautora rakstu. Galvenais, lai lasītājiem noderīgi un interesanti pasniegts saturs.

    Mx4
    24.12.2016 23:33

    Par konkrēto Ulefone modeli ieminējos jo šai Prestigo aprakstā liels uzsvars tika likts uz pirkstu nospieduma lasīšanu, un tāpat Metal 4G ir tā pati cenu kategorija.Tikai kopā ar pirkstu nospiedumu lasītāju komplektā nāk 3GB RAM&16GB ROM

    Mx4
    24.12.2016 23:34
    Reply to  Mx4

    P.S. Es kursoru uztevru kā tehnoloģiju portālu un nespēju saprast kāpēc viņš tiek pozicionēts kā blogs. Why?

    Kristaps Skutelis
    24.12.2016 23:38
    Reply to  Mx4

    Tas ir mans tāds iekšējs uzskats, jo manā prātā īsts trū blogs ir tāda tīmekļa vietne, kurā tās autors var pateikt visu tieši tā kā tas patiesībā ir. Un Kursoru esmu radījis un uzturu kā dzīva satura un viedokļu vietni.

    Pēc citām definīcijām Kursors ir noteiktas jomas portāls, jeb vortāls.

    Kristaps Skutelis
    24.12.2016 23:36
    Reply to  Mx4

    Vienīgā būtiskā atšķirība laikam būs tāda, ka apskata varoni Grace R7 var nopirkt un apkalpot Latvijā, bet Ulefone ir kārtējais ķīnietis, kas pašam jāpasūta internetos un jākož pirkstos, ja tas saplīst. Bet ja šo apstākli neņem vērā, tad var salīdzināt ar daudz ko, arī pieminēto Ulefone.

    Mx4
    24.12.2016 23:46

    Jā jā zinām kā ķīnešu brendiem nodrošina garantiju. Ūdens un kritieni atteikumos figurē tikai tā. Ka tik atteikt, pat neskatoties ka ir absolūti ar to nesaistīti defekti un pat ražotāju atzītas problēmas. It sevišķi otrajā gadā, jo ķīnietis garantē tikai 1 gadu, savukārt ES likumdošana pieprasa divus gadus. Katrs noplīsušais aparāts virs gada ir tirgotāju tīrie izdevum, izdevumus neviens nemīl.
    Taisnību sakot arī lielo flagmaņu servisi arī slimo ar atšūšanas piekopšanu, cik cilvēki netika pasūtīti kad Sony paši pa sevi plaisāja tačskrīni, vai vecākā pagātnē Nokijām dzisa displeji

    Kristaps Skutelis
    24.12.2016 23:48
    Reply to  Mx4

    Vienmēr ir iespēja likumā noteiktā kārtībā cīnīties ar uzņēmējiem, ja šķiet, ka netiek ievērotas tavas kā patērētāja tiesības.

    x
    25.12.2016 00:57

    aha, kitajfona pircējam ir iespēja aizsūtīt pārdevējam Latvijas servisa atzinumu, ka defekts ir ražotāja vaina, nevis pircēja. Vēlams uz Ķīnas nacionālo Smieklu dienu – pārdevējam nebūs jādomā, kā viņš iepriecinās draugus.

    Kristaps Skutelis
    25.12.2016 00:58
    Reply to  x

    Precīzi, Ulefonu un tamlīdzīgu Latvijā oficiāli nepārstāvētu produktu gadījumā scenārijs izskatās aptuveni šāds.

    Reklāma
    Ja neskaita no Apple kopētu izskatu, neko citu interesantu par Grace R7 pateikt nevaru. Labāk piedalīties lielajā loterijā, iegādājoties ko jēdzīgāku no Ķīnas.Prestigio Grace R7 apskats