Web Analytics
More
    Reklāma

    Sadarbība starp Latvijas universitātēm un Huawei ļaus studentiem doties izglītības programmā uz Ķīnu

    Jaunākie raksti

    Šā gada 18.maijā divas Latvijas universitātes parakstīja sadarbības memorandu ar tehnoloģiju kompāniju Huawei Technologies Latvia. Rīgas Tehniskās universitātes un Vidzemes Augstskolas  studentiem tiks dota iespēja piedalīties Huawei starptautiskajā “Seeds for the Future” korporatīvās sociālās atbildības programmā.

    Huawei sadarbībā ar Latvijas universitātēm un citām vietējām izglītības organizācijām informācijas komunikāciju tehnoloģiju jomas studentiem piedāvā divu nedēļu apmaksātu izglītības programmu Ķīnā. Tās laikā studentiem būs iespēja piedalīties Huawei izpētes un attīstības centra darbā, strādājot kopā ar zinātniekiem kompānijas centrālajā birojā Ķīnā.

    Reklāma

    “Kā globālai kompānijai mums ir svarīgi integrēties un piedalīties dažādās aktivitātēs valstīs, kurās strādājam. Latvija mums bijusi ļoti pretimnākoša, dodot iespēju augt un attīstīties, un katru gadu sasniegt aizvien jaunus mērķus. Nu esam gatavi tālāk nodot savas zināšanas Latvijas studentiem – nākotnes nozares ekspertiem, palīdzot sagatavot zinošus speciālistus. “Seeds for the Future” iniciatīva cenšas atrast un attīstīt jaunos IKT talantus, mazinot plaisu starp akadēmiskās vides un praktiskajā darbā nepieciešamajām zināšanām. Es patiesi ceru, ka, parakstot šo memorandu un uzsākot programmas īstenošanu Latvijā, mēs sniegsim savu ieguldījumu labi izglītotu, industrijai gatavu speciālistu skaita palielināšanā Latvijā,” stāsta Huawei Baltijas Reģiona vadītājs Džu Lu.

    “Seeds for the Future” iniciatīvas mērķis ir attīstīt vietējos IKT jomas talantus, dalīties ar kompānijas zināšanām, veicināt lielāku izpratni un interesi par telekomunikāciju nozari, kā arī iedvesmot reģionālu dalību digitālās vides veidošanā.

    “Mēs esam liecinieki nozīmīgam notikumam, jo uzņēmums “Huawei” mūsu Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes (DITF) studentiem piedāvā lielisku iespēju Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) iegūtās teorētiskās zināšanas izmantot praksē, stažējoties tik liela mēroga starptautiski pazīstamā uzņēmumā,” saka RTU DITF dekāns profesors Jānis Grundspeņķis.

    Kopš programmas pirmsākumiem 2008. gadā jau  vairāki tūkstoši IKT jomas studentu no 20 valstīm un vairāk nekā 60 universitātēm jau izmantojuši iespēju uzlabot savas zināšanas par izvēlēto nozari, kā arī ieguvuši padziļinātu izpratni par jaunākajām tehnoloģijām. Programma kalpojusi kā svarīga platforma, kas bagātina studentu pieredzi globālā mērogā, sagatavojot darbam IT un telekomunikāciju kompānijās. “Seeds for the Future” programmā šogad kopumā piedalīsies 28 studenti no Baltijas valstīm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    21.05.2016 21:50

    tomēr labāka investīcija brendā kā izgāzt piķi uz reklāmas stabiem

    digitalk
    22.05.2016 07:56

    kāpēc tā beibe zviedz par Džu Lu bikšdibenu? ;)

    PurvaVelns
    22.05.2016 11:20
    Reply to  digitalk

    :D moments labs

    Reklāma