Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel aizvietos austiņu pieslēgvietu ar USB Type-C

    Jaunākie raksti

    Kompaktā un viegli izmantojamā USB Type-C datu un uzlādes pieslēgvieta ir atnākusi uz palikšanu. USB Type-C jau ir vienīgā Apple MacBook pieslēgvieta, un tendence izvietot USB Type-C viedierīcēs turpināsies, jo klēpjdatori un viedtālruņi kļūst tikai plānāki.

    Jau iepriekš rakstījām, ka USB Type-C pieslēgvieta nonākusi vairākos Android viedtālruņos, kur tā pilda arī austiņu pieslēgvietas funkcijas. Pat Intel ir ķēries pie darba, lai USB Type-C padarītu par skaņas pārraides standartu viedierīču austiņām.

    Reklāma

    Šobrīd izmantotā 3.5 mm standarta austiņu pieslēgvietu sāka izmantot sešdesmitajos gados, tomēr jau pieslēgvietas nosaukums norāda, ka austiņu spraudnis aizņem 3.5 mm, te netiek skaitīta vēl papildus vieta, kas nepieciešama pieslēgvietas izvietošanai viedtālrunī. Turklāt austiņu “štekeris” ir arī garš, aizņemto vietu viedierīces iekšpusē. USB Type-C vienlaikus spētu nodrošināt arī mūzikas aizsardzību pret kopēšanu, jo digitāla izeja nodrošina augstvērtīgāku skaņas pārraidi.

    Divtūkstošo gadu sākumā daži ražotāji centās ieviest USB skaļruņus, tomēr USB izmantošana skaļruņiem bija retums. Piemēram, Motorola izmantoja USB pieslēgvietu austiņu pievienošanai savos telefonos, vienlaikus ar USB pieslēgvietu tika nodrošināta uzlāde un datu pārraide.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    27.04.2016 12:18

    jā… bija tādas motorollas. turklāt štekeris bijā sānā. atceros, ka veltīju šamajiem bieži īpaši siltus vārdus.

    x
    27.04.2016 12:40
    Reply to  PurvaVelns

    samsungiem arī kautkāds proprietārs plakanais štekeris, nu i vbaņu tādus priekus.

    x
    27.04.2016 12:48

    >USB Type-C vienlaikus spētu nodrošināt arī mūzikas aizsardzību pret
    kopēšanu, jo digitāla izeja nodrošina augstvērtīgāku skaņas pārraidi.

    tas viss beigsies ar sludinājumiem “pārdodu saudzīgi lietotas ausis ar 3.5mm štoku. Dārgi.” un darbs krakotājiem, pāreju ražotājiem un tmldz. Atgādināt, kā beidzās sony centieni aizsargāt CD pret kopēšanu? Ja es nolieku $10 par ierakstu bez iespējas to nobakupot, tad tas beidzas loģiskā veidā. OK, tagad lielākā daļa klausās strīmus, kur cits biznesa modelis.

    Oskars
    27.04.2016 16:22

    Izklausās pēc totālā debīlisma. Ne jau telefonu plānumā ir problēma. Baterijas darbības laikā. + 3.5mm ir daudz priekšrocību. Tas ir robusts un var kalpot par drošības siksniņu, ja ir ausis bet telefons krīt. Kā arī tāds sīkums, ka var klausīties mūziku vienlaicīgi lādējot telefonu.

    Kristaps Lācis
    27.04.2016 16:43

    “USB Type-C vienlaikus spētu nodrošināt arī mūzikas aizsardzību pret
    kopēšanu, jo digitāla izeja nodrošina augstvērtīgāku skaņas pārraidi.”

    Par šīto derētu sīkāk.. kāds sakars skaņas kvalitātei austiņās ar kopēšanu?

    Uldis M.
    28.04.2016 09:29

    Noteikti domāts variants kad uz telefona atskaņoto mūziku caur austiņu štekeri ielaid kādai ierakstīšanas ierīcei vai datoram inputā un ieraksti visu kas skan bez jebkādiem ierobežojumiem. Redz, digitālais signāls ir vēl kārdinošāks uz kopēšanu – tāpēc HDMI standarts izmanto HDCP aizsardzību, u.t.t.
    bet austiņu gadījumā, protams, lieki runāt par kopēšanu…

    Kristaps Lācis
    28.04.2016 10:01
    Reply to  Uldis M.

    Austiņas ar HDCP.. :D :D kill me please…

    PurvaVelns
    28.04.2016 12:10

    un galu galā – nekādi 3,5 mm nav nokilojuši resnos štekerus – kā ražoja tā turpina ražot melomāniem ausis ar resnajiem štekeriem (tagad nepateikšu milimetrus…)

    Andzej Mic
    28.04.2016 12:13
    Reply to  PurvaVelns

    Ja nemaldos, tad resnais bija 6,35mm

    Krotow
    29.04.2016 10:40

    Nav jau brīnums, Uz plates uzlodējamā USB-C ligzda telefonā aizņem vairāk kā 3x mazāk vietas kā kombinētā austiņu+mikrofona ligzda. Visticamāk, ka vietas ekonomijai nogriezīs arī atsevišķo austiņu ligzdu un vienlaicīgai telefona lādēšanai un austiņu lietošanai būs jālieto hubs. Labums vien tur, ka pasīvais USB-C hubs var būt ļoti maziņš un “Y sadalītāja” variantā nebūs daudz lielāks par skaļuma regulēšanas “zīli” šībrīža telefona austiņām. Par HDCP (ne)esamību vai atslēdzamību gan jau tos pašus telefonus ražojošie ķīniešu draugi parūpēsies.

    Andzej Mic
    27.04.2016 11:40

    Un ja tas notiks masveidā, kāds labi nopelnīs uz pārejām Type-C – 3,5mm, jo tomēr nav dzirdēts, ka austiņu ražotāji plānotu atmest 3,5mm. Tādas ausis, protams, ražos, ja būs pēc kā tāda pieprasījums, taču šaubos, ka audio jomā standarta spraudņi varētu pazust pavisam.

    Reklāma