Web Analytics
More
    Reklāma

    Zviedrija glābs dabu, atvieglos nodokļu slogu remontdarbiem

    Jaunākie raksti

    Zviedrija grasās atvieglot jebkāda veida remontdarbu izmaksas, samazinot pievienotās vērtības nodokli mantu, apģērbu un ierīču labošanas pakalpojumiem. Daudzviet pasaulē izveidojusies situācija, kad ir daudz vienkāršāk, ātrāk un bieži pat lētāk nopirkt jaunu ierīci, nevis mēģināt to salabot.

    Jebkāda veida zaļās domāšanas pamatā ir saražotā maksimāli ilga izmantošana, tādējādi taupot ne tikai uz izmaksu rēķina, bet arī neizsmeļot dabas resursus. Tāpat Zviedrijā tiks atvieglota nolietoto ierīču nodošana. Nodokļa likme par velosipēdu, apģērbu, apavu un citiem remonta darbiem tiks samazināta no 25% līdz 12%.

    Reklāma

    Iedzīvotāji varēs pēcāk atgūt pusi no samaksātā par ledusskapju un veļasmašīnu remonta darbiem, neskaitot detaļu izmaksas. Aprēķini liecina, ka nodokļu ieņēmumos tiks zaudēti 54 miljoni dolāru, bet tas ir neskaitot nepārdotās jaunās ierīces. Vienlaikus tiks ieviesta nodeva par jaunu iekārtu, datoru un viedierīču tirdzniecību, kas varētu ienest ap 233 miljoniem dolāru gadā.

    Dažādiem ražotājiem ir dažāda nostāja viedierīču nomaiņai un pārstrādei. Apple vismaz apgalvo, ka iPhone izjauc speciāls robots Liam, pēcāk detaļas tiek izmantotas atkal vai pilnībā pārstrādātas. Samsung vienmēr iet ātrāko ceļu, viedtālruņi netiek laboti, tos vienkārši nomaina, kad kaut kas ir saplīsis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    27.09.2016 10:28

    Zviedrija ir valsts, kur joprojām ir kronas, pie mums ir eiro
    Kāpēc izmaksas ir dolāros norādītas??
    Kāpēc, lai mani interesētu USD???

    x
    27.09.2016 12:38
    Reply to  Kaspars

    Varbūt tāpēc, lai šo rakstu izlasot Austrālijā vai Labās Cerības ragā, lasītājam nevajadzētu meklēt kronas kursu un rēķināt, bet usdos katrs jau galvā var piemest, tas ir daudz vai maz.

    Nedomāju, ka šis ir tas gadījums, kad acs piramīdas virsotnē ir piemiegusi zviedru laikraksta redaktoram vai kursoriešiem.

    Kaspars
    27.09.2016 14:53
    Reply to  x

    Jā, kursora mērķa auditorija pavisam noteikti ir Austrālieši un dolāra kurss jau gadiem nav mainījies pret euro (lasi: cilvēks, kuram nav saistības ar finansēm vai ārzemju internetveikaliem nezin kursu!)

    digitalk
    27.09.2016 15:12
    Reply to  Kaspars

    pag, tu gribēji krievu rubļos skaitīt vai mongoļu tugrikos?

    btw, zini kāpēc rubli sauc par rubli? :)

    Reklāma