Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia X nav, bet tomēr ir ūdensizturīgs (video)

    Jaunākie raksti

    Vakar mēs publicējām jaunā Sony Xperia X viedtālruņa apskatu un tajā pārmetām ražotājam, ka šai ierīcei nav iestrādājis ūdensizturību. Sony tomēr mūs ir pieradinājis pie tā, ka vairums tā produktu nebīstas ūdens.

    Šodien Xperia blogā pamanīju interesantu video, kurā kāds ziņkārīgs rakaris par spīti tam, ka tā nevajadzētu darīt, tomēr ir Xperia X iebāzis ūdens traukā un paturējis to tur divas minūtes. Telefons pēc šī pārbaudījuma turpinājis darboties un ar to var veikt ierastās darbības. Interesanti!

    Reklāma

    Uzreiz gan jānorāda, ja ierīces ražotājs pats telefonu neapzīmē kā ūdensizturīgu, tad tomēr nevajadzētu šādi eksperimentēt un diezgan garantēti palikt bez garantijas remonta iespējas, ja ierīces dvēselīte tomēr izdzisīs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gatis
    14.06.2016 08:08

    Ar laiku telefonam bus problemas

    PurvaVelns
    14.06.2016 12:10
    Reply to  Gatis

    jā, domājams, ka pēc 4-5 gadien vairs nestrādās vispābā.

    Gvido
    14.06.2016 08:20

    ir tāds Xperia X Performance modelis un TAS IR ūdensizturīgs! bet katrā ziņā no Sony puses ir tizls mārketinga/peļņas triks, ja gribi ūdensizturīgu maksā vēl klāt ap 100 EUR

    Uldis M.
    14.06.2016 09:19

    Nu savā ziņā jau pareizi dara ka nereklamē – mazāka atbildība, var arī atteikt garantiju pārmērcētam telefonam. Ūdensizturība šādām ierīcēm parasti ir nosacīta – tās nav paredzētas ilgstošai mērcēšanai, bet lietotāji bieži vien mēdz pārvērtēt aparāta dzīvotspēju ūdenī un beigās sanāk vilšanās. Savukārt ja ražotājs nenorāda ka ierīce ir ūdensizturīga, lietotājs uzmanīsies no ierīces saskares ar šķidrumiem. Un ja tomēr negadījums notiks, lietotājam būs patīkams pārsteigums ka ierīce tomēr izdzīvoja – un pieķeršanās brendam augs augumā.

    x
    14.06.2016 10:18
    Reply to  Uldis M.

    Vēl jau kas – norāda izturības klasi, kas apzīmē “šļakatu drošs”, t.i. lietus laikā pa retam var atbildēt uz zvanu nemeklējot pajumti. Cilvēks to nesaprot pareizi un ienirst pie rifa filmēt un pēc tam komentāri pilni ar “marka X ir pilnīgs sūds”. Tāpat arī vaimanas, ka scratch resistant stikls saplīst pēc kritiena no 1.3m augstuma uz betona seguma.

    Pilsetnieks
    14.06.2016 11:17

    Man ir parastais Sony X (modelis F5121). Veikalā arī teica ka speciāli eksperimentēt nevajag, bet ja nu akurāti līst lietus, tad nekas nenotiks. SIM+SD kartes vāciņš ir ar blīvējumu.
    Domājams, ka Sony vienkārši nevēlās vairs čakarēties ar garantijas zaudējumiem, vieglāk ir pateikt ka nav aizsardzības.

    Pilsetnieks
    14.06.2016 11:26

    Pie kam, runājot par ūdens izturību arī vecajiem Sony telefoniem. Problēma ar mitruma iekļūšanu telefonā ir pa lielam saistīta ar to ka cilvēki liek telefonu aizmugures bikšu kabatā. Pieliecoties tā korpuss tiek nedaudz saliekts un ar to arī viss hermētiskums ir izbeidzies. Man čomam tā arī bija mitruma problēma ar Z3, bet Sony cepuri nost samainīja pret jaunu telefonu. Tagad šamais ir uztaisījis plaisu aizmugures stiklā un vairs neriskē bāzties ūdenī. Tādēļ esmu priecīgs, ka Sony novāca to stiklu aizmuguri jaunajā sērijā, kas man nepatika un tagad X-am ir normāls metāla aizmugures panelis.

    Reklāma