Web Analytics
More
    Reklāma

    Zakerbergs: tikai 1% no Facebook redzamajām ziņām ir nepatiesas

    Jaunākie raksti

    Facebook izveidotājs Marks Zakerbergs ir noliedzis izskanējušās ziņas, ka Facebook varētu būt ar nepatiesu jaunumu izplatīšanu būtiski ietekmējis ASV prezidenta vēlēšanu iznākumu. Facebook News Feed tiek demonstrētas ne tikai patiesi jaunumi, bet arī nepatiesas ziņas, kas saista lasītājus un pelna ar reklāmām.

    Zakerbergs uzsvēris, ka 99% Facebook redzamo ziņu ir autentiskas, tikai pavisam neliela daļa ir uzskatāma par nepatiesām, kas veidotas peļņas gūšanai. Tomēr šāda veida nepatiesās ziņas nav tikai par politiku, bet arī par slavenībām, dažādiem notikumiem u.tml., tāpēc tās nevarētu ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas.

    Reklāma

    Jau šobrīd Facebook ir iespēja ziņot par šāda veida nepatiesām ziņām, tiek solīts, ka Facebook uzlabos dažādus iebūvētos filtrus un pārskatīs reklāmu sistēmas darbību, lai nepieļautu nepatiesu ziņu izplatību. Vienlaikus Zakerbergs norāda, ka Facebook ir rosinājis vismaz 2 miljoniem ASV iedzīvotāju piedalīties vēlēšanās.

    Trampa ievēlēšanā tiek vainots ne tikai Facebook, bet arī Twitter.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    edgars
    15.11.2016 10:01

    Ziņu skaits ir viens, bet svarīgāks ir apjoms.
    Tā viena feikā ziņa var būt sasniegusi vairāk cilvēkus nekā teiksim 10 īstās. Kas ir ticami, jo cilvēki aktīvi ‘šēro’ skaļus, skandalozus virsrakstus.
    Daudz ir tādi piemēri, kad pēc nepatiesas ziņas seko tās atspēkojums, kurš sasniedz daudz mazāku atsaucību.

    Reklāma