Web Analytics
More
    Reklāma

    “Klondaika” ierīkojusi pirmo elektromobiļu uzlādes staciju Salaspilī

    Jaunākie raksti

    Domājot par videi draudzīgu transportlīdzekļu izmantošanu un gaisa piesārņojuma samazinājumu, kā arī Salaspils autovadītāju un pilsētas garāmbraucēju ērtībām, izklaides un atpūtas vieta “Klondaika” ierīkojusi pirmo Elektromobiļu uzlādes staciju Salaspilī – Maskavas ielā 9A.

    “Elektromobiļi kļūst arvien pieprasītāki – piemēram, ja pāris gadus atpakaļ Latvijā tika reģistrēti līdz 10 elektromobiļiem, tad jau aizvadītajā gadā to skaits ir sasniedzis pāri 200. Tāpēc, reaģējot uz šo straujo tendenci, tostarp mūsu klientu interesi, mēs, kā inovatīvs un mūsdienīgs uzņēmums, esam spēruši soli pretī zaļo tehnoloģiju ieviešanai “Klondaikas” tīklā. Tā ir iespēja vienlaikus popularizēt ekoloģisku dzīvesveidu, kā arī mazināt atkarību no importējamās degvielas,” stāsta izklaides un atpūtas vietu tīkla “Klondaika” mārketinga direktors Aleksejs Krivcuns.

    Jaunatvērtā elektromobiļu uzlādes stacija Salaspilī ir viena no retajām elektromobiļu uzlādes stacijām Latvijā, jo līdz šim “zaļo” degvielu var uzpildīt vien aptuveni desmit vietās visā valstī. Salaspils uzlādes stacija ir pievilcīga arī dēļ tās atrašanās vietas. Kamēr tiek veikta elektromobiļa uzlāde, to vadītājiem ir lieliska iespēja brīvo laiku pavadīt blakus esošajā izklaides un atpūtas vietā “Klondaika”, kur bārmenis šoferīšiem pagatavos gardu kafiju.

    Elektromobiļu uzlādes stacija nodrošina vienlaicīgi divu elektromobiļu vai “Pug-in” hibrīda elektromobiļu uzlādi ar nominālo jaudu līdz 22kW. Lai veiktu elektromobiļa uzlādi, nepieciešams izmantot atbilstošus jaudas uzlādes kabeļus. Salaspils elektrostacijā līdz pilnīgam uzlādes līmenim ir iespējams uzlādēt elektromobiļus 4 stundu laikā, taču atkarībā no elektromobiļa tipa, komplektācijas un “Pug-in” hibrīda, šo laiku var saīsināt līdz pat 2 stundām.

    “Nodrošinot brīvi pieejamas elektromobiļu uzlādes stacijas, tiek aktualizēta elektromobiļu izmantošana Latvijā, kas savukārt nodrošina ne tikai videi draudzīgu dzīvesveidu, bet arī mazina transporta sistēmas atkarību no naftas, kā arī veicina inovatīvu tehnoloģiju izmantošanu transporta nozarē. Arī turpmāk, nākotnē, izklaides un atpūtas vietu tīkls “Klondaika” plāno paplašināt elektromobiļu uzlādes staciju skaitu, nodrošinot klientiem šāda veida pakalpojumus savās filiālēs,” atklāj A. Krivcuns.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    21.12.2016 13:59

    Un lielākas jaudas staciju baidījās likt, lai nenosēdinātu elektrotīkla spriegumu visai Salaspilij :)

    Ja nopietni, paldies viņiem par uzdrīkstēšanos.

    Pumba
    23.12.2016 10:41

    Agrāk varēja normāli aliņu tur iedzert un biljardu uzspēlēt. Tagad salikuši spēļu automātus. Laikam labi iet…

    Reklāma