Web Analytics
More
    Reklāma

    Opera ir pirmais lielais tīmekļa pārlūks ar iebūvētu VPN

    Jaunākie raksti

    Virtuālais privātais tīkls (angļu: Virtual private network jeb VPN) teorētiski paredzēts privātuma sargāšanai tīmeklī, Šo tīklu bieži izmanto attāli darbinieki vai arī kompānijas ar attālinātiem birojiem, lai tie varētu dalīties ar privātajiem datiem un tīkla resursiem. Tomēr virtuālu privāto tīklu visbiežāk izmanto, lai tīmeklī apietu dažādus lietotāja atrašanās vietas (reģionālos) ierobežojumus, kas neļauj piekļūt citai valstij paredzētam saturam. Virtuālais privātais tīkls ir izveidojams ar trešo pušu lietotnēm, tomēr tas nav pārlieku ērti.

    Opera tīmekļa pārlūka jaunākajā izstrādātājiem paredzētajā versijā ir iekļauts virtuālais privātais tīkls ar 256-bitu šifrēšanu. Opera tīmekļa pārlūks šobrīd piedāvā izmēģināt trīs virtuālās “atrašanās vietas” – Kanādu, ASV un Vāciju, turklāt vismaz pagaidām virtuālais privātais tīkls ir pieejams bez maksas.

    Reklāma

    Opera nav minējusi, kad virtuālais privātais tīkls nonāks pārlūka gala versijā. Visticamāk, nāksies uzgaidīt vairākus mēnešus, bet nepacietīgie var doties uzstādīt Opera  izstrādātājiem paredzēto versiju galddatoros jau tagad. Viedierīču Opera pārlūka lietotnēs iebūvēts virtuālais privātais tīkls nav pieejams.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aplis
    23.04.2016 15:41

    Nu nezinu vai šis ko mainīs.
    Pēc 12 versijas Opera vairs diezko nepatīk, apgraizīts tas pārlūks …

    Reklāma