Web Analytics
More
    Reklāma

    Pret Tesla uzsākta izmeklēšana par pirmo mirušo Autopilot izmantošanas laikā

    Jaunākie raksti

    ASV Nacionālā Lielceļu Satiksmes Drošības Administrācija (National Highway Traffic Safety Administration) ir uzsākusi izmeklēšanu pret Tesla par Model S avāriju, kad automašīna bijusi tā sauktajā Autopilot daļēji automātiskajā režīmā. Satiksmes negadījumā bojā gājis Model S vadītājs.

    Uzņēmums Tesla paziņojis, ka Model S brauca pa lielceļu, automašīnas priekšā no sānu ceļ izbrauca traktors ar piekabi. Ne Tesla Model S vadītājs, ne arī Autopilot sistēma nav reaģējusi un pirms sadursmes automašīna nav bremzējusi. Tesla šobrīd uzskata, ka Autopilot sistēma nav reaģējusi, jo traktora vilktā piekabe bijusi baltā krāsā un sistēma to nav spējusi atšķirt no debesīm.

    Reklāma

    Tesla Model S pilnā ātrumā neveiksmīgi pabrauca zem traktora vilktās piekabes, kas arī izraisīja vadītāja nāvi. Tesla uzskata, ka Model S vadītājs būtu izdzīvojis, ja sadursmes laikā mašīna nepabrauktu zem salīdzinoši augstās piekabes. Tesla norāda, ka Autopilot režīms vēl arvien ir beta stadijā – vadītājam ir jātur rokas uz stūres un jākoncentrējas uz ceļu un satiksmi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Martin
    01.07.2016 11:57

    Cilvēciskais faktors. Vilciens arī var pats ietesties un nenobremzēt priekšā cilvēka kļūdas pēc atstātā vagonā, ja mašīnists pats laicīgi nepamanīs šķērsli!

    Krotow
    01.07.2016 16:07

    Lielceļa autopilotu ražotājiem turpmāk būs daudz nopietnāk jāiespaido savi testētāji. Stāsta, ka bojā gājušais vadītājs sadursmes brīdī esot skatījies filmu par Hariju Poteru un ceļam uzmanību neesot pievērsis vispār.

    digitalk
    01.07.2016 16:21
    Reply to  Krotow

    kā tad ar to urbāno leģendu, kad treilera īpašnieks uzlika kruīza kontroli un aizgāja uztaisīt sev kafiju? it kā pat pēc tam esot tiesājies (un likumsakarīgi zaudējis). tikai tiesas spriedumi ‘pats esi vainīgs, ja uzvedies, kā idiots’ uzlabos situāciju.

    Krotow
    01.07.2016 16:49
    Reply to  digitalk

    Nebūtu jau brīnums. Braucot cauri tuksnesim, kur ceļš ir taisnā līnijā desmitiem kilometru garumā, var gribēties ne tikai kafiju uzvārīt. Treileriem stūre ir diezgan stabila, ja ceļš ir līdzens un nav sānu vēja, varētu pat dažus kilometrus noturēties taisni, stūri neaiztiekot. Polijā un Austrijā uz bāņa pats redzēju, kā viens fūres šoferis sēž kājas sakrustojis pa logu ārā, cits skatās filmu DVD pleijerī un vēl viens pie stūres lasīja avīzi.

    digitalk
    02.07.2016 03:21
    Reply to  Krotow

    > pats redzēju, kā viens fūres šoferis sēž kājas sakrustojis pa logu ārā,
    cits skatās filmu DVD pleijerī un vēl viens pie stūres lasīja avīzi.

    kā jau teicu, idiotus var iznīdēt tikai ar notiesājošiem spriedumiem tiesā. atkarībā no nodarītās skādes – nosacīti, gads, divi, pieci, desmit, divdesmit. šis idiots pats sev piesprieda Darvina balvu, tik stulbums, ka ražotājam nāksies vēl tērēt naudu tiesai.

    man žēl tos šoferīšus Latvijā, kuri uzraujas uz gājējiem ar austiņām un ļisapēdistus, kas brauc kur pagadās. krimināllieta automātiski, pat ja neesi vainīgs.

    Reklāma