Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Komisija: Facebook, Twitter un citiem jātiek galā ar naidu kurinošiem ierakstiem

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija ir brīdinājusi Facebook, Twitter, Google, YouTube un Microsoft, ka tehnoloģiju gigantu uzturētajos servisos agresīvāk jāvēršas pret naidu kurinošiem ierakstiem, pretējā gadījumā tiks rosināts ar jaunu likumdošanu piespiest veikt nepieciešamās korekcijas tiešsaistes servisu darbībā.

    Šī gada maijā Facebook, Twitter, Google, YouTube un Microsoft parakstīja vienošanos, kas paredzēja uzsākt cīņu pret naida kurināšanu to uzturētajos tiešsaistes servisos. Vienošanās paredzēja, ka no servisiem ir jāizņem šādi ieraksti, attēli un video 24 stundu laikā.

    Reklāma

    Eiropas Komisija uzskata, ka tehnoloģiju uzņēmumi nav darījuši gandrīz neko, lai ieviestu nevēlamu ierakstu dzēšanu. 24 stundu laikā tiekot izskatīti tikai 40% nevēlamo ierakstu, nemaz nerunājot par to dzēšanu. Vislabāk veicoties YouTube, kamēr Twitter ir gandrīz bezspēcīgs pret milzīgo ierakstu skaitu.

    Sagaidāms, ka tuvāko mēnešu laikā Eiropas Komisija lems par jaunu likumu izstrādi, lai Facebook, Twitter, Google, YouTube un Microsoft būtu iespējams sodīt par vienošanās punktu nepildīšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    06.12.2016 21:55

    Žoga saimnieks ir atbildīgs par uzrakstu XY|/| uz tā.

    Reklāma