Web Analytics
More
    Reklāma

    Speciāli mūziķiem izveidota elektroniskā grāmata GVIDO

    Jaunākie raksti

    Atceros, ka kādā tehnoloģiju pasākumā kāds Latvijā labi pazīstams diriģents stāstīja, ka savus nošu kalnus mēdz apkārt pārnēsāt planšetdatorā. Tomēr kopumā planšetdators īsti nav tik ērts kā papīra nošu grāmata. Tas izlādējas ātrāk nekā gribētos un dažkārt vispār nogļuko. Diriģents sapņaini palūkojās uz e-grāmatu lasītāju un ieminējās, ka kāds uzņēmums varētu izveidot lielāku e-grāmatu lasītāju un pielāgot to mūziķu vajadzībām.

    Un tu zini ko, Terrada Music Score Co ir izveidojuši GVIDO ierīci, kas aprīkota ar diviem 13.3 collu lieliem elektroniskās tintes displejiem (1200 x 1600 pikseļu izšķirtspēja) un speciāli pielāgota tieši mūziķu vajadzībām. Ekrāns ir skārienjutīgs un uz tā notīs varēsim veikt arī savas atzīmes un piezīmes. Ierīcei ir 8 GB iebūvētā atmiņa un iespēja pievienot microSD atmiņas kartes. Tāpat tā spēj pieslēgties Bluetooth un Wi-Fi bezvadu tīkliem. Ierīce izmēru ziņā ir kā paciņa A4 lapu un sver ap 650 gramiem.

    Reklāma

    Pagaidām vēl nav informācijas par to, kad šis produkts nonāks pārdošanā un cik tas maksās bet ierīces ar vienu šāda veida elektroniskās tintes displeju maksā sākot no 800 ASV dolāriem, tāpēc visrīzāk arī GVIDO nebūs nekāds lētais “gadžets”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    16.06.2016 11:12

    super! es jau sen par kaut ko tādu sapņoju! tikai vārds gan tizls… pie fīčām vēl noderētu, ka atpazīst skaņu, pa notīm iet līdzi līnija un lapas pašas pāršķiras. tas varētu reāli noņemt orķestrantiem stresu – tagad šamie sēž pa pāriem un viens otru piesedz pāršķirot lapas

    Uldis M.
    16.06.2016 11:23
    Reply to  PurvaVelns

    Vot tieši manas domas – es arī jau pasen iedomājos ka varētu taisīt sekošanu skaņai – tādējādi gan vieglāk būtu nepazaudēt pareizo vietu, gan lapas pašam nebūtu jāpāršķir…
    mana ideja bija ka tai pašā iPad’ā varētu izveidot šādu aplikāciju. nu nav jau jābūt baigi lielam ekrānam – ja ir šāda sekošanas iespēja – tad pietiek ka redzi tikai turpmākās 8 taktis…

    PurvaVelns
    16.06.2016 11:32
    Reply to  Uldis M.

    vienīgais šitam nebūs kur nakļeikas līmēt – vaska jubilejas koncertā sanāca sēdēt sānos – vienai vijoļniecei bērns bija pielīmējis pilnu nošu grāmatu ar taureņu nakļeikām. mīļi.

    Krotow
    16.06.2016 13:11
    Reply to  PurvaVelns

    Nenovērtē bērnus par zemu. Viņi mīļajai māmiņai uzlīmēs nenoplēšamo taureni tieši jaunā ipada ekrāna vidū :)

    bombelats
    16.06.2016 23:45
    Reply to  PurvaVelns

    Iespējams, ka dzelži nevelk. Ja tas jāpalielina, tad tālāk viss ģeometriskajā progresijā – jauda, baterija, svars, cena. A moš kļūdos, un nākamajā iterācijā GVIDO 1S vai, varbūt, vienkārši ZHANIS, tas viss būs iekšā par mazāku cenu un ar korejiešu sarullējamiem ekrāniem.

    digitalk
    17.06.2016 22:25
    Reply to  PurvaVelns

    tehniski nepavelkams uzdevums tik mazam aparātam. skaņa būs jāatpazīst orķestra kakofonijā un ar kaut ko jāsalīdzina. notis būs speciāli jāsagatavo, lai programma varētu sekot līdzi.

    līdz ar to no vienkāršas ieskanētas partitūras uz e-ink ekrāna nonākam līdz speciāliem nošu izdevumiem (par atsevišķu samaksu, protams) un sarežģītai skaņas atpazīšanas sistēmai (vienkāršākais būtu ar ārējo mikrofonu, kas jāpiestiprina pie sava instrumenta).
    izmēri – vo [rāda metrīgu līdaku], cena – ogogo!

    tīri teorētiski es redzu, kā to risināt, bet slinkums tik gari rakstīt – pirksti nodils :)

    un man pat vēl nav īstas pārliecības, ka pat GVIDO aizies tirgū, kaut kā samudrīti ar to dubulto ekrānu sistēmu, kas paceļ cenu x2.

    Dziedātājs
    16.06.2016 13:03

    Šis variants neizskatās pārāk labs.
    PiaScore un iPad manuprāt piedāvā visu ko mūziķis varētu vēlēties.
    Pats lietoju un iesaku citiem.

    digitalk
    16.06.2016 14:23
    Reply to  Dziedātājs

    tad pie katra nošu turētāja nāksies pievilkt lādētāja vadu, gan jau ka kāds būs aizmirsis pirms koncerta planšeti uzlādēt ;)

    Reklāma