Web Analytics
More
    Reklāma

    Lētie Ķīnas viedtālruņi pamanās nozagt lietotāja datus

    Jaunākie raksti

    Android viedtālruņu ražotāja Blu modeļos atklāta privātumu apdraudoša “iespēja”, kas parāda Android pasaules postu – nav zināms, ko viedtālrunis fonā dara. ASV bāzēts drošības uzņēmums Kryptowire atradis vairākos Blu viedtālruņu modeļos programmatūru, kas sūta uz Ķīnas serveriem lietotāja saziņu, kontaktu sarakstu, zvanu vēsturi un ierīces informāciju.

    Tiek pieļauts, ka programmatūra atļauj veikt attālinātu lietotņu uzstādīšanu Blu viedtālruņos, kā arī pastāv iespēja, ka programmatūra spēj nolasīt un nosūtīt ierīces atrašanās vietu. Tiek uzskatīts, ka privātumu pārkāpjošie Blu viedtālruņi pārdoti tikai ASV teritorijā.

    Reklāma

    Kā šāda datu noplūde iespējama? Blu apgalvo, ka programmatūras atjaunināšanai tiek izmatoti Šanhajā bāzēta partnera Adups Technology piedāvātās serveru jaudas. Iespējams, ka Adups Technology ir programmatūru iekļāvuši atjauninājumos. Šos pašus pakalpojumus izmantojot arī ZTE un Huawei, bet tā apgalvo tikai Adups Technology – šī informācija netiek oficiāli no ZTE un Huawei apstiprināta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lauris Ozolins
    17.11.2016 09:34

    Vai tik tā nav uzpūsta pīle, kā jau zinām Ķīnieši sāk atņemt tirgus daļu lielajiem spēlētāiem.

    x
    17.11.2016 10:13
    Reply to  Lauris Ozolins

    drīzāk ķīnieši konkurē ar ķīniešiem.
    neba nu šis blu ir nonācis apple uzmanības lokā, kas ir uzsākuši jaunā konkurenta iznīcināšanas kampaņu.

    x
    17.11.2016 09:54

    Nez, ko ķīnieši dara ar sarunu vēsturi.
    t.i. kā ar to iespējams nopelnīt?

    KKTK
    17.11.2016 10:47
    Reply to  x

    Es drīzāk domāju, ka tas caurums ir domāts pašu ķīniešu KGB vajadzībām. Gan jau operatori nepietiekami nodrošina neskarto datu kopiju policijai. Tad nu izlīdzās ar šito, un te gan jau arī prokuroru nevajag, lai sāktu kādu izsekot. Ar Amerikas datiem viņiem nav ko darīt.

    Reklāma