Web Analytics
More
    Reklāma

    Zvaigzne ABC izdotās e-grāmatas tagad ērtāk lasīt Kindle e-lasītājos

    Jaunākie raksti

    Kopš jūnija Zvaigzne ABC e-grāmatu lasītājiem ir iespējams ePub formātā iegādātos darbus (pārsvarā šajā formātā ir romāni) automātiski saglabāt arī MOBI formātā lasīšanai Kindle ierīcēs. E-grāmatas iegādes process izdevniecības mājaslapā www.zvaigzne.lv saglabājas nemainīgs: klientam ir jāreģistrējas, jāveic izvēlētās e-grāmatas pirkums, tad savā kontā sadaļā “Manas e-grāmatas” pie attiecīgā darba ir jāizvēlas lejupielādēt MOBI formāta darbu, ja lasīšanai tiks izmantots Kindle lasītājs.

    13492905_1301411926543440_1993022185_n

    Reklāma

    Apgāds Zvaigzne ABC jau kopš 2010. gada 8. marta piedāvā lasītājiem e-grāmatas, un šobrīd to kopskaits pārsniedz 1200 dažādu žanru un tematikas darbus. Šis ir lielākais vienas Latvijas izdevniecības piedāvājums, kas pieejams latviešu valodā lasošajiem jebkurā pasaules vietā. Izvērtējot pasaulē vadošās tendences e-grāmatu jomā, arī Zvaigzne ABC paplašina gan piedāvāto e-grāmatu tematiku, gan arī uzlabo to pieejamību lietotājiem, piemēram, veidojot e-grāmatas ar Social DRM aizsardzības sistēmu.

    Apgāda Zvaigzne ABC izdotās daiļliteratūras e-grāmatas ir pieejamas arī Apple iBooks, kā arī Fabula e-grāmatu abonēšanas servisā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mahmuds
    21.06.2016 12:20

    Tikai Latvijā ē-grāmatas maksā gandrīz papīra grāmatas cenu.

    21.06.2016 12:44
    Reply to  Mahmuds

    Ārzemēs arī.

    aste
    21.06.2016 15:38
    Reply to  Mahmuds

    Tad kāpēc izdevēji ņaud par papīra cenām un tipogrāfijas izdevumiem, ja viņiem aizrāda par pārāk dārgu produkciju? It īpaši, zinot, cik tā pati Zvaigzne ABC ir devīga ar honorāriem.

    PurvaVelns
    21.06.2016 16:38
    Reply to  aste

    Tu domā devīga? Drīzāk nečakarē un neapzog, kā piemēram Jumava. Vispār jau e-grāmatai būtu jāmaksā pat dārgāk, jo tu saņem krutāku produktu – nav jāstaipa papīra kalni līdzi, neposta mežus (zaļajiem viss vienmēr ir dārgāks), nevar pazaudēt, sadedzināt utt. Papīra un tipogrāfiju cenas ir normālas. Problēma ir tirāžā. Izdevīgi būtu tirāža ap 5T, kamēr pie mums grāmatas pirmo tirāžu palaiž 1T vai par 800. Ir precīza izmaksu līkne. Autortiesības ar’ lielai tirāžai ir drusku lētākas. Pat ar Zvaigznes salīdzinoši lielajiem honorāriem tulku dzīve nav nekāda medusmaize.

    aste
    22.06.2016 10:31
    Reply to  PurvaVelns

    Zvaigznes lielie honorāri? Laikam vajadzēja ielikt pēdiņās, lai pat tu saprastu. Savulaik vinnēju Zvaigznē konkursu par mācību grāmatas uzrakstīšanu. Man piedāvāja honorāru – mazāk kā manu mēneša algu (un apmēram grāmatas 100 – 150 eksemplāru veikala cenu) par reālu un pamatīgu vismaz pusgada darbu + vēl autortiesību atsavināšanu par labu izdevniecībai. Tolaik saņēmu uz kopējā fona diezgan labi, bet pilnīgi noteikti neko ārprātīgu. Pateicu, lai viņi to līgumu sarullē, iebāž sev tur, kur saule neiespīd un meklē citu muļķi.

    22.06.2016 10:32
    Reply to  aste

    Kādus honorārus piedāvāja šīs izdevniecības konkurenti? Proti, vai tā ir konkrēti viena izdevēja cenu politika, vai tomēr situācija tirgū kopumā?

    PurvaVelns
    22.06.2016 10:51

    ja skatās uz situāciju kopumā, tad zvagznes hororāri nav tie mazākie. Man gan bijusī, gan esošā otra puse ir literatūras tulkotājas, šito virtuvīti pazīstu līdz kaulam. Pašam Jumava, kas slēpjas aiz JLV parādā honorāru par grāmatu – tagad pieteikts tiesiskā aizsardzība; man atsūtīja milzīgu paku ar papīriem – tur ir tūstošiem autoru, tulkotāju, kam nav maksāts jau kopš 2008. gada! Un tas viss, lai paši visocki varētu peldēties naudā. Zvaigzne maksā vairāk un bet aizkavēšanās.Atēna maksāja vēl vairāk = skuju taka. Mansards ar’ pats zini kas ar to brālību notika (litfonds, naudas dalīšana savējiem)

    aste
    22.06.2016 12:27
    Reply to  PurvaVelns

    Man ir tā laime jau labi sen nesasieties ar LV izdevniecībām. Tad jābrīnās, ar kuru galu domā tie tūkstošiem autoru un tulkotāju, kas zina, ka pirmajam tūkstotim nav samaksāts un tomēr sasienas… tiešām nesaprotu, kāpēc tāds stāvoklis izveidojas.
    Palēnām top grāmata savā specialitātē, bet emu izlēmis, ka izdošu to pats uz sava rēķina, nepinoties ar šiem asinssūcējiem. Iznāks lētāk un bez sirdēstiem.

    Tom
    21.06.2016 13:51

    Beidzot. Nebija jau man grūti pārkonvertēt no epub uz mobi, bet šis ir žests, ka uzņēmumam rūp klienta ērtības. Vēl tagad atceros laikus, kad Zvaigzne visas grāmatas pārdeva ar Adobe DRM, tas gan bija murgs. Pie tam tas nenodrošināja absolūti nekādu drošību pret pirātismu. Redzu, ka Zvaigzne šajā ziņā progresē un tas priecē. Es pats esmu iegādājies apmēram 30 e-grāmatas no Zvaigzne un pirktu vēl, ja vien būtu izvēle lielāka, pat neskatoties uz to, ka cena nav lētāka. Varbūt Zvaigzne var atvērt savu platformu citiem izdevējiem un ļaut viņiem tirgot savas e-grāmatas, par to attiecīgi, protams, iekasējot? Tāds kā savs vietējais Amazon..

    21.06.2016 14:39
    Reply to  Tom

    Nevar teikt, ka savulaik Adobe DRM nenodrošināja pilnīgi nekādu aizsardzību pret pirātismu, bet es piekrītu, ka šādi aizsargātu grāmatu sagatavošana lasīšanai nebija pārlieku ērta.

    digitalk
    21.06.2016 13:52

    atmetu ar roku latvju izdevniecību e-grāmatām, kad kādu laiku atpakaļ tās meklēdams konstatēju, ka nospiedošā daļa ir pdf ar drm – uz e-ink nepalasīsi. nu un izvēle arī tāda, ka bibliotēka vai bukinistu veikaliņi ir kā svētvietas.

    21.06.2016 14:35
    Reply to  digitalk

    Par kādu tieši DRM runā? Adobe DRM? Tagad ar šobrīd izmantoto DRM tev nevajadzētu būt nekādām problēmām šādas egrāmatas lasīt uz e-lasītājiem.

    PurvaVelns
    21.06.2016 16:42

    pie šodienas smārtfonu izmēriem ideālais variants būtu e-ink ekrāns aizmugurē kā jotafonam. kindlam jau lasāmā daļa (lietderīgais lauks) nav diži lielāka par 5,5 collām, ne? un nekā nav demokrātiskāka par androīdu attiecībā uz e-grāmatām. pac esmu cepis ar calibre e-grāmatas i no pdfiem, i wordiem.

    digitalk
    21.06.2016 17:54

    problēma jau bija PDF formātā – kāda jēga no e-grāmatas, ja fontu ne nomainīt, ne palielināt-samazināt. DRM tikai pielika treknu punktu – par savu naudu pirktai grāmatai lauzīt aizsardzību, lai varētu tekstu iestūķēt kindlā? nu, piedodiet…

    Imants Mur
    22.06.2016 09:51

    Pēdējo reizi, kad interesējos par Zvaigznes grāmatām (gadus 5 atpakaļ), tām bija AdobeDRM un uz Kindla lasīt nevarēja, un pa šiem gadiem, kopš iepirku Kindlu, esmu tā pieradinājies lasīt angliski, ka pēc grāmatām latviski īpaši neskumstu. Manā gadījumā izskatās, ka vilciens ir nokavēts.

    edgku
    22.06.2016 12:14

    Šis gan ir jauki.

    Reklāma