Web Analytics
More
    Reklāma

    Google mēģinās bloķēt USB Type-C standartam neatbilstošas ātrās uzlādes ierīces

    Jaunākie raksti

    Ātrās uzlādes standartu sadrumstalotība pavisam drīz kļūs par ļoti aktuālu problēmu. Šobrīd aktuālie standarti ir Qualcomm Quick Charge 3.0, MediaTek Pump Express, Oppo ir savs VOOC standarts. Vēl lielāku skādi par sadrumstalotību nodara fakts, ka tikai flagmaņiem līdzi tiek doti ātrās uzlādes adapteri, kamēr vidējās klases viedtālruņos ātrā uzlāde ir, bet līdzi netiek dots atbilstošs lādētājs.

    Haoss ar tehnoloģijām un maz pieejamie lādētāji noveduši pie situācijas, kad pircēji nedomājot paķer veikalā pirmo ātrās uzlādes sienas adapteri, kas var novest pie viedierīces bojājuma. Tiek uzskatīts, ka šobrīd Google strādā pie iespējas programmatūras līmenī bloķēt lādēšanu, ja pievienotais lādētājs neatbilst visiem USB Type-C standartiem.

    Reklāma

    Visticamāk, ka sākotnēji nesaderīgu USB Type-C lādētāju bloķēšana nonāks Pixel viedtālruņos. Baumu avoti norāda, ka Google pastiprināti cīnīsies pret trešo pušu lādētājiem, kas neatbilst USB Type-C standartiem. Cerams, ka nenonāks tik tālu kā Apple, kur trešo pušu ražotājiem par saderības nodrošināšanu nākas piemaksāt. Apple līdzīgas filozofijas aizsardzību pret nesaderīgiem lādētājiem ieviesa 2014. gadā, bet šis solis tiek vairāk saistīts ar lēmumu paturēt aksesuāru tirdzniecību savās rokās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    10.11.2016 11:46

    Te nu bija universālais nākotnes standars USB Type-C . Esam atpakaļ pie ikrīta sauciena ofisā: “kam ir mazais nokija galiņš”?
    Tāpēc jau es saku ka šitas sū… uz ilgu laiku nebūs.

    10.11.2016 11:48
    Reply to  KKTK

    Nu, paga, paga. Spraudnis jau nemainīs. Google tikai grib novērst situāciju, ka ierīču un to komponenšu ražotāji taisa savstarpēji nesavietojamus uzlādes risinājumus. USB Type-C tur nav pie vainas, jo spraudnis visos gadījumos ir viens un tas pats.

    x
    10.11.2016 11:56

    cilvēkam tak vienalga, vai neder gals vai lādēšanas veids – svarīgi, ka nevar izmantot lādēšanai.
    ja gals der un nevar lādēt, sajūta WTF? ir vēl izteiktāka.

    Lapsinieks
    10.11.2016 11:58
    Reply to  x

    galīgi nepareizs funktieris Tev. USB C ir kā ideāls autobānis. Vnk nevajag ļaut dažādiem gudrīšiem pa to pārvietoties ar zirgu pajūgu vai kāpurķēžu traktoru. Tātad, problēma ir tavā galvā, nevis šosejas vaina, poņimeješ?

    x
    10.11.2016 12:01
    Reply to  Lapsinieks

    pa savu privāto lielceļu es varu kaut tupus rāpus meimurot.
    kam rūp cik es ilgi lādēju trubu.

    ja truba konstatē, ka lādētāja fiksais režīms tai nepatīk, pasaka “davai, lādē parastajā režīmā, es tavu ātro nesaprotu” un problēma atrisināta.

    Lapsinieks
    10.11.2016 12:03
    Reply to  x

    rūp tas, lai tu ar kaut kādu kreiso vadu nesabojā savu ierīci un tad necel pretenzijas ražotājam.

    x
    10.11.2016 12:05
    Reply to  Lapsinieks

    kamoon. ko var sajāt ar lādētāju telefonam, kam ir jelkāds kontrolieris?
    strāva ierakstās diapazonā – lādējam, neierakstās – pasūtām tālāk.

    tu tak nedomā ka kāds varētu piemaukt 220 pa tiešo no sienas, bez lādētāja?

    Lapsinieks
    10.11.2016 12:08
    Reply to  x

    gan jau, ka katru dienu kaut kur pasaulē simtiem vai tūkstošiem cilvēku kaut ko tādu “kā reiz” mēģina paveikt.

    x
    10.11.2016 12:19
    Reply to  Lapsinieks

    tad jau esmu veiksminieks, kas dzīvo ideālajā pasaulē bez šādiem brīnumdariem )

    Lapsinieks
    10.11.2016 12:19
    Reply to  x

    apmēram.

    Krotow
    10.11.2016 12:18
    Reply to  x

    Un kā vēl var. Kura katra blondīne taču neskatīsies, kas lādētājam vēderā un nesekos pakaļ lādētāja nodrošinātajai strāvai. Iekārtu, ko lādē no USB ražotāji ne vienmēr shēmā iebūvē arī uzlādes strāvas kontroli (sarežģītāka plate, vairāk elementu, līdz ar ko papildus izmaksas). Un ir lādētāji, kas tev dos ārā maksimālo iespējamo strāvu bez jebkādas kontroles (tas pats iemesls, kas augstāk), beigās nodegot paši un nodedzinot iekārtu, kas pieslēgta lādēties un labi, ja ne visu māju. BTW man te pašlaik blakus mētājās pāris tādu brīnumu, kuriem nav nekādas iebūvētās kontroles un pārsniedzot USB 2.0 pieļauto 2,4 A strāvu, viens nodega pavisam, otram izkusa USB ligzda.

    ProxyFromDeep
    10.11.2016 17:07
    Reply to  x

    Neticēsi , bet ir nācies redzēt telefonus , kuru saimnieki bija nolēmuši vienkāršot lādēšanas uzparikti pēc metodes amputējam lieko kastīti pie sienas un lādējam “pa taisno” no 220V

    Cits elektronikas speciālists , man plijās virsū ar prasību nevis salabot bojāto usb ligzdu , bet gan uz pamatplates pielodēt 2 vadus lai akku lādētu “pa taisno” ( pie tam neizņemot no telefona ) . telefons , starpcitu ,jau bija bootloopā dēļ īsajiem salauztajā konektorā .

    utt..

    Kakis
    14.11.2016 13:06
    Reply to  x

    220V Gan nebūs, bet 20V ir pilnīgi oficiāli usb-c specenē ierakstīts režīms. Un nav teikts ka ražotāji, kas neievēro speceni nesadomā padot vēl vairāk.

    Krotow
    14.11.2016 14:22
    Reply to  Kakis

    Pēc pieredzes ar noname barokļiem – drīzāk mazāk par specenē norādīto vai arī uzreiz 220V.

    10.11.2016 11:58
    Reply to  x

    Neprecīzi. Lādēt var, bet nebūs tāds uzlādes ātrums kā reklamēts uz telefona kastītes.

    x
    10.11.2016 12:03

    Nu i viss. Cilvēks, kam smadzeņu vietā nav želejas lācīši, sapratīs, ka ātrā uzlāde tikai ar dzimto fikslādētāju, pārējie var darboties, var nedarboties.

    10.11.2016 12:45
    Reply to  x

    Man te tieši kāreiz ir tāda problēma ar Mate 9. Tam iedots līdzi kaut kāds vājprāta klucis ne lādētājs. 5A 5V ja no galvas pareizi atminos. Ar visu Type-C. Te nu rodas problēma – Huawei nav pacenties paskaidrot, kas tas ir par standartu. Esmu lādējis Sony jaunos telefonus (XZ, X Comp.), Honor 8 u.c. no Samsung lādētāja ar microUSB-> USB Type-C pāreju, ātrā uzlāde strādā. Bet Mate 9 ātrā uzlāde ar manām pārejām nestrādā. Tikai ar Huawei līdzi doto. I tad, protams, ne ar oriģinālā lādētāja ātrumu.

    Kaut kas tur tajos USB Type-C vados un pārejās ir drusku atšķirīgs.

    ProxyFromDeep
    10.11.2016 17:35
    Reply to  Artis Abols

    Type-C manuprāt “jau” ir USB3.x standartā .
    pārejas un visvisādi adapteri – ne vienmēr

    iz Wikipēdijas :
    The USB Type-C Specification 1.0 was published by the USB Implementers Forum (USB-IF) and was finalized in August 2014.[2] It was developed at roughly the same time as the USB 3.1 specification.

    un :
    USB Type-C devices may optionally support bus power currents of 1.5 A
    and 3.0 A (at 5 V) in addition to baseline bus power provision

    Reklāma