Web Analytics
More
    Reklāma

    Liellopu ganībās suņu vietā jau tiek izmantoti roboti

    Jaunākie raksti

    Domāji, ka robots atņems tavu daru pēc 20 gadiem? Droši vien! Bet šobrīd pat suņi nav drošībā – signalizācijas jau ir tiem atņēmušas darbu, tagad kārta arī ganusuņiem.

    Iepazīsties ar visai dumju nosaukumu saņēmušo SwagBot! SwagBot ir izstrādāta Sidnejas Universitātē un tam ir tikai viens pielietojums – ganīt liellopus. SwagBot spēj pārvietoties pa klinšainu, kalnainu, pat mitru apvidu. SwagBot atvieglos Austrālijas fermeru darbu, jo ganības šajā kontinentā ir neiedomājami lielas, arī ganāmpulku “galvu” skaits parasti rakstāms ar četrām nullēm.

    Reklāma

    Drīzumā SwagBot saņems arī iespējas noteikt bara dzīvnieku veselību. Robotam būs temperatūras un kustību sensori, kas spēs atpazīt biežākās liellopu slimības.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    15.07.2016 11:57

    Nejaukt ābolus ar apelsīniem ;)
    Tā nav ganīšana… monitorings jā. Ganīšana lab ja 10% apmērā ko dara suns…
    Ar dronu ir lielākas cerības ko ganīt kā ar šo bīstākli. ātrums kurā jāmaina kustība aparātam ir par lēnu x reizes… uzliksim super motorus un gumijas kāpurķēdes – čakarēsim ganības…

    (kā Austrālijas aitusuņu īpašnieks ar pieredzi aitu ganīšanā zinu ko saku)

    Opis
    18.07.2016 09:15

    Šis labākājā gadījumā nogadādās ūdeni govīm. Kad šamais brauca pār sķēršļiem, tad sasmējos. Ar suni nav salīdzināms. Un paldies dievam.

    Reklāma