Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētnieki varēs noteikt cilvēka vecumu ar Instagram “patīk” palīdzību

    Jaunākie raksti

    Pētnieki šobrīd vāc informāciju, lai no uzvedības sociālajos tīmekļos noteiktu cilvēka vecumu. Pagaidām tiek iezīmēti daži galvenie parametri, kas liek nojaust par sociālo tīmekļu izmantotāju vecumu. Jaunieši visbiežāk atgriežas pie savām vecajām Instagram fotogrāfijām un nederīgās dzēš. Pieauguši to gandrīz nekad nedarot, ja vien neiesaistās jaunās attiecībās, bet Instagram fotogrāfijās ir vecā mīla.

    Tīņu vecums liekot uzmanīgi apgriezt attēla malas, lai nekas lieks nenonāktu sociālajos tīmekļos. Skolas vecuma jaunieši ļoti rūpējas par sociālajos tīmekļos redzamo informāciju, jo viņi vēlas būt populāri. Popularitātes veicināšanai tiek izmantoti dažādi komentāri, emocijikonas u.tml.

    Reklāma

    Šobrīd tiek pētīta cilvēku uzvedība Instagram, jo servisam ir vismaz 500 miljoni aktīvu lietotāju, turklāt Instagram API esot visvienkāršāk izmantot šāda veida pētījumos. Pētnieki norāda, ka Instagram lietotāji ir vispatiesākie, novērtējot ierakstu (šajā gadījumā fotogrāfiju) ar “patīk”. Instagram “patīk” tieši to arī nozīmē – smuka fotogrāfija. Pagaidām nav zināms, cik precīzi pētījumā savāktie dati spēs atšifrēt lietotāju vecumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma