Web Analytics
More
    Reklāma

    Android 7.0 parāda lietotnes izcelsmi – vai gaidāma pirātisma apkarošana?

    Jaunākie raksti

    Iznākusi pēdējā Android 7.0 Nougat izstrādātājiem paredzētā operētājsistēmas versija (developer preview 5), kas spēj parādīts lietotnes izcelsmi no Google Play veikala vai citiem avotiem. Turpmāk Android parādīs, vai lietotne nākusi no atzīta veikala, piemēram, Amazon Appstore, vai arī tā ielādēta no citiem, oficiāli neatpazītiem avotiem.

    Attēlos parādīts, kā izskatās tā saucamā lietotnes uzstādīšana “sideload” ceļā, nevis no Google Play Store.

    Reklāma

    Tiek minēts, ka šādā veidā Google un Android varētu uzsākt cīņu pret lietotņu pirātismu, kas Android operētājsistēmā ir ļoti izplatīta parādība. Atliek vien atrast nepieciešamo APK datni kādā no neskaitāmiem pirātiskiem resursiem, ieķeksēt Android operētājsistēmā atļauju uzstādīt lietotnes no nezināma avota un darbiņš ir paveikts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    19.07.2016 09:44

    Kuras ir tās lietotnes, kuras cilvēki meklē no citiem avotiem??
    Es saprotu, āboļa AppStore daudz kas ir par maksu, tāpēc saprotams..bet viss, kas man nepieciešams uz Andrīša ir par velti..kas ir tās visbiežāk piratizētās aplikācijas?

    19.07.2016 09:56
    Reply to  Kaspars

    Es teiktu, ka Monument Valley, Minecraft, GTA, 5 nights at Freddy’s un līdzīgas dārgās spēles, kas ir par vienreizēju maksu, nevis freemium ar in-app purchase. Varbūt kādi gudrie Twitter klienti, Torque, Nova launcher utt.

    Kaspars
    19.07.2016 10:02
    Reply to  Artis Abols

    Paldies, apmēram skaidrs..galvenokārt tātad geimeru paaudze

    Uldis M.
    19.07.2016 13:14
    Reply to  Kaspars

    Nezinu kā tagad, bet kādreiz bija diezgan aktuālas arī Offlainiskās navigācijas kā TomTom, Garmin, u.t.t. kas ar visām kartām bieži vien sasniedza pat 50€

    davfreim
    19.07.2016 14:05
    Reply to  Uldis M.

    Nu tagad jau vairs nav tik aktuāli, jo internets EU ir ļoti lēts un paliks vēl lētāks, tik cik navigācijām vajag var atļauties :) agrāk arī jailbreikoju iPad tieši dēļ navigācijas.

    LOOK
    19.07.2016 10:34

    Kamēr Google vienpersonīgi lemj šos jautājumus, katra nākamā Os versija būs ar lielākiem vai mazākiem ierobežojumiem (it kā drošības vārdā). Pamatojums ir vienkārši peļņa.

    andris
    19.07.2016 10:58

    Avota uzrādīšana ir priekš kaķiem. Ja gribētu koncentrēties tikai uz peļņu, tad darītu kā apple, aizliegtu iespēju sūknēt aplikācijas no nezināmiem avotiem. Cik saprotu, tad šādas vēlmes īsti nav. Drīzāk ir vēlme saprast kurš, ko un no kurienes kačā!

    latvian
    19.07.2016 11:14

    Vismaz tuvāko 2 gadu laikā noteikti tas neko nemainīs, jo līdz 2017. gada beigām, 7.0 izmantos ap 10% lietotāju, no kuriem 8% izmantos Nexus un tie tāpat pratīs izdomāt kaut ko citu :)

    Aleksejs Mjaliks
    19.07.2016 12:07

    Un kāds tam sakars ar pirātisma apkarošanu? Arī vecākas versijas sistēma labi zina, no kādiem avotiem ir uzstādītas lietotnes. Vienīgais, kas te ir izdarīts, ka šī informācija ir parādīta parastam lietotājam redzamā vietā.

    Krotow
    19.07.2016 12:10

    Nu labi, daļu desktopiem (galvenokārt Windows un Mac) paredzēto programmu izstrādātāji jau labu laiku paraksta ar digitālo parakstu un liek klāt ar to saistītas kontroles gan pirātisma gan versiju kontroles sakarā dēļ. Taču piratē tāpat, so what? Aplikāciju, kurām darba laikā nav nepieciešams mammas pups mākoņos piratēšanu tādā veidā novērst tāpat nevar. Drīzāk lai taisa sakarīgas demo versijas, no kurām var saprast, kas notiek pilnajā versijā un liek nepārspīlētu cenu maksas versijām.

    19.07.2016 14:34

    Persona nepumpē tīklā lietotni. Telefonā uzstāda, ka drīkst ielādēt lietotnes no svešiem resursiem. Uzstāda nelegālo lietotni. Apskatās lietotnes aprakstā, ka lietotne uzstādīta ne no Google Play.
    Kurā brīdī būtu jāiestājas izmisumam par to, ka cilvēks uzstādījis nelegālu lietotni un vēlmei plūst pret straumi pirātismam?

    Ingus Keivs
    19.07.2016 18:09

    Viss jaunais ir sen aizmirsts vecais.
    Simbianam bija smalka aizsardzība pret kreisajām progām. sākot ar 9.0 versiju progām bija vajadzīgs sertifikāts, citādi instalēšana nesanāktu (varēja arī pats “parakstī’ progas vai arīuzhakot telefonu)
    Bija laba platforma…

    Reklāma