Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā jauna auto pircējiem svarīgāka kvalitāte, tikai tad cena

    Jaunākie raksti

    Autovadītāji, izvēloties jaunu vieglo automašīnu, galvenokārt pievērš uzmanību auto kvalitātei un pieņemamai cenai, savukārt vismazāk vērtē mašīnas modeļa sportiskumu, liecina jaunākais GFK un “Inchcape Motors Latvia” veiktais pētījums.

    Automašīna ir tas transportlīdzeklis, kas dominē aktīvajā pilsētas satiksmē. Veiktais pētījums liecina, ka 56% respondentu plāno iegādāties jaunu vai lietotu vieglo automašīnu, no kuriem 40% to taisās iegādāties tuvākā gada laikā. Aptaujātajiem dalībniekiem tika lūgts norādīt kritērijus, kurus viņi ņem vērā, iegādājoties jaunu vieglo automašīnu.

    Reklāma

    Pētījuma rezultāti liecina, ka vairāk kā puse, 67% aptaujāto, kā pašu svarīgāko kritēriju auto iegādei uzskata auto kvalitāti. Ar līdzīgu rezultātu 66% respondentu tikpat svarīgi ir arī vieglās automašīnas cena. Kā ļoti būtiski kritēriji tika minēti arī drošums un degvielas patēriņš, ko norādīja 60% apjautāto iedzīvotāju, kā arī zemas lietošanas izmaksas ikdienā, kas svarīgas bija 61% cilvēku.

    “Pēc aptaujās rezultātiem, var redzēt, ka cilvēkiem svarīga kvalitāte par adekvātu/pieņemamu cenu,” komentē Inchcape Motors Latvia mārketinga vadītāja Jana Garanča. “Papildus, protams, arī ņemti vērā ekonomiski faktori, degvielas patēriņš, pēcpārdošanas izmaksas, respektīvi, cilvēki skaita naudu, auto izvēlas daudz pragmatiskāk.”

    Autovadītāji mašīnas izvēlē min arī tādus kritērijus kā piemēroto atlaidi (54%), precīzu vadāmību (49%) un mašīnas piemērotību (7%), kas, kā uzsver aptaujātie, esot svarīgi, braucot pa Latvijas ceļiem. Gandrīz pusei respondentu (49%) kā nozīmīgs kritērijs ir arī pieņemams ikmēneša maksājums. Savukārt no mašīnas ērtības viedokļa cilvēki minēja krāsas izvēli (35%) un auto ietilpību (16%).

    Turpretī kā mazsvarīgu vai vispār nesvarīgu kritēriju cilvēki minēja sportiska tipa auto (33%), tas, ka iegādāts tiek jaunākais modelis (31%), kā arī tas, ka automašīnai ir plaši pazīstams zīmols.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma