Web Analytics
More
    Reklāma

    Flightradar24 vēlas piedāvāt dronu lidojumu karti tiešsaistē

    Jaunākie raksti

    Flightradar24 vēlas nākotnē nodrošināt ne tikai civilās aviācijas lidojumu tiešsaistes karti, bet arī pievienot tai informāciju par dronu jeb bezpilota lidaparātu lidināšanos. Lai panāktu iespēju attēlot dronu lidošanu, Flightradar24 ir apvienojis spēkus ar bezpilota lidaparātu drošības risinājumu uzņēmumu Skysense.

    Flightradar24 un Skysense vēlas, lai turpmāk bezpilota lidaparātus aprīkotu ar ADS-B sistēmām, kas ļauj jau šobrīd vērot civilās aviācijas lidaparātus savos datoros un viedierīcēs. ADS-B sniedz informāciju par lidojošā objekta atrašanās vietu, augstumu, ātrumu un lidaparāta identifikāciju.

    Reklāma

    ADS-B izmantošana lidmašīnās Eiropā ir obligāta no 2017. gada, ASV viesām lidmašīnām ADS-B būs obligāts no 2020. gada. Skysense piedāvās savu versiju par ADS-B Out tehnoloģiju, ko dēvē par BCON. Tā būs mazākā, vieglākā un enerģiju minimāli tērējoša ADS-B versija, kas paredzēta droniem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    pile
    05.07.2016 10:55

    ASV viesām lidmašīnām, izlabo lūdzu.

    KKTK
    05.07.2016 18:22

    ADS-B svars?

    Krotow
    06.07.2016 11:30
    Reply to  KKTK

    Šaubos, vai būs zem 20g. Un tas nozīmē, ka 90% rotaļlietu klases lidoņu, ar kuriem niekojās lielākais vairums, to nespēs panest. Nerunājot par BCON raidītāja jaudu, ko mazo lidoņu baterijas pat nevarēs nodrošināt. Bet visdrīzāk izskatās, ka BCON taisās uzspiest lielo lidoņu īpašniekiem, kuri tāpat pēc FAA priekšrakstiem skaitās obligāti reģistrējami.

    Reklāma