Web Analytics
More
    Reklāma

    Fitbit sirdsdarbības mērierīces atkal saņem pārmetumus par neprecizitāti

    Jaunākie raksti

    Kārtējo reizi uzmanības centrā nonācis fitnesa aproču ražotājs Fitbit, nespējot piedāvāt pietiekami precīzu sirdsdarbības mērierīču darbību. Kalifornijas Valsts politehniskās universitātes pētījumā atklāts, ka labākajā gadījumā Fitbit fitnesa aproces būtu dēvējamas par bezjēdzīgām. Sliktākajā – par kaitīgām. Pētījuma laikā pierādīts, ka fitnesa aproces uzrāda sirdsdarbību ar 20 sitienu sekundē nobīdi.

    Fitbit izmantotā PurePulse Tracker pulsa mērīšanas tehnoloģija brīžiem uzrādot bīstami neprecīzus sirds sitienu skaita lasījumus. Tas var sabojāt veselību un kļūt bīstami dzīvībai. Fitbit Surge nobīde esot “tikai” par 15 līdz 25 sitieniem minūtē, kas arī ir milzīga neprecizitāte. Jau iepriekš bija zināms, ka Charge HR pulsa mērīšanas nobīde esot vēl lielāka.

    Reklāma

    Fitbit pārstāvji ir uzreiz snieguši atbildi, ka pētījums bijis pasūtīts, lai no fitnesa aproču ražotāja tiesas ceļā iegūtu naudu. Pētījumā neesot norādīti vairāki būtiski punkti par izmantot pētījumu metodi. Turklāt Fitbit neražo zinātniskas vai klīniskos pētījumos izmantojamas ierīces. Fitbit uzsver, ka citi neatkarīgi pētījumi parādījuši lielisku PurePulse Tracker pulsa mērīšanas tehnoloģijas darbību.

    Fitbit jau vairākus gadus ir uzskatāms par valkājamo sporta ierīču tirgus līderi, bet tiek ziņots, ka Xiaomi ar agresīvo cenu politiku drīzumā varētu aizsteigties garām Fitbit pārdošanas apjomiem. 2015. gadā Fitbit spēja pārdot 21 miljonu valkājamo sporta aproču, kas ir gandrīz divkāršs (precizitātei 93.2%) kāpums pret 2014. gadu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    31.05.2016 12:08

    slimnīcās sirdklauves mēra ar holtera monitoru, kura sensorus pielīmē ar plāksteri pie krūtīm. Laikam jau viņi nav muļķi. A muļķīši tikmēr pērk neprecīzus un pat potenciāli bīstamus gadžetus :D Naudiņa tik ripo onkuļiem kabatās.

    KKTK
    31.05.2016 15:13
    Reply to  PurvaVelns

    Kā tu gadžetu nosauci par bīstamu, ja viņš rāda lielāku pulsu, kā reāli ir?

    PurvaVelns
    31.05.2016 15:37
    Reply to  KKTK

    a ja tev pazemināts, bet rāda, ka normāls?

    KKTK
    31.05.2016 15:41
    Reply to  PurvaVelns

    Nejauc “doktor” asins spiedienu ar pulsu :)

    PurvaVelns
    31.05.2016 15:48
    Reply to  KKTK

    b***, a raksts ta par sirdsdarbību… un pulss ir kas? kaut kāds orgāns, kas pie plaukstas pulsē??? doktor…

    ezisxl
    01.06.2016 17:23

    ja kāds vēl uztaisītu review par šiem verķiem – kas tagad aktuāli, kādas fīčas, kuri labāki.. etc :D

    user
    02.06.2016 12:20
    Reklāma