Web Analytics
More
    Reklāma

    LIKTA konferencē aplūkos sabiedrības izaicinājumus digitālajā laikmetā

    Jaunākie raksti

    Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) 18. gadskārtējas konferences vadošā tēma būs Latvijas iespējas un izaicinājumi digitālajā laikmetā. Konference notiks šī gada 1. decembrī, un tā tiek organizēta sadarbībā ar galveno partneri “Latvijas Mobilais Telefons”.

    Konferenci ar svinīgo uzrunu atklās Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Tāpat plenārajā sesijā uzstāsies LIKTA prezidente Signe Bāliņa, SIA “Latvijas Mobilais Telefons” prezidents Juris Binde un “Microsoft” prezidents Centrālajā un Austrumeiropā Dons Grānthems (Don Grantham).

    Reklāma

    Plenārajā sesijā un paneļdiskusijās, kur piedalīsies Latvijas valdības ministri, nozaru vadošo uzņēmumu pārstāvji, eksperti un ārvalstu viesi, analizēs informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) nozares attīstību un Latvijas iespējas kļūt par viedvalsti – attīstības līderi Eiropas kontekstā, izmantojot līdzšinējos panākumus tehnoloģiju attīstībā un pieejamībā, kā arī iezīmējot nākotnes mērķus un uzdevumus. Savukārt, konferences e-komercijas sesijā, ko organizē Ekonomikas ministrija, eksperti runās par e-komercijas potenciālu preču un pakalpojumu virzīšanai starptautiskajā tirgū, pārrobežu sadarbības iespējām un iespējām e-komersantiem veiksmīgāk ielauzties citu valstu tirgos.

    Konferences laikā tradicionāli tiks sveikti gadskārtējās IKT balvas “Platīna Pele 2016” laureāti. Šogad balva tiek pasniegta šādās kategorijās: “E-pārvaldes risinājumi, e-pakalpojumi sabiedrībai”, “Risinājumi biznesam un e-komercijas balva “Labākais e-komersants 2016””, “Labākais E-skolotājs” un “Veiksmīgākais eParaksta integrācijas risinājums”.

    “Tehnoloģiju attīstība liek pielāgoties ikvienam – uzņēmumiem, valsts iestādēm un sabiedrībai kopumā. Tāpēc konferencē augsta līmeņa eksperti apspriedīs lielākos izaicinājumus, ar kuriem pārskatāmā nākotnē varētu saskarties sabiedrība. Tāpat svarīga tēma konferencē būs e-komercija, eksperti dalīsies pieredzē un viedokļos par šīs jomas efektīvāku attīstību. E-komercija šobrīd ir joma, kurā Eiropas mērogā mums ir vieta izaugsmei,” stāsta LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

    “Latvijai ir iespēja kļūt par viedvalsti – attīstības līderi digitālo tehnoloģiju laikmetā, kas prot prasmīgi izmantot tehnoloģiju sniegtās iespējas valsts izaugsmei un cilvēku labklājībai. Mēs jau tagad esam starp vadošajiem pasaulē tehnoloģiju infrastruktūras, datu pieejamības un izmantojuma ziņā. Tas ir spēcīgs pamats tālākai attīstībai, ja tam klāt spējam likt kvalificētus cilvēkus un atbalstošu tiesisko un biznesa vidi,” vērtē Juris Binde, “Latvijas Mobilais Telefons” prezidents.

    Konference tās dalībniekiem dod unikālu iespēju iegūt jaunāko informāciju par IKT inovāciju efektīvu izmantošanu biznesā un valsts pārvaldē, apgūt citu uzņēmumu un organizāciju pieredzi IKT risinājumu ieviešanā, savā starpā satikties nozares līderiem − partneriem un klientiem, valsts amatpersonām un IKT ekspertiem. Kopā ar asociācijas biedriem konferencē tiek aicināti piedalīties arī citu nozaru uzņēmumu vai organizāciju IT direktori un vadītāji, valsts pārvaldes lēmumu pieņēmēji un atbildīgie par IKT politikas veidošanu, izglītības un pētniecības iestāžu vadītāji, pašvaldību vadītāji un vadošie speciālisti, nevalstisko organizāciju līderi, plašsaziņas līdzekļu un sociālo mediju pārstāvji.

    Konferencei iespējams reģistrēties, aizpildot asociācijas mājaslapā atrodamo reģistrācijas formu. LIKTA 18. konferences “Sabiedrības izaicinājumi digitālajā laikmetā” mājvieta būs “Radisson Blu Hotel Latvija” konferenču centrs Elizabetes ielā 55, Rīgā. Konferences programma pieejama šeit.

    LIKTA konferences galvenais partneris ir SIA “Latvijas Mobilais Telefons”, partneri – VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, SIA “Microsoft Latvia”, AS “RIX Technologies”. Informatīvie partneri: izdevniecība “Dienas Bizness”, ziņu aģentūra “LETA”, Latvijas Darba devēju konfederācija  un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma