Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropā augstākais pirātisma līmenis, Latvija esot līderis pasaulē

    Jaunākie raksti

    Pētījumā par tā dēvēto torrentu mājaslapu apmeklējumu un nelegāla satura lejupielādi Eiropa ir negatīvais līderis pasaulē, turklāt Latvijas vārds pieminēts vairākas reizes, jo mēs esot vis vis vis vislielākie pirāti pasaulē! Gandrīz puse no Latvijas iedzīvotājiem laiskojoties pirātiska satura izplatīšanas vietnēs. Ahoi!

    Pētījumā savākta informācija no 14 000 lielākajiem pirātisma avotiem Internetā, kopumā lielākie pirātisma perēkļi apmeklēti 141 miljardu reižu pagājušajā gadā.

    Reklāma

    Absolūtos skaitļos, protams, nekas nelīdzinās ASV pirātismam, tomēr TOP desmitniekā ar augstāko pirātisma līmeni uz vienu iedzīvotāju ierindojas Eiropas valstis. Nez kādā veidā esam pamatīgi aizsteigušies garām Bulgārijai, Lietuvai, Horvātijai, Spānijai un Grieķijai. Ne-Eiropas valstis ar augstāko pirātisma līmeni ir Austrālija, Izraēla, Kanāda. Vācijā ir ļoti zems pirātisma līmenis, jo tur jau gadiem darbojas “rēķina piestādīšana par lejupielādēto saturu”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raimonds Talcis
    03.08.2016 10:31

    Kāds var paskaidrot šo -> “rēķina piestādīšana par lejupielādēto saturu”.
    Tas ir domāts tas DATA CAP?

    03.08.2016 11:21

    Dzirdēts, ka pieslēguma īpašnieki nereti saņem no pirātisma uzraugiem burtiski rēķinu par lejupielādēto filmu. Šo pie fričiem pieskatot ne pa jokam.

    Andzej Mic
    03.08.2016 12:43
    Reply to  Artis Abols

    Man ir paziņas, kuri ir saņēmuši brīdinājumus un ir tādi, kuri saņēmuši rēķinus un pat draudus atslēgt internetu. Sodi ir diezgan lieli – par filmu bija pārsimts €, ja nemaldos. Vienmēr tiek uzrādīts, kas lejuplādēts, no kurienes, kad, cikos u.t.t.

    digitalk
    03.08.2016 13:25
    Reply to  Andzej Mic

    atcerēsimies to zīmīgo gadījumu, kad 70 gadīgai omītei piestādīja rēķinu par porno lejuplādēšanu no torrentiem, jo viņai nebija aizparolēts rūteris un tāpēc viņa tagad esot atbildīga.
    http://www.digital-digest.com/news-63079-70-Year-Old-Grandma-Sued-For-Downloading-Porn-Via-BitTorrent.html

    tikainevajagmelot
    03.08.2016 10:32

    Un tagad pastāstiet man lūdzu, kā privāta kompānija MUSO ir savākusi informāciju par piekļuvi šiem “14 000 lielākajiem pirātisma avotiem Internetā”?

    Raivis Rasnačs
    03.08.2016 10:37

    Vismaz ar kaut ko varam paspīdēt pasaulē. :)

    Kaspars Vjaksa
    03.08.2016 10:54

    nedomāju, ka šī statistika ir pilnībā pareiza, tāpa arī nedomāju, ka mēs ar tik lielu pārsvaru apsteidzam pārējās valstis! Paskatoties kaut vai uz to pašu Vjetnamas statisku – ko tad viņi grib teikt, ka Vjetnamieši baigi smuki taga pērk visu legālo contentu! Ja tiem pašiem vjetnamiešiem būtu pieejams tik plašs un ātrs internets kā LV domāju viņiem % būtu tuvu 90% no iedzīvotāju skaita.

    reiny
    03.08.2016 10:56

    Vai tur nav saistība arī ar to, ka mums ir viens no ātrākajiem internetiem.

    x
    03.08.2016 12:37

    kursors kādreiz varētu painteresēties, kur paliek nauda ko eiropieši samaksā datu nesēja nodoklī. Nopietni, interesanti. Sākotnēji bija paredzēts, ka no tā maksās autoratlīdzības. Vai tiešām visu nozog alkatīgie autortiesību sargātāji?

    P.
    03.08.2016 13:10

    … tāpēc kačājiet cik varat. Latvijā ir ļoti elementāri pamainīt likumdošanu, nosakot, ka ISP ir pienākums kontrolēt digitāli aizsargāta satura lejupielādes un uzliekot viņiem par pienākumu apstrādāt jebkuras DMCA prasības, t.sk. nodrošinot informāciju par konkrēto klientu.

    Pēc tam kaut cik normāli varēs darboties pērkot VPN pakalpojumus no serveriem ārpus Latvijas.

    Kas attiecas uz mani personīgi, tad mans uzskats ir tāds, ka patērētājam ir jāsamaksā par kvalitatīvu saturu, nevis jebkuru saturu, kuru tas ir lejupielādējis. Piemēram, ja patērētājs nokopē filmu, tā viņam patīk un viņš vēlas to saglabāt – viņam ir jāsamaksā. Ja patērētājs nokopē filmas preview (sliktā kvalitātē), noskatās, bet filma ir sūds, viņš to izdzēš 24h laikā, viņam nav par to jāmaksā vai jāmaksā simboliska cena. Tātad uzskatu, ka patērētājam ir jāsamaksā par kvalitatīvu saturu, kuru tas iegūst savā īpašumā, taču nav jāmaksā par iepazīšanos ar preces saturu.

    digitalk
    03.08.2016 13:52
    Reply to  P.

    > Latvijā ir ļoti elementāri pamainīt likumdošanu

    galvenais – samaksāt pareizajiem politiķiem. arī bez birkaviem mums tādu atradīsies gana :)

    bombelats
    06.08.2016 02:14
    Reply to  P.

    Nav jau tik viennozīmīgi. Kas ir “kvalitatīvs” saturs? Tev, protams, ir priekšstats priekš sevis, kas ir “kvalitatīvs”, bet ne juridiski. Piemēram, es uzskatu, ka ciešama kvalitāte ir atrodama “blueray” formātā, bet filmu nācās noskatīties standarta sū*a DVD kvalitātē…Ko darīt? Un otrkārt, torentos nav legāla bezmaksas satura, un raksts ir tieši par torentiem, nevis jebkādām lejupielādēm.

    digitalk
    06.08.2016 09:21
    Reply to  bombelats

    > torentos nav legāla bezmaksas satura

    pilnīgas muļķības. ir gan legāls bezmaksas, gan maksas saturs. tas, ka rakstā uzsvērts tikai nelegālais aspekts, nenozīmē, ka p2p ir tikai nelegāls.

    Latviešu mūzika
    03.08.2016 15:25

    Kaut vai tas, ka šeit var novilkt teju jebkuru latviešu mūzikas albumu par to nemaksājot – Prāta vētra, Raimonds Pauls u.c ļoti daudz. ;)
    https://mega.nz/#F!yFZnSKhK!aChNQmDpqe8-Ru_LQonvaA

    Ingus Keivs
    04.08.2016 01:03

    Balticom šad tad arī spamo, ka šos maziņš kopirastu kantorītis no Pindostānas trobelē

    Pirāts
    04.08.2016 09:27

    Vismaz ir ar ko lepoties, beidzot kaut kur pirmie! :)
    Kā nekā esam bagāto valstu klubiņā ar 500eur vidējo algu!

    Reklāma