Web Analytics
More
    Reklāma

    Android N atnesīs uzlabojumus cīņai pret Stagefright ievainojamībām

    Jaunākie raksti

    2015. gads iezīmēja publisku Android cīņu pret tā dēvētajām Stagefright ievainojamībām, kas ļauj inficēt Android operētājsistēmu un pēcāk attālināti piekļūt viedierīcēm. Šobrīd Google ik mēnesi izlaiž drošības labojumus, tomēr tos tikai retais ražotājs nosūta uz viedtālruņiem jauninājumu veidā.

    Android N operētājsistēmas versija ieviesīs tik nepieciešamās korekcijas, kas ļaus ierobežot potenciālos Stagefright tipa uzbrukumus. Android operētājsistēmā lielus drošības riskus rada tā saucamais Mediaserver, kam ir plašas pieejas gandrīz visām viedtālruņa iespējām – zvaniem, mikrofonam, atmiņai, kamerai, internetam, Bluetooth utt. Tas ikdienā darbojas ar neskaitāmiem datņu formātiem, tāpēc var rasties netīšas un arī tīšas kļūdas.

    Reklāma

    Android N saņems no operētājsistēmas atdalītu Mediaserver, turklāt tā iespējas tiks saskaldītas vēl sīkāk, lai pie kameras var tikt tikai tās funkcijas, kurām šī iespēja tik tiešām ir nepieciešama. Tas pat attieksies uz Bluetooth, internetu utt. Īsāk sakot, Android N Mediaserver tiks pamatīgi sadalītas un ierobežotas pieejas tiesības, apgrūtinot Stagefright tipa ievainojamību iespēju pārņemt viedierīci.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    07.05.2016 18:51

    nav jau slikti, protams. rūpējas.
    bet pati andrīša drošības sistēma ar saviem paziņojumiem ir pilnīgi garām.

    kā vidusmēra lietotājs var kaut ko izspriest, ja pat es raucu pieri un beigās nospļaujos un spiežu OK, kad sīcim iepatikusies proga pieprasa piekļuvi kontaktiem, lokācijai un kamerai (neskaitot vēl pārdesmit sistēmas servisu). paskaidrojumu kapēc – nulle. sviests kaut kāds.

    Reklāma