Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel atlaiž 11% no darbaspēka, turpmāk koncentrēsies Lietu Internetam

    Jaunākie raksti

    Pasaulē lielākais datoru procesoru ražotājs Intel grasās tuvākajā laikā atlaist no darba 12 000 darbinieku visā pasaulē, kas ir aptuveni 11% no visiem Intel strādājošajiem; šobrīd Intel visā pasaulē strādā 107 300 darbinieki. Par atlaišanām darbinieki saņems informāciju tuvāko mēnešu laikā.

    Intel sagaida, ka darbinieku atlaišana uzņēmumam jau šajā gadā ietaupīs 750 miljonus dolāru, 2017. gada ietaupījums būs 1.5 miljardi dolāru. Intel turpmāk koncentrēs spēkus uz Lietu Interneta (Internet of Things) un spēļu nozarēm, jo no tām tiek gaidīta vislielākā peļņa.

    Reklāma

    Vēl 2015. gada sākumā Intel paziņoja par ieinteresētību Lietu Interneta lauciņā. Intel izstrādā vienotu Lietu Interneta platformu kopā ar Dell, SAP, Wipro un Accenture. Lietu Interneta platforma paredzēta, lai jaunas viedierīces ātrāk un vienkāršāk nonāktu ražošanā. Intel piegādās savus tehniskos un programmu risinājumus ražotājiem. Galvenā Lietu Interneta platformas pielietojuma joma būs ierīču, kuras pastāvīgi pieslēgtas internetam, testēšana un izstrāde.

    Platformas mērķis ir atvieglot Lietu Interneta ierīču nonākšanu no pilotprojektiem līdz masveida ražošanai, un tā balstās uz gatavu bloku, kuri var tikt dažādi konfigurēti un savietoti savā starpā, izmantošanu. Šādi veidoti produkti ļaus ātrāk iegūt visu izstrādātājiem un klientiem nepieciešamo informāciju un veidot unikālus, konkrētai situācijai paredzētus risinājumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jimmys
    21.04.2016 19:06

    Tad pēc elementāriem aprēķiniem… ja šī gada laikā (pieņemsim, ka darbinieki būs atlaisti jūnijā, tad līdz gada beigām būs palikuši 6 mēneši) dēļ tā, ka tiek atlaisti (~12000) darbinieki, INTEL izdosies ietaupīt 750mil…. sanāk, vidēji viens darbinieks mēnesī izmaksā 10416.00

    digitalk
    21.04.2016 20:16
    Reply to  Jimmys

    un darbinieka alga no šīs summas sastāda labi ja pusi. teoretizēju, neesmu inženierim no Intela uzdevis jautājumu, cik viņš saņem. ar šādu info parasti nedalās, NDA.

    Nu ja
    21.04.2016 19:20

    Nu ja, kapitālisti un buržuji vienmēr vēlas ietaupīt uz darbiniekiem, par to jau Karlamarkss mācīja “Kapitālā”…

    Reklāma