Web Analytics
More
    Reklāma

    Bitcoin vērtība krīt par 20% pēc 70 miljonu dolāru zādzības no Bitfinex

    Jaunākie raksti

    Viena no populārākajām kriptovalūtas Bitcoin apmaiņas vietnēm Bitfinex ir pārcietusi milzīgu uzbrukumu. Tā rezultātā nozagti 119 756 Bitcoin, vismaz tā neoficiāli ziņo Reddit. Bitfinex pagaidām klusē par patiesajiem zaudējumu apjomiem.

    Pieņemot, ka viena Bitcoin cena ir ap 650 dolāriem, zaudējumi lēšami vismaz 77 miljonos ASV dolāru. Šobrīd gan Bitcoin cena ir pamatīgi nokritusi, jo kārtējo reizi pierādījies, ka kriptovalūtas var būt pavisam ēteriskas parādības. Te tā ir, te tās nav.

    Reklāma

    Pēc uzbrukuma Bitfinex Bitcoin cena samazinājās par 20% līdz aptuveni 540 dolāriem. Bitcoin investori un samazinātā valūtas vērtība parādīja, ka šādi satricinājumi var kriptovalūtām kādu dienu izrādīties liktenīgi.

    Bitfinex pagaidām nav paziņojis, kas tad īsti noticis. Uzņēmums ir apturējis darbības ar visa veida valītām, pastāstot vien, ka ASV dolāri un citas valūtas ir drošībā, bet oficiāli neprecizējot Bitcoin zaudējumus. Bitfinex neesot pagaidām spējis atklāt, kādā veidā no lietotāju kontiem pazuduši Bitcoin.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andish Gonzalez
    05.08.2016 11:14

    Interesanti, kā tad tā kriptovalūta var pazust bez pēdām?
    Viņa tiešām ir tik neizsekojama, ka neredz, pie kā tie virtuālie miljoni nonākuši?
    Tad varbūtu būtu laiks, kaut kā kodēt katru bitkoinu ar īpašu sērijas numuru? Tā viņa būtu izsekojama…

    ProxyFromDeep
    05.08.2016 12:34

    un tad tā zaudētu savu “trumpi” – decentralizētību , revolucionārismu un opensourcību – t.i. neizsekojamību :D

    Interesanti , par kādu frīdomu iet runa , ja šis brīnums tāpat ir piesiets “papīra” dolāram ?

    05.08.2016 12:53
    Reply to  ProxyFromDeep

    Piesiets jau nav, tik par Bitkoinu nevari veikalā kedas un čīzīti nopirkt. Atombumbu gan vari pasūtīt.

    bombelats
    06.08.2016 01:50
    Reply to  Artis Abols

    oficiāli jau piesiets nav, bet biržās gan, pat raksta virsraksts uz to netieši norāda. Kā arī Tavs piemērs ar atombumbu. Tai ir konkrēta cena – dolāros, bitkoinos vai tugrikos, tātad arī konvertācijas kurss.

    Andish Gonzalez
    05.08.2016 14:17
    Reply to  ProxyFromDeep

    Tad sanāk, ka man šie Bitkoini šodien var būt, bet rīt esmu pliks kā nātre, jo to vai nu nozaga, serveri aizgāja pie dieviem, projektu slēdza vai vērtība nokritās līdz nullēm!

    Līdz ar to, vienīgie kam tik nedrošu naudu vajag ir noziedzīgie darboņi.

    wils_w
    05.08.2016 15:32

    Es teiktu, dažādu formu anarhisma piekritēji. Vai tas ir noziegums?

    Andish Gonzalez
    05.08.2016 15:44
    Reply to  wils_w

    Nu, ja T upar to naudu nepasūti slepkavību, izvarošanu, nepērc ieročus vai nepērc zagtus karšu datus, tad iespējams kādā no škautnēm to var izmantot arī legāli. Tomēr neredzu tam jēgu. Ja nu vienīgi esi nopelnījis milzu naudu un negribi maksāt nodokļus, tad iespējams, šis ir labs risinājums. Bet atkal jau.. izvairīšanās no nodokļu maksāšanas skaitās noziegums!

    x
    05.08.2016 20:42

    Tas pats var notikt ar eiro, dolāriem un frankiem. Šodien par tiem veikalā dod preces un taksis ved mājās, bet rīt ar tiem piedāvā iekurt krāsni un sasildīties.

    bombelats
    06.08.2016 01:45
    Reply to  x

    It kā jā, bet tas ir vairāk paredzami un krituma līkne nebūtu tik strauja.

    Ralfs
    05.08.2016 16:36

    Tas ir smieklīgi.Muļķim jābūt ,lai ar kaut ko tādu ielaistos.Visi,agri vai vēlu sadarīto dabon atpakaļ.

    Usinss
    07.08.2016 14:28

    Jā, decentralizētajai valūtai centralizētu uzbruka un norāva vismaz 77 ļimonus. un sanāk tas pats, kas parastajai, mirstīgajai valūtai, liedz ar to darboties, izņemt, ieguldīt utt.. kā reāli tas tā var notikt, ja Bitcoinam visi darījumi ir redzami kopējā log failā un tajā pašā laikā viss pazūd bez pēdām. Tā pat bitcoin ir piesaistīts valūtām un investoru garastāvokļu iegribām. diez kāds haos rastos, ja tāds EUR vienā vakarā par 20% nokristos, laikam draudētu ES sabrukums, būtu haos. Tik smiekli par narkotirgoņiem, kuri tai dienā pārdeva savus labumus un nākamajā dienā saprata, ka bija 20% skidons lol

    pile
    07.08.2016 21:51

    Bitcoin ir pilnīgi izsekojama valūta. Papīra banknoti aizstāj koda virknējums. Visas transakcijas ir publiski redzamas. Lai vai neredzi, kurš kuram precīzi cik, bet ir pieejama pietiekoši info, lai iedziļinoties varētu atklāt kurš kuram un cik pārskaitīja.
    Pašlaik attīstās patiešām anonīma kriptovalūta, bet tur vēl ilgi, kamēr ieviesīs dzīvē manuprāt. Tur viens no veidotājiem latvietis ir.
    http://zerocash-project.org/

    Reklāma