Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft un Google vienojas par izlīgumu patentu tiesvedībā

    Jaunākie raksti

    Google un Microsoft ir pielikuši punktu patentu tiesvedībām abu uzņēmum starpā, turklāt tiesvedības ir pārtrauktas ne tikai ASV, bet arī citviet pasaulē. Tehnoloģiju giganti vienojušies, ka vairs netiks uzsāktas patentu tiesvedības, tā vietā uzņēmumi koncentrēs spēkus produktu un pakalpojumu uzlabošanai.

    Microsoft ir oficiāli paziņojis, ka pret Google vērstās patentu tiesvedību prasības ir atsauktas. Jau iepriekš bija izskanējušas baumas, ka Google un Microsoft kopīgi veidošot kādu pakalpojumu, tomēr tiesvedību pārtraukšana nav zīme par uzņēmumu tuvāku sadarbību.

    Reklāma

    Microsoft ir pēdējos gados uzsācis veidot lietotnes Google Android operētājsistēmai, kas varētu būt iemesls attiecību normalizēšanai. Microsoft ir izveidojis pats savu Android lietotņu veikalu, kas iespēju ziņā līdzinās, piemēram, Amazon viedierīču lietotņu veikalam. Microsoft Apps vienuviet parāda visas Microsoft izveidotās (un iegādātās) lietotnes Android operētājsistēmai. Microsoft Apps gluži nav pilntiesīgs lietotņu veikals, tā drīzāk ir informatīva lietotne, kas tālāku ielādi un atjaunināšanu nodod Google Play Store rokās. Šāds Microsoft Apps portāla ieviešanas solis varētu nozīmēt turpmāku Microsoft ieinteresētību Android ekosistēmā. Jau šobrīd Microsoft sadarbojas ar Cyanogen, lai Android operētājsistēmā iekļautu Cortana digitālo asistentu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma