Web Analytics
More
    Reklāma

    Audi prezentē ilgi gaidītos A5 un S5 Sportback modeļus jaunā izpildījumā

    Jaunākie raksti

    Audi  prezentē savu flagmaņu A5 un S5 Sportback modeļu jauno izpildijumu. Uzlabotais Audi A5 Sportback, kas tirgū pirmo reizi parādijās pirms septiņiem gadiem, tagad apvieno piecdurvju kupejas eleganci, emocionālu dizainu un bagātīga interjera komfortu, kā arī piedāvā progresīvākas informācijas un izklaides sistēmas funkcijas. Savukārs atjaunotajs S5 Sportback uz ceļiem nonāks ar sešu cilindru turbo dzinēju, kas attīstīta iespaidīgus 354 zirgspēkus un 500Nm.

    Gan Audi A5, gan S5 Sportback tirdzniecībā Latvijā nonāks 2017. gada sākumā. Zīmols jau paziņojis sākuma cenas A5 Sportback modelim Baltijas tirgū – 2.0TFSI versija ar manuālo pārnesumkārbu maksās 40 200 eiro, bet Audi A5 Sportback 2.0TFSI versija ar S tronic automātisko pārnesumkārbu  savam īpašniekam izmaksās, sākot no 42 410 eiro.

    Reklāma

    AudiS5Sportback_3

    Eksterjera dizains

    Audi dizaineri jaunā A5 Sportback dizainā ir apvienojuši intriģējošas formas un atlētiski izliektas virsmas. Pagarinātā riteņu bāze, virsbūves pārkeres un dzinēja pārsegs, kas veidots kupola formā, izceļ piecdurvju kupejas dinamismu. Nesalīdzināmi līdzenāka un platāka, nekā iepriekšējā modelī ir trīsdimensionāli veidota, viengabala priekšējā radiator reste. Spēcīgāk izceltās viļņotās sānu līnijas piešķir A5 Sportback emocionālu eleganci. Izteiktais riteņu arku izliekums izceļ pilnpiedziņas DNS. Aizmugures daļā novērojams horizontāls, vienlīdz augstas precizitātes smalkums. Pagarinātais bagāžas nodalījuma vāks aprīkots ar raksturīgo spoilera malu.

    Interjers

    Jaunais Audi A5 Sportback salons ir ievērojami paplašināts – interjera garums palielināts par 17 milimetriem, plecu vieta autovadītājam un priekšā sēdošajiem pasažieriem paplašināta par 11 milimetriem un aizmugurē sēdošo pasažieru kāju vieta palielināta par 24 milimetriem. Priekšējā paneļa horizontālā arhitektūra rada ietilpības sajūtu. Salona apgaismojums ar 30 iespējamām krāsu izvēlēm vienmēr nodrošinās piemērotu interjera noskaņojumu. Modeļa bagāžas nodalījuma tilpums tagad sasniedzis 480 litrus un konkurē ar labākajiem šajā klasē esošajiem rādītājiem.

    Displejs un pārvalde

    Pateicoties pilnībā jaunajam pārvaldības un displeja konceptam, autovadītājs var bez piepūles intuitīvi kontrolēt visas funkcijas. Kā alternatīva standarta analogajai instrumentu ciparnīcai tagad ieviesta Audi virtuālā vadītāja informācijas sistēma. Papildparīkojumā pieejamā informācijas projekcija uz priekšējā stikla uzrāda visu nepieciešamo informāciju, tādējādi ļaujot autovadītājiem saglabāt skatu uz ceļa.

    Informācijas un izklaides sistēma un Audi connect

    Audi A5 Sportback iespejams aprīkot ar MMI navigation plus sistēmu ar MMI touch. Tā ietver tādas funkcijas kā 10GB zibatmiņu, DVD diskdzini, trīs gadu bezmaksas Audi connect pakalpojumus, piecus bezmaksas navigācijas atjauninājumus un 8,3 collu lielu ekrānu ar 1024 x 480 pikseļu izšķirtspēju. Audi phone box savieno viedtālruni ar ārējo antenu, lai nodrošinātu pirmšķirīgu uztveršanas kvalitāti un ļaujot induktīvi uzlādēt viedtālruni

    Autovadītāja palīgsistēmas

    Dažādu Audi A5 Sportback tehnoloģiju inteliģenta kombinācija uzlabo drošību, komfortu un efektivitāti. Galveno lomu šeit spēlē adaptīvā kruīza kontroles Stop&Go sistēma,  kas pilda palīga lomu sastrēgumos. Tā palīdz autovadītājiem lēnā satiksmē ar braukšanas ātrumu līdz 65 km/h,  nodrošina paātrināšanos un bremzēšanu, kā arī īslaicīgi spēj noturēt automobīli braukšanas joslā.

    Balstiekārta

    Platā un salīdzinoši garā riteņu bāze ir svarīgākie līdzsvarotas un sportiskas piekares elementi. Platums starp priekšējiem riteņiem ir 1587 milimetri un starp aizmugurējiem riteņiem – 1568 milimetri. Savukārt automašīnas garenbāze ir 2824 milimetri. Jaunajam Audi A5 Sportback modelim priekšējam tiltam ir piecu sviru balstiekārta, kā arī aizmugurējā tilta trapecveida balsttiekārta aizvietota ar jauno piecu sviru konstrukciju. Tikmēr jaunais elektromehāniskais stūres pastiprinātājs nodrošina labāku vadamību un stūrēšanas precizitāti.

    Dzinējs un transmisija

    Klienti jaunajam Audi A5 Sportback var izvēlēties starp divu TFSI un trīs TDI dzinēju versijām, kas attīstīta 140 kW – 210 kW jaudu. Salīdzinot ar iepriekšējo modeli, Audi ir samazinājis degvielas patēriņu pat par 22%, vienlaikus palielinot jaudu pat par 17%.

    Sešu pakāpju manuālā pārnesumkārba, septiņu pakāpju S tronic divsajūgu pārnesumkārba vai astoņu pakāpju tiptronic – katrai dzinēja versijai ir atbilstoša pārnesumkārbas tehnoloģija. Priekšējā riteņu piedziņa ir standarta aprīkojumā, bet pilnpiedziņu iespējams izvēlēties divām jaudīgākajām dzinēju versijām. Standarta aprīkojumā pilnpiedziņa pieejama 3.0 TDI dzinējam ar 210 kW.

    V6 turbo dzinējs paātrina jauno Audi S5 Sportback no 0 līdz 100 km/h 4,7 sekundēs, tā elektroniski ierobežotajam maksimālajam ātrumam sasniedzot 250 km/h. Tam jau standarta komplektācijā ir pilnpiedziņa un astoņu pakāpju tiptronic pārnesumkārba.

    Virsbūve un aprīkojums

    Jaunā Audi A5 Sportback virsbūve ir vieglākā savā segmentā. Jaunās paaudzes modeļa kopējais svars ir krities pat par 85 kilogramiem, sasniedzot 1470 kilogramu pašmasu.

    Plašāka informācija par Audi A5 Sportback un S5 Sportback ir pieejama Audi Latvija oficiālajā mājaslapā www.audi.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma