Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā ieradusies jaunā Alfa Romeo Giulia

    Jaunākie raksti

    Latvijā ir debitējis jaunais “Alfa Romeo” sedans “Giulia”, kas iezīmē jaunu leģendārā itāliešu ražotāja ēru. Ieradusies arī šī sedana spēcīgākā versija “Giulia Quadrifoglio” – ļoti jaudīgs sedans, kurš attīsta vairāk nekā pustūkstoti zirgspēku.

    “Jaunais sedans “Giulia” turpina “Alfa Romeo” izlolotās un spēcīgās tradīcijas, neatstājot vienaldzīgu nevienu ar savu pievilcīgumu, sportiskumu un labo vadāmību. Šis sedans ir radīts, balstoties uz izaicinājumu “la meccanica delle emozioni”, kas, tulkojot latviešu valodā, nozīmē sajūtu mehānika. Inovatīvā balstiekārta, precīzais stūres pastiprinātājs un jaudīgie piedziņas riteņi, katru reizi apsēžoties pie šī automobiļa stūres, liek smaidīt un ļauties plaša pozitīvu emociju spektra piedzīvojumam,” – saka uzņēmumu “Autobrava” direktors Andris Sivickis.

    Reklāma

    Līdz 100 km/h – tikai 3,9 sekundēs

    Jaudīgākā no versijām “Giulia Quadrifoglio” ātrumu līdz 100 km/h sasniedz tikai 3,9 sekundēs, bet maksimālais šī sedana ātrums var būt pat 307 km/h. “Giulia Quadrifoglio” modelī tiek izmantots 2,9 litru darba tilpuma benzīna dzinējs ar divām turbīnām, kurš spēj attīstīt jaudu līdz pat 510 ZS un 600 Nm griezes momentu. Ar šo dzinēju tiek komplektētas 6 pakāpju mehāniskās vai 8 pakāpju automātiskās pārnesumkārbas versijas, kas nodod dzinēja attīstīto jaudu aizmugurējiem riteņiem.

    Pie iespaidīgajiem “Giulia Quadrifoglio” raksturlielumiem pieskaitāms ne tikai jaudīgais dzinējs, bet arī izmantotie alumīnija, oglekļa šķiedru un polimēru materiāli. “Giulia Quadrifoglio” svara un jaudas attiecība ir mazāka par 3 kg vienam zirgspēkam. Turklāt, lai šī modeļa svars būtu vēl mazāks, papildus var pasūtīt oglekļa šķiedru un keramikas maisījuma bremžu diskus, kā arī “Sparco” sporta sēdekļus.

    “Giulia Quadrifoglio” izskats izceļas ar pareizām proporcijām, graciozām virsbūves līnijām un itāļu raksturu uzsverošiem akcentiem. Automobiļa jaudu simbolizē priekšā esošās plašās gaisa iesūkšanas atveres, lielie sporta tipa bremžu diski, dubultie izplūdes sistēmas uzgaļi un aizmugurē esošais vēja deflektors. Skatoties uz šo sedanu no sāna, tas atgādina muskuļainu zvēru, kurš jebkurā brīdī var mesties varenā lēcienā.

    Divas dīzeļdegvielas alternatīvas

    Pircējiem tiek piedāvāti arī “Giulia” modeļi ar diviem 2,2 litru dīzeļdzinējiem, kuri attīsta 150 ZS un 180 ZS jaudu, 380 Nm un 450 Nm griezes momentu. Šie dzinēji var tikt komplektēti arī ar mehānisko vai automātisko pārnesumkārbu. Modeļu ar dīzeļdzinēju vidējais degvielas patēriņš ir no 4,2 l/100 km, oglekļa dioksīda emisija – no 109 g/km.

    Dažādu konstrukcijas materiālu izmantošana ļauj sasniegt ideālu šī “Alfa Romeo” automobiļa svara sadalījumu starp asīm, kas nodrošina labus automobiļu dinamiskos raksturlielumus un tā vadību. Tikmēr sedanos izmantotā jaunā bremžu sistēma “Integrated Braking System” palīdz ievērojami samazināt automobiļa bremzēšanas ceļu: braucot ar ātrumu 100 km/h, “Giulia” modeļiem nepieciešami 38,5 metri, lai pilnībā apstātos, “Giulia Quadrifoglio” – tikai 32 metri.

    Jaunais sedans “Giulia”  ir nodrošināts ar aktīvo balstiekārtu un “Alfa Link” tehnoloģiju, kura nodrošina ļoti labu saķeri, veicot pagriezienus, un maksimālu komfortu, kā arī ar stūres sistēmu, kas vislabāk savā klasē spēj nodrošināt tiešas vadīšanas sajūtu.

    Progresīvās drošības sistēmas

    Vadītājs var izvēlēties situācijai visatbilstošāko “Alfa DNA” braukšanas režīmu, ieskaitot “Dynamic”, “Natural” un pirmoreiz ražotāja modeļos izmantoto produktīvās braukšanas režīmu “Efficiency”.

    Jaudīgajam “Giulia Quadrifoglio” modelim papildus ir braukšanas režīms “Race”. Turklāt šajā modelī ekskluzīvi tiek izmantota tikai “Alfa Torque Vectoring” spēka sadales sistēma ar dubulto sajūgu, aktīvais priekšējais gaisa difuzors “Alfa Active Aero Splitter”, ritošās daļas vadības sistēma “Alfa Chassis Domain Control”.

    Visos “Giulia” modeļos standartā ir uzstādīta priekšējās sadursmes brīdinājuma sistēma ar radaru un kameru “Front Collision Warning”, kura kritiskā gadījumā iniciē automobiļa apstāšanos. Sistēma reaģē arī uz automobiļa priekšā esošiem gājējiem un var patstāvīgi apturēt automobili, kad kustība notiek līdz ātrumam 65 km/h. Automobiļi ir nodrošināti arī ar novirzīšanos no joslas brīdinājuma sistēmu un aklo zonu novērošanas sistēmu.

    Jaunos “Alfa Romeo” sedanus pircēji Latvijā var pasūtīt jau tagad. “Giulia” modeļu cena ir, sākot no 33 490 eiro ar PVN, “Giulia Quadrifoglio” – no 69 990 eiro ar PVN.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    14.11.2016 12:23

    Man vienīgajam tas auto izskatās pēc BuMWēē?

    FKTK
    14.11.2016 12:37
    Reply to  KKTK

    Yeap!

    Reklāma