Web Analytics
More
    Reklāma

    TransferGo – naudas pārvedumu nākotne

    Jaunākie raksti

    Šajā nedēļā Kursors.lv saistošā intervijā ar TransferGo direktoru Daumantas Dvilinskas Innovate Finance Global sammita ietvaros apsprieda tiešsaistes naudas pārskaitījumu pakalpojumu izveidi un kompānijas darbību un mērķus.

    Daumantas Dvilinskas – TransferGo dibinātājs un izpilddirektors – uzsvēra, ka uzņēmums piedāvā tiešsaistes starptautisko naudas pārvedumu pakalpojumus, kas ļauj ietaupīt naudas sūtījumu izmaksas par 90%, salīdzinot ar banku un tradicionālo naudas biroju sniegtajiem pakalpojumiem. Kompānijas mērķauditorija ir migranti, kas strādā Lielbritānijā, Vācijā un Skandināvijā un kuri vēlas sūtīt naudu atpakaļ mājās, lai atbalstītu savus radiniekus.

    Reklāma

    Jaunais uzņēmējs pastāstīja, ka kompānija TransferGo ir augstas izaugsmes tiešsaistes starptautisko naudas pārvedumu pakalpojumu sniedzējs, kas izmanto digitālo konta-uz-konta uzņēmējdarbības modeli. Ar šīs metodes palīdzību, naudas līdzekļi tiek iemaksāti un izmaksāti uz vietas no jebkura konta uz jebkuru kontu. Sūtītājs var veikt vietējo maksājumu uz TransferGo, kas pēc tam veic vietējo maksājumu saņēmējam. Šī novatoriskā sistēma nozīmē, ka TransferGo nav jānosūta nauda pāri robežām. Sakarā ar šī uzņēmējdarbības modeļa mērogu un efektivitāti, TransferGo spēj piedāvāt labāku cenu, kas ir līdz pat 95% lētāk nekā tradicionālie uzņēmumi šajā jomā.

    Daumantas arī norādīja portālam Kursors.lv, ka galvenās problēmas ar ko kompānija saskārās dibināšanas procesā bija noteikumi, licencēšana un sākotnējo bankas kontu atvēršana, kā arī atļauju iegūšana  no regulatora un no bankas, lai iekļūtu tās konkurētspējīgā tirgū.

    Lai atvieglotu sūtījumus, TransferGo izmanto vietējo  sistēmu, kas nozīmē, ka nauda nav reāli jāpārskaita pāri jebkādām robežām. Lai nosūtītu naudu, lietotājiem ir jāsamaksā vietējā pārsūtīšanas maksa, ko uzņēmums pēc tam izmanto iepriekš finansētā kapitālā visā pasaulē, lai nosūtītu naudu tieši saņēmējam. Tādējādi uzņēmums var nesūtīt naudu no valsts uz valsti, samazinot izmaksas. Arī maksājumi šajā veidā ir ātrāki un lētāk izmaksā. Daumantas arī norāda, ka naudu var nosūtīt un piegādāt 30 minūšu laikā.

    TransferGo direktors vērš uzmanību uz to, ka kompānijas klienti vēlas naudu nosūtīt drošā ceļā un lai nauda pēc iespējas ātrāk sasniegtu viņu ģimenes. „Mēs ļoti labi saprotam mūsu klientus, tāpēc mēs dodam viņiem tieši to, kas viņiem ir nepieciešams, lai iegūtu viņu uzticību,” piebilst jaunais uzņēmējs. Kopš 2008. gada tirgū ir brīva vieta, un cilvēki meklē jaunu zīmolu, kam var uzticēties, jo īpaši finanšu jomā. Mēs un citi Fintech uzņēmumi esam šeit, lai aizpildītu šo vietu. Pagaidām mums iet diezgan labi, viņš norāda.

    Pirms trim gadiem  izvairījās no mums, bet tagad, viņas ne tikai sadarbojas kopā ar mums, bet arī sāk mainīt savas nostādnes priekš šīs sadarbības. Tas ir tāpēc, ka tās zina, ka mūsu metodes ir daļa no finansēšanas nākotnes, norāda uzņēmējs.

    Tomēr Daumantas arī uzsver, ka šis bizness nevar pastāvēt bez bankām, tāpēc pēdējo trīs gadu laikā uzņēmums ir izveidojis plašu banku partneru tīklu. „Tagad mēs strādājam ar gandrīz 40 lielām zīmolu bankām visā pasaulē. Tirgus virzās vairāk uz tiešsaistes pakalpojumiem, tāpēc mēs bankām esam labs partneris,” viņš piebilst. Viņaprāt, nišas produkti būs noteicošie nākotnē un bankas arī sāk to saprast, tādējādi tām interesē sadarbība ar mums, norāda Daumantas.

    Kad Daumantam vaicājām par padomiem, ko viņš varētu sniegt biznesa uzsācējiem, viņš norāda, ka vissvarīgākais biznesa izveidošanā ir skaidra nojauta par to, kāda veida problēmas jūsu bizness atrisinās patērētājiem, lai varētu piedāvāt visvairāk efektīvu risinājumu šai problēmai. Arī kā svarīgu faktoru viņš min labu komandu, kurai var uzticēties darba veikšanā un iedvesmot pēc pilna potenciāla izmantot savas spējas un pieredzi, nebaidoties no šķēršļiem, bet izmatot tos kā iespēju pilnveidoties ceļā uz panākumiem. Runājot par nākotnes plāniem, Daumantas min, ka šis gads bija izaugsmes pilns gads tirgū.  Uzņēmums pašlaik strauji aug lielākajos tirgos Eiropā. „Mēs vēlamies sagrābt lielāko tirgus daļu lielākajos koridoros un sagatavot visu, lai izvērstos globāli,” viņš saka. Kompānijas mērķis ir piedāvāt savus pakalpojumus visās galvenajās valūtās pasaulē un palīdzēt migrantiem globālā mērogā, ne tikai Eiropā. Mūsu plāni ir arī izvērsties citos pārrobežu tirgos. Viens piemērs ir mūsu jaunākais izcenojums par darījumiem virs 1000 vai vairāk britu sterliņu mārciņām, kas ļauj klientiem nosūtīt naudu ar valūtas kursa likmi kas ir par 0,4% zemāka nekā visās galvenajās valūtās – mārciņas uz eiro, zlotiem vai ASV dolāriem. Līdz gada beigām, mēs centīsimies palielināt citas investīcijas, kas pavērsīs vēl plašākas iespējas un ļaus uzņēmumam augt vēl vairāk, portālam Kursors.lv norāda TransferGo uzņēmuma vadītājs Daumantas Dvilinskas.

    P.S. Šis raksts ir tapis sadarbībā ar TransferGo.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    02.11.2016 23:26

    Pajautājiet viņam labāk ar ko viņi atšķiras no sen jau eksistējošā transferwise?

    Kaspars
    03.11.2016 15:53
    Reply to  KKTK

    sen eksistējošā transferwise? Var redzēt ka esi lietpratējs šajā nozarē…

    03.11.2016 13:15

    https://transferwise.com/u/46751 ir mazliet lētāks, un krietni ātrāks!

    as
    03.11.2016 17:34

    Ar ko šie konkurē un kam tas ir vajadzīgs Latvijā, ja pārvedums EUR uz EU valstīm maksā 0.36€, aizskrien 1 dienas laikā?
    USD, RUB uz USA, RU, CH ?

    digitalk
    03.11.2016 18:22
    Reply to  as

    dīvainas tev tās EU valstis ;)

    Kaspars
    03.11.2016 18:23
    Reply to  as

    Pasaule nav tikai EUR-zona…

    Reklāma