Web Analytics
More
    Reklāma

    Gadu pēc atklāšanas Stagefright turpina baidīt Android lietotājus

    Jaunākie raksti

    2015. gads iezīmēja publisku Google un Android cīņu pret tā dēvētajām Stagefright ievainojamībām, kas ļauj inficēt Android operētājsistēmu un pēcāk attālināti piekļūt viedierīcēm. Šobrīd Google ik mēnesi izlaiž drošības labojumus, tomēr tos tikai retais ražotājs nosūta uz viedtālruņiem jauninājumu veidā.

    Diemžēl cīņā ar Stagefright zaudētājs ir operētājsistēmas izmantotājs, jo Google ir izdarījusi maz, viedierīču ražotāji turpina aizbildināties un ignorēt atjauninājumus. Android Froyo ierīces vispār vajadzētu aizmirst, jo tām labojumu pat Google nemaz nav piedāvājusi.

    Reklāma

    Stagefright nevajadzētu uzskatīt par vīrusu, tā ir kļūda programmatūrā (Android Libstagefright mediatēkā), kas atļauj urķiem piekļūt attālināti operētājsistēmai. Libstagefright Android operētājsistēmā atbild par MP3, MP4 un citu multimediju datņu atskaņošanu.

    Stagefright ievainojamība ļauj ar speciāli veidotas MPEG-4 video datnes vai MMS ziņas palīdzību uzbrukt Android mediju serverim, kas uzbrucējam nosūta informāciju par viedtālruni. Pēc tam tiek sūtīts otrs video, kas iegūst informāciju par Android aizsardzību un trešā nosūtītā MPEG-4 video datne inficē viedierīci.

    Tikai pāris viedtālruņu modeļi ir droši pret Stagefright, kamēr miljardiem Android ierīču nav saņēmušas labojumu no ražotāja. Katrs pats var pārliecināties par ierīces drošību, atliek vien lejupielādēt Stagefright detector lietotni no Play veikala.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš Vītols
    02.08.2016 11:18

    One Plus X viss kārtībā atjauninājumu sūta gana bieži. Programma arī saka, ka viss ok.

    Kristaps Pūtelis
    03.08.2016 03:28

    Izskatās, ka vismaz tas ir pluss Sony telefoniem – manam Xperia M2 Aqua, kas nu jau ir diezgan vecs, viss it kā kārtībā, spriežot pēc programmas.

    03.08.2016 10:17

    Man uz Xperia Z3+ vismaz pirms kāda mēneša rādīja 2 vai 3 caurumus :(

    Kristaps Pūtelis
    03.08.2016 15:54
    Reply to  Artis Abols

    Tas gan savādi, jo manējam nekādu jaunu atjauninājumu nav bijis, šķiet, vismaz pusgadu un Z sērija taču vienmēr ir prioritārā.

    Reklāma