Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla automašīnu pašbraukšanas iespējas izmaksās 8000 dolāru

    Jaunākie raksti

    Jaunās Tesla automašīnas (esošie, bet uzlabotie modeļi) kopš pagājušās nedēļas saņem visus nepieciešamos sensorus, lai automašīnas kļūtu pilnīgi autonoma. Te gan būtu jānorāda, ka pilnīgi autonoma Tesla automašīnas darbība ir vairāku gadu tāla nākotne, tomēr Tesla jau šobrīd iekļauj visus nepieciešamos sensorus un kameras bez maksas.

    Ja izlemsi, ka pašbraukšanas iespējas ir nepieciešamas, varēsi papildus samaksāt 8000 dolāru Tesla mašīnas iegādes brīdī. Pēcāk pašbraukšanas iespēju aktivizēšana maksās 10 000 dolāru.

    Reklāma

    Gaidāmās pašbraukšanas iespējas nodēvētas par Enhanced Autopilot, Tesla vēl arvien testē visas autonomās funkcijas, un tiek uzskatīts, ka tās tiks pabeigtas tikai pēc 5 līdz 10 gadiem. Šobrīd saražotās Model X un Model S mašīnas pēc vairākiem gadiem varēs pielāgoties kopējās plūsmas ātrumam, reaģēt uz luksoforiem un ceļa zīmēm, ieturēt joslas, nogriezties laicīgi no lielceļa u.tml. Model 3 arī kādreiz saņems šīs iespējas, bet Tesla pārstāvis nevarēja pateikt gaidāmo laiku un cenu.

    Tesla vadītājs Īlons Masks uzskata, ka Tesla automašīnas saņems visas nepieciešamās atļaujas un mašīnas būs gatavas pilnīgi autonomi pārvietoties ielās jau 2 līdz 3 gadu laikā. Viņš nepiekrīt ekspertu uzskatam par 5 līdz 10 gadus tālu nākotni.

    Ja izvēlēsies nemaksāt par Tesla autonomo pārvietošanos, tāpat programmatūra fonā vāks datus par mašīnas ceļu, kā arī salīdzinās vadītāja darbības pret autonomās sistēmas iespējām, lai analizētu un uzlabotu Autopilot programmatūru. Tesla būs pieejama visa mašīnas informācija, ja tā iekļūs ceļu satiksmes negadījumā, arī tad tiks veikti aprēķini par Autopilot programmatūras teorētisko iespēju izvairīties no sadursmes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    24.10.2016 12:36

    Joprojām interesē, kā teslas autopilots uzvedīsies mūsu bezceļos bez sadalošajiem apzīmējumiem un uz grantenes.

    as
    24.10.2016 13:52
    Reply to  Krotow

    Patiesībā da jebkurš autopilots, ne tikai Teslas. Jo ja jau dzīvi cilvēki nespēj ar to visu tikt galā, tad interesanti, ko teikts roboti

    Mārtiņš Vācietis
    24.10.2016 14:21
    Reply to  Krotow

    Cik pēc trubā redzētajiem video var noprast, tad paziņos vadītājam, ka jāpārņem kontrole un samazinās ātrumu līdz 0.
    P.S. Arti, ieliec taču jauno atjaunoto Teslu, to, kas bildē var vairs tikai lietotu dabūt!

    25.10.2016 09:01

    Tomēr Tesla jau šobrīd iekļauj visus nepieciešamos sensorus un kameras bez maksas
    — izlasīju virsrakstu un jau nopriecājos… beidzot esmu sapratis, kur notiks pirātisms… tikai cik tas būs droši uzpačot ar kreisu autopilotu auto.

    ~2001 gadui lasīju Bila Gaitsa grāmatu… kurā viņš cerēja ka par katru lietu būs jāmaksā… noklausies vienreiz dziesmu = 1-10c… Tas laikam nav gluži pierādījies

    Nepatīk man šī ideja, vai vienkārši jau smadzenēs ir pirātisms?…

    Reklāma