Web Analytics
More
    Reklāma

    Pie Message projekts mēģinās Android izmantotājiem piedāvāt iMessage

    Jaunākie raksti

    Pie Message ir interesants, nedaudz no pieņemtajiem standartiem atšķirīgs atvērtā pirmkoda projekts, kas cenšas Android lietotājiem nodrošināt Apple iMessage izmantošanas iespējas. Tomēr pastāv vairākas nianses, kas varētu Pie Message nogalināt saknē.

    Pie Message idejas pamatā ir Mac datora izmantošana par iMessage serveri – Pie Message nosūtīs ziņu uz Mac datoru, kas to tālāk pārsūtīs uz iMessage servisu. Tādējādi Apple nav iespēju šādu iMessage darbināšanu apturēt. Šobrīd Pie Message spēj saņemt ziņas, bet nespēj tās nosūtīt, pastāv arī iespēja, ka Apple ar Mac OS X operētājsistēmas jauninājumu liedz darbināt Pie Message.

    Reklāma

    Diemžēl ne katram ir pieejams Mac dators. Nevajadzētu arī piemirst, ka mums jau tiek piedāvātas iMessage alternatīvas, piemēram, WhatsApp saziņas serviss, kas ir bez problēmām pieejams visām mobilajām operētājsistēmām, un pat darbināms galddatoros.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    32 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    04.05.2016 13:05

    Atceros, ka man viena mākslEniece aifoniste mēģināja iestāstīt, ka imessāž ir par brīvu. viņa nepadevās, līdz brīdim, kad vecāki pārtrauca apmaksāt mobilā rēķinus.

    apsprāgs viņi visi un paliks tikai vacaps.

    04.05.2016 13:38
    Reply to  PurvaVelns

    Kas tas par komentāru? iMessage ir par brīvu. Tāpat kā WhatsApp un tamlīdzīgi mesendžeri. Kamēr “neapsprāgs” Apple fiziskie produkti, nekur nepazudīs arī iMessage.

    PurvaVelns
    04.05.2016 14:39

    ek… jā – pamatdomu neuztvēri. un neizlasīji uzmanīgi. skaidrs, ka pašas programmas lietošana ir par brīvu. un savā laikā apple reklamēja ka par brīvu bet BEZ disklaimera, ka jāmaksā par mobilajiem datiem. un tad man arī centās iestāstīt, ka viss ir par brīvu. Manuprāt, diezan skaidri uzrakstīju.
    a nosprāgs tāpēc, ka vienkāršāk ir izmantot vienu servisu, kas atbalsta visas platformas. zinu divus rūdītus aifonistus, kas pilnībā pārgājuši uz vacapu.

    04.05.2016 15:06
    Reply to  PurvaVelns

    Tu tagad āksties vai nopietni runā? Datu plāns telefonā taču ir pašsaprotama norma. Pie tam Latvijas telco apstākļos pat vairs dati nav jāskaita, jo flatrate tarifi ir lēti kā smiltis. Tāpēc, jā, cut the crap!

    P.S. Par to otro daļu, ka ērtāk lietot vienu servisu (kurā ir “visi” draugi) pilnībā piekrītu. Neba lietotājs pats nosaka kādu saziņas servisu izmantot. To nosaka tas, kuru servisu izmanto vairums viņa draugu un paziņu. Mūsu pusē tas tik tiešām visdrīzāk ir WhatsApp.

    PurvaVelns
    04.05.2016 15:24

    klau, bez krepa. Tu laikam dzīvē satiec tikai gīkus. man gadās arī cilvēki parastie. vot – meitene izlasīja, ka par brīvu un viss. PAR BRĪVU! OK, tas bija pirms 4 gadiem, bet tas jau nemaina domu – cilvēks parastais lielākoties vienkārši NERUBĪ. šajā gadījumā – nerubī, ka tie mesedži ir DATI, pat bez foto un citiem mēsliem. saproti? sms tak NAV dati klasiskā izpratnē. Un ja tev ražotājs saka: mūsu īpašais ziņu srviss ir par brīvu – tad tas ir nekas vairāk par ziņu servisu par brīvu. Meitene man pat vēra vaļā apple lapu un ar putām uz lūpām mēģināja ieskaidrot. Un starp citu – tur tiešām nekur nebija atrodams disklaimeris tajā laikā. Man šķiet, ka Tu brīziem neapjaut, cik parastie cilvēki ir mazzinoši. Nupat bija labs piemērs: vien winfonists, kuram instagrams noportēts no iosa apgalvoja, ka viņš saņēmis mantojumā neatslēgtu forcetač fīču, kura viņam strādā uz winfona – bilžu prevjū. Pasaki vēl, ka tas NAV ņirdzīgi!

    04.05.2016 15:36
    Reply to  PurvaVelns

    Nē, nav gan ņirdzīgi. Nu neesi arī tu visszinošs un noteikti ir kaut kāda tēma, kuru nepārzini. Tāpēc nevajag smieties par citiem cilvēkiem, kuriem labāk varētu iemācīt kaut daļiņu no savām neizmērojamām zināšanām.

    PurvaVelns
    04.05.2016 16:09

    ir man tāds kreņķis – daudz zināt. un par iemācīšanu ir tā kā ir… pietiek ka kaut kas notiek – kāpēc – tas neinteresē. believe me.

    kreatins
    04.05.2016 14:01
    Reply to  PurvaVelns

    Nav par brīvu? Cik tieši ir jāmaksā konkrēti par iMessage izmantošanu? Tam nav nekāda sakara ne ar mob.oper. rēķinu, ne arī ar to, ka šī “samaksa” ir it kā iekļauta iPhone vai iPad cenā. Par pašu iMessage izmantošanu nav nekas jāmaksā!

    Ja tas bija trollings, tad pārāk bērnišķīgs.

    PurvaVelns
    04.05.2016 14:44
    Reply to  kreatins

    izlasi augstāk manu komentāru Kristapam.

    kreatins
    04.05.2016 15:55
    Reply to  PurvaVelns

    No Apple puses iMessage ir par brīvu. Tas, ka kāds operators no tevis prasa samaksu par interneta lietošanu, viņus tas neinteresē, jo ir par brīvu. Cilvēks var pieslēgties pie publiska wi-fi un sūtīt ziņas cik tik uzlien.

    Izlasīju tavu komentāru, domu sapratu un daļa taisnības ir, taču ar tādu loģiku var pilnīgi pie visa piesieties. Tik pat labi tas bezmaksas publiskais wifi nav bezmaksas, jo kādam taču tas rada izmaksas – jāpērk tehnika, jānodrošina infrastruktūra un interneta pieslēgums. Pēc šādas loģikas mēs arī par gaisu maksājam.

    Liec lietā savu enerģiju lietderīgāk, piemēram, palīdzot cilvēkiem kļūt gudrākiem tehnoloģiju zinā, kā Kristaps minēja, nevis apsmiet cilvēkus par viņu nezināšanu. Cilvēks, kuru tu izsmēji par Instagram forcetouch, citā jomā var būt 30x gudrāks un veiksmīgāks par tevi. To der vienmēr atcerēties.

    PurvaVelns
    04.05.2016 16:14
    Reply to  kreatins

    ja tu saki – tas ir par brīvu, tad jābūt disklaimerim. ja man iedod banka bukletu, kur rakstīts, ka bankomātā ir “bezmaksas naudas izņemšana” tad gribas iet pieprasīt savu bezmaksas naudu. Un lamāt twiterī Stendžu par kārtējo reklāmas šedevru. Konkrēto cilvēku par instagramu tajā topikā neapsmēju, bet paskaidroju, ka tam nav nekāda sakara ar forstaču. Te minēju kā piemēru.

    04.05.2016 16:16
    Reply to  PurvaVelns

    Šādam disklaimerim?

    PurvaVelns
    04.05.2016 16:20

    tieši tā. un pirms 4 vai 5 gadiem tādu disklaimeri apple lapā atrast nevarēja. bija jāpieliek nenormālas pūles iestāstīt, ka jāmaksā par datiem. atceros, ka pat zvanījām uz LMT. Tajā laikā vēl nebija visādu “neatkarību”. Un tā problēmas sakne šajā gadījumā ir tas, ka pats Stīvs teica, ka tas ir par brīvu. Medžik.

    04.05.2016 16:22
    Reply to  PurvaVelns

    Vot, neticu, ka pie produkta apraksta vai citos pavadošajos materiālos nebija nekādas norādes, ka ziņojumi tiek pārsūtīti izmantojot datu pārraides pakalpojumus nevis ar pliku Dieva mīlestību. Es arī nedomāju, ka tagad varēsi pierādīt pretējo.

    PurvaVelns
    04.05.2016 16:30

    skaidrs, ka nevaru. hvz, varbūt kaut kur bija. situācija bija dramatiska – to atceros. bet tas draugiem elvē kantoris, kas piedāvāja horoskopus un citu h**ņu, ar sākumā nekur nelika disklaimeri, ka katru nedēļu ielidosi pa piečuku. Katram projektiņam vajag sākuma kapitāla savākšanas posmu :D Tas tā, tēlaini runājot. Nav jau svarīgi – ir vai nav tas disklaimeris kaut kur maziņiem burtiem. Šajā gadījumā a) cilvēki mēdz nelasīt disklaimerus b) cilvēki tic tam, ko saka reklāmās (mainījies ir VISS! – kruta, ne?) c) galu galā – vecais teiciens par bezmaksas sieru joprojām nav atcelts.

    04.05.2016 16:33
    Reply to  PurvaVelns

    Tātad, visu šo mūsu garo diskusiju var novienkāršot uz patiesību, kas bija skaidra pat mūsu tēvu tēviem – “Neesi idiots un tevi mazāk apjās!”

    PurvaVelns
    05.05.2016 10:30

    tagad sanāk nesmuki – ka TU kādu iedzīvotāju daļu sauc par idiotiem, tā vietā lai dalītos ar savām zināšanām.

    05.05.2016 10:36
    Reply to  PurvaVelns

    Tieši to mēs šeit Kursorā daram (un es citos savos blogos arī iepriekš) jau pāris pēdējos gadus atšķirībā no daiļdi*šanas komentāros, kas ir tava galvenā specialitāte :)

    PurvaVelns
    05.05.2016 11:10

    nu bez daiļdirsējiem neviens saits nespēj pastāvēt.

    PurvaVelns
    05.05.2016 15:10

    starp citu: tajā laikā visādi vacapi un vaiberi bija bērna autiņos, a te bum – smuks reklāmas triks: ziņas ar bildītēm un viģikiem par brīvu. skaidrs, ka varēja piemirst pierakstīt disklaimeri. Galvenais jau pārvilināt. Mārketings, poņimaješ.

    PurvaVelns
    04.05.2016 16:22

    un tagad paskaties, vai tas nav tieši tas, ko īsos vārdos ieliku pirmajā postā. A sanāca liela brēka un skaidrošanās, ar apvainojumiem, jeb kā latvieši saka – liela brēka, maza villa. jeb “Līvi vienmēr dzīvi”.

    Mārtiņš Stankevičs
    05.05.2016 07:40
    Reply to  kreatins

    Turpinot troļošanos… :) Nu, ja pie*£#as līdz minimumam, tad Apple iMessage NAV par brīvu.. :D Pat pie publiskā a.k.a. bezmaksas WiFi, jo…. Jo aktivizācijai pats serviss nosūta no klienta mob.ierīces starptautisku SMS uz (vismaz LV dzīvojošajiem) Lielbritānijas numuru.
    Bet tas tā… Pa nenopietno turpinot jūsu nopietno diskusiju! :)

    digitalk
    04.05.2016 15:02
    Reply to  PurvaVelns

    izmantot servisu (iMessage), no kura atrakstīties var tikai caur pakaļu, brīvprātīgi?! kad ziņas iestrēgst kaut kur ābolos, bet citi uzskata, ka esi visu saņēmis? paldies, pat bez maksas nevajag.

    PurvaVelns
    04.05.2016 15:25
    Reply to  digitalk

    kā, vai tad tur delivered/read neparādās?

    04.05.2016 15:34
    Reply to  PurvaVelns

    Parādās.

    digitalk
    04.05.2016 15:41
    Reply to  PurvaVelns

    par read nezinu, delivered jau notiek, līdz makbūkam. telefonā un planšetē iMessage bija izslēgta. visi uzskata, ka ziņa saņemta. atrakstīties no šī servisa arī ir ‘jautri’.

    04.05.2016 16:00
    Reply to  digitalk

    Jā, ir tāda nianse, ka nereti ziņas aizceļo uz lietotāja ierīcēm, kurām ir piesaistīts viens un tas pats Apple ID un saņēmējs pat nezina, ka viņu gaida ziņa iPadā, kas mētājas kaut kur somā jau mēnesi. Trū storī!

    Bet kas attiecas uz atrakstīšanos vai servisa atslēgšanu, tur nekas traks taču nav. Viens klišķis iestatījumu sadaļā. Vai arī es nesapratu problēmas būtību?

    PurvaVelns
    04.05.2016 16:37

    problēmas būtība cilvēkam parastajam ir tajā, ka šito visu aptverot sāk sāpēt galva: cilvēks sagaida, ka tas serviss ir tik at elementārs, kā sms. Nopērku telefonu, ielieku simkarti un aizsūtu kontaktam īsziņu. Bez prātuļošanas – saņems vai nē. Bez iešanas setingos. Cik tas viss ir bēdīgi? Varu iedot random listi ar meitenēm, kurām Tu varētu mēģināt šo visu ieskaidrot un parādīt. Nebūsi laimīgs. Mums gīkiem ta viss šķiet elemntārs.

    04.05.2016 16:44
    Reply to  PurvaVelns

    Kamēr lietotājam nav vēl kaudze Apple ierīču, iMessage nav ne par kripatiņu sarežģītāks lietošanā kā kaut kāds WhatsApp. Bet parasti jau ir kaudze ierīču, jo labāko gribas vairāk nekā vienā eksemplārā :)

    PurvaVelns
    04.05.2016 16:53

    ek… vajadzēja vakar nofotografēt to cacu, kas kafejnīcā bija uzlikusi uz galda apple mazo datoriņu, bet visu laiku sēdēja un glāstīja tikai aifonu… skaids, ka gribas labu vairāk nekā vienā eksemplārā. Es ar gribu jauno makbuku, bet tā kā man īsti nav uz kurieni doties zīmēties, tad izvēlējos kaut ko jaudīgāku, lielāku un lētāku. Bet tā – reāli seksīgs tas jaunais makbuks.

    Krotow
    05.05.2016 14:36
    Reply to  PurvaVelns

    Ābols kā DND dzimstības kontroles līdzeklis “at glance”. Varam prognozēt, ka ābolcacas nevairosies, jo glāstīs tikai i-devaisus.

    digitalk
    05.05.2016 00:00

    labi, nepaslinkošu un uzrakstīšu pilnu problēmas aprakstu.

    klients izmanto iPhone, iPad un MacBook ar vienu Apple ID. pieslēdzot aparātus, tu automātiski tiec piereģistrēts āboļserverī kā iMessages klients. atslēdzot ziņu saņemšanu tavu aparātu neatreģistrē.

    ziņas uz foni un padu ar atslēgtu servisu tagad nonāk sms veidā, kur tiek izlasītas un izdzēstas (un sinhronizējas). liels bija cilvēka izbrīns, kad atvēra uz booka iMessages un ieraudzīja kaudzi ar izlasītajām un it kā izdzēstajām ziņām. naturāls security breach.

    lai atreģistrētu aparātu, jāiet no konkrētā devaisa uz specsaiti, kura atrodama googles tantē, nevis āboļu palīdzības lapā.

    tīrīšanas pasākumu vēl neesmu pabeidzis, bet raksta, ka iMessages atslēgšana vien nelīdzēs, arī FaceTime esot iesaistīts.

    Reklāma