Web Analytics
More
    Reklāma

    Noskaidro savas Nexus ierīces atbalsta beigu termiņu

    Jaunākie raksti

    Android burvība un reizē arī sodība ir kuplais ražotāju skaits, kas ik gadu kopumā izlaiž simtiem dažādu ierīču modeļu. Tas rada situāciju, ka mēs varam piemeklēt Android ierīci mūs interesējošā cenu grupā, bet no otras puses mīnuss ir tāds, ka lielajā jauno modeļu izlaišanas skrējienā ražotāji piemirst (lasi, nevar atļauties) tām nodrošināt pietiekami ilgu programmatūras atjauninājumu atbalstu. Un, kā mēs visi labi zinam, ikvienam gadžetam ir svarīgi uzstādīt pašus jaunākos programmatūras atjauninājumus.

    Tomēr eksistē Google iniciēts un atbalstīts Nexus ierīču projekts, kura ietvaros tiek radītas Android ierīces ar “tīru” Android un garantētiem drošības atjauninājumiem 3 gadu garumā. Tieši Nexus ierīces “lielos” Android versiju atjauninājumus pa tiešo no Google un katra Nexus ierīce tiks pie divām Android versijām, kas tiek izlaistas divu gadu laikā kopš ierīces nonākšanas Google Store veikalā.

    Reklāma

    Google atbalsta vietnē ir atjaunojusi informāciju par šobrīd aktuālo Nexus ierīču atbalsta termiņiem. Proti, pēc šo termiņu sasniegšanas konkrētajai ierīcei Google vairs negarantē jaunu Android versiju. Ja pats/i lieto Nexus ierīci, šī informācija būs noderīga.

    • Nexus 6P – septembris (2017)
    • Nexus 5X – septembris (2017)
    • Nexus 9 – oktobris (2016)
    • Nexus 6 – oktobris (2016)
    • Nexus 5 – oktobris (2015)
    • Nexus 7 (2013) – jūlijs (2015)
    • Nexus 10 – novembris (2014)
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Juris Abdullins
    22.06.2016 19:11

    Nu, vēl vismaz 14 mēnešus varēšu neuztraukties par atjauninājumiem (:

    Artūrs
    23.06.2016 12:33

    2015g oktobris jau sen kā garām, bet savam nexus5 saņēmu gan 6.0.1, gan drošības atjauninājums vēl pirms nedēļas.

    banana
    27.06.2016 23:29

    Norm… 2 gadi! Nezinu nevienu 3rd party ražotāju(LG,samsung, HTC, Huawei u.c.) kurš uzturētu ierīci ar regulāriem jaunakajiem atjauninājumiem un drošības ielāpiem vairāk, kā gadu pēc modeļa iznākšanas. Pat ‘flagmeni’ kuru nopērc gandrīz pa štuku pēc gada varēsi tik cerēt uz vienu pēdejo lielo andra jauninājumu(ar lielu aizkavēšanos) un viss. Jo ir iznācis jau ‘jaunāks’ flagmenis, ver vaļā maku un pērc to ja gribi drošības jauninājumus,, nevis sēdi uz vecā! Vienkāršs, brīnišķīgs naudas pelnīšanas mārketings!

    Reklāma