Web Analytics
More
    Reklāma

    Hummingbad ļaunatūra inficējusi 10 miljonus Android viedierīču un turpina izplēsties

    Jaunākie raksti

    Android operētājsistēmu Ķīnas urķi apdāvinājuši ar jaunu ļaundabīgo programmatūru Hummingbad, kas jau paspējusi inficēt 10 miljonus ierīču visā pasaulē. Hummingbad turpina izplēsties, ienesot tās izveidotājam aptuveni 300 000 dolāru mēnesī par uzstādītājām reklāmām un lietotnēm.

    Hummingbad var uzskatīt par reklāmu izplatošu programmatūru, un tiek lēsts, ka to izveidojis Ķīnā bāzēts urķu grupējums Yingmob, kas pats sevi vēlētos dēvēt par reklāmdevējiem. Tomēr ir jāsaprot, ka Hummingbad tipa ļaundabīgās programmatūras var izveidot botu tīklus, lai veiktu milzīgus uzbrukumus serveriem. Pieeju botu tīklam uz laiku saņem augstākās cenas solītājs.

    Reklāma

    Drošības pētnieki uzskata, ka Yingmob ar savu programmatūru inficējuši aptuveni 85 miljonus datoru un viedierīču visā pasaulē. No inficētajām ierīcēm tiek pārdot viss – sensitīvi dati, aprēķinu jaudas un minētās iespējas veikt uzbrukumus. Vairums inficēto ierīču ir Ķīnā un Indijā. Yingmob spējuši izveidot arī programmatūru Apple iPhone inficēšanai.

    Tiek ieteikts savā viedierīcē no Google Play veikala uzstādīt Avast, Bitdefender, AVG vai Zone Alarm lietotnes, tās spēs atrast Hummingbad. Drošākais risinājums esot viedtālruņa atiestatīšana uz rūpnīcas iestatījumiem, lai tiktu vaļā no Hummingbad.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    07.07.2016 14:16

    Sāks atkal Google Services ēst pārāk daudz baču, būs atkal jāreseto rūpnīcas iestādījumi.
    Vispār neredzu atsķirību starp Yingmob un Google. Abi ir reklāmas pārdevēji ar savām ieinteresētajām aplikācijām :D

    Krotow
    07.07.2016 18:02

    Pačukstiet Ķīnas valdībai, ka šo zarazu autori nemaksā nodokļus, atbalsta Tibetas neatkarību un vispār ir slepeni Falungun biedri :P

    Reklāma