Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo Trucks sacīkšu kravas automašīna pārspēj divus pasaules ātruma rekordus

    Jaunākie raksti

    Uzņēmuma Volvo Trucks sacīkšu kravas automašīna “The Iron Knight” pārspējusi divus pasaules ātruma rekordus, braucot ar Goodyear riepām — tādējādi tās kļuvušas par pasaulē ātrākajām kravas automašīnu riepām.  Goodyear izstrādātās riepas ir ilgstošas sadarbības rezultāts ar kravas automašīnu ražotāju Volvo Trucks, kam  ir svarīgs oriģinālais riepu aprīkojums Volvo kravas automašīnām. Riepas palīdzēja 4,5 tonnu smagajai 2400 zirgspēku kravas automašīnai “The Iron Knight” 21,29 sekunžu laikā 1000 metru distancē sasniegt vidējo ātrumu 169,09 km/h. Tā pārspēja arī 500m distances rekordu, 13,71 sekundē sasniedzot ātrumu 131,29 km/h. Turklāt maksimālais “The Iron Knight” ātrums braucienu laikā bija 276 km/h.

    Jaunā pasaules ātruma rekorda pamatā ir Goodyear īpašās kravas automašīnas riepu tehnoloģijas un kravas automašīnu sacīkstēs gūtā pieredze. Rekordam izgatavoto riepu apvalki ir jaunākās paaudzes kravas automašīnu standarta riepu karkasi, kādus ik dienu izmanto uz Eiropas ceļiem. šie rekordi apliecina Goodyear vadošo lomu transporta nozares tehnoloģiju jomā.

    Reklāma

    “Lai ar tik lielu jaudu un griezes momentu nodrošinātu, ka 4,5 tonnas smaga kravas automašīna stingri turas uz ceļa ātrumā, kas praktiski sasniedz 280 km/h, riepām jāiztur vairāki pārbaudījumi,” saka Lorēns Kolantonio (Laurent Colantonio), Goodyear Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas riepu tehnoloģiju komercdirektors. “Pārliecinājāmies, ka varam izstrādāt riepas, kas pārspēj pasaules ātruma rekordus – izmantojam mūsu prasmes un modernās tehnoloģijas izcilu riepu ražošanā. Tas attiecināms gan uz “The Iron Knight” riepām, gan arī uz standarta kravas automašīnu riepām, kas nodrošina augstāko veiktspēju un palīdz samazināt kopējās izmaksas.”

    315/70R22.5 Goodyear “The Iron Knight” stūrējošās ass riepas ir veidotas, par bāzi izmantojot Goodyear kravas automašīnu sacīkšu riepas, kādas lieto visām kravas automašīnām Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Eiropas kravas automašīnu rallija čempionātā. 495/45R22.5 piedziņas ass riepas spēj izturēt “The Iron Knight” attīstīto griezes momentu. Abas riepas konstruētas uz Goodyear standarta kravas automašīnu riepu karkasiem, izmantojot īpaši izstrādātu protektora sastāvu un zīmējumus. Uz riepām, kas sasniedza pasaules rekordu, ir īpaši Goodyear “The Iron Knight” sānu ornamenti.

    Rekorda brauciens notika slēgtā testa trasē Zviedrijas ziemeļos. Auto vadīja Boije Ovebrinks (Boije Ovebrink), kuram ir vairāk nekā 30 gadu pieredze vieglo un kravas automašīnu sacīkšu braucienos. Karjeras laikā viņš ir pārspējis piecus ātruma rekordus, ko pārrauga FIA — starptautiskā autosporta asociācija.

    Volvo Trucks un Goodyear sadarbojas jau ilgi, pievēršot īpašu uzmanību ātruma rekordiem. 2012. gadā Boije Ovebrinka vadītā sacīkšu kravas automašīna “The Mean Green” kļuva par pasaulē ātrāko hibrīda kravas automašīnu, pārspējot divus pasaules ātruma rekordus. Arī toreiz tai bija uzstādītas īpaši izstrādātas Goodyear riepas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma