Web Analytics
More
    Reklāma

    Failiem.lv ietvaros atvērti failu tirdzniecības veikali, projektā līdz šim investējot 100 000 eiro

    Jaunākie raksti

    Attīstot uzņēmuma darbību, kas jau izveidojis lielāko datu apmaiņas platformu Latvijā, Failiem.lv paplašinājis savu produktu portfeli, radot jaunu pakalpojumu – fotogrāfiju un failu tirdzniecības veikalu. Tagad darbu autoriem iespējams veidot savus elektroniskos katalogus jeb e-veikalus failu tirdzniecībai, pašiem nosakot sava darba pārdošanas cenu un darba izmantošanas nosacījumus.

    Jānis Viklis, Failiem.lv veidotājs un vadītājs: “Izpētot darbu autoru vajadzības un izmantoto praksi digitālo failu tirdzniecībai, kā arī  attīstot Failiem.lv darbību Latvijā un ārzemēs, esam radījuši jaunu iespēju – autoriem izveidot savu fotogrāfiju un failu tirdzniecības veikalu. Tā ir platforma drošai un patstāvīgai savu failu veikalu izmitināšanai, to darbības nodrošināšanai un pārvaldībai. Mūsu jaunais produkts radīts kā alternatīva darbu autoriem masu failu pirkšanas risinājumiem jeb stock vietnēm. Tagad autori paši ir noteicēji par saviem darbiem – nosakot gan darba pārdošanas cenu, gan darba tālākās izmantošanas licences nosacījumus. Tādējādi esam radījuši iespēju fotogrāfiem, mūziķiem un citiem autoriem veidot elektroniskos katalogus ar saviem darbiem un, izmantojot platformu Failiem.lv, pilnībā pārvaldīt savu veikalu. Drīzumā, tiks ieviesta iespēja integrēt failu veikalus savās majāslapās. Autori var glabāt un pārdot failus neierobežotā apjomā un formātos digitāli, konkrētus tirdzniecības nosacījumus var iepazīt šeit failiem.lv/sell-files.”

    Reklāma

    Failu_Veikali

    Fotogrāfs Imants Urtāns, pirmais izveidojis failu tirdzniecības katalogu Failiem.lv platformā: “Lieliska iniciatīva Latvijas fotogrāfiem un citiem māksliniekiem. Failu veikals var kļūt par labu palīgu fotogrāfiem attēlu realizēšanai, jo tam ir ērta lietošana un viegla pārvaldība.”

    Atzīmējamas risinājuma iespējas: savā failu veikalā var pārdot gan foto, video, audio, dokumentus vai cita veida failus. Faila cenu nosaka pats failu īpašnieks – minimālā cena ir 1 eiro, maksimālā nav ierobežota. Failus var pārdot, gan publicējot savā failu katalogā, gan arī privāti aizsūtot saiti uz failu galeriju – līdzīgi, kā to var darīt ikdienā Failiem.lv pakalpojumā, pārsūtot vienkārši failus. Lietotāja saskarne un galeriju apskate ir draudzīga mobilajām iekārtām un meklētājservisiem. Failu veikalu katalogu saskarne ir pieejama angļu, krievu, vācu, somu un latviešu valodā.

    Kopējās investīcijas failu veikalu projektā līdz šim bijušas 100 000 eiro apmērā un ļāvušas ieviest failu tirdzniecības platformu Failiem.lv / Files.fm un veikt arī citus būtiskus uzlabojumus ērtākai lietošanai un ātrākai darbībai – jaunu dizainu, funkcionāli uzlabotu failu galerijas skatu un attēlu priekšskatījuma iespējas. Tagad Failiem.lv iespējams iegādāties apdrukātus produktus ar sviem vai failu veikalos pirktiem attēliem. Jaunā Failiem.lv versija nu ir ērti lietojama arī viedtālruņos un planšetdatoros.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    aa
    22.04.2016 00:05

    100 000 tūkstoši tas principā ir 100 000 000 vai ne? :)

    qwe
    22.04.2016 07:33

    Cenas bildēm tādas itkā autori būtu viņas zīmējuši. 30€ par 1100×733 px bildi, nopietni?

    Artanis
    22.04.2016 14:42
    Reply to  qwe

    Jā, cenas izskatās kosmosā uzpūstas – par tādu (un zemāku cenu) es pērku Hi-res bildes shutterstockā un gettyimages.

    aste
    23.04.2016 20:48
    Reply to  qwe

    Mani reāli interesē – priekš kam vispār kādam vajag kaut kādas bildes pirkt? Ko ar tām var darīt? Pilns nets tak ar viskauko.

    digitalk
    23.04.2016 23:08
    Reply to  aste

    ir tāda lieta, kā autortiesības. vari kopēt visu ko, bet ar autoru padalīties neaizmirsti, ja izmanto darbu komerciāliem mērķiem.
    arī publiski izliktas bildes nenozīmē, ka drīksti nenorādīt autoru vai izmantot savā reklāmā. tāpēc zolīdām kompānijām ir vieglāk samaksāt, nekā sašmucēties ar sasēņotu bildi netā.

    aste
    24.04.2016 07:46
    Reply to  aste

    Ne par to bija jautājums; drīzāk nevaru saprast, kas ir tie komerciālie mērķi? Kādam skujam vispār vajag kaut kādas tādas amatieru (vai pat ne amatieru) bildes, kas nav taisītas speciāli dotajam darbam? Reklāmistiem? Nu, par tiem man dziļi nospļauties. Ilustrēt kādu teksta materiālu? Nuja, ir pieņemts tekstus un prezentācijas pieštaukāt ar visādām netēmas bildītēm lasītāju/skatītāju izklaidēšanai, bet vai tam ir vērts tērēt naudu? Savukārt, nopietnam materiālam tādas bildes būs pietiekami specifiskas, lai kaut kādos foto saitos tādas atrast vis nevarētu. Pats esmu sazinājies ar kādu zolīdu kantori par viņu bilžu izmantošanu grāmatas ilustrācijās.

    digitalk
    24.04.2016 11:15
    Reply to  aste

    > kas ir tie komerciālie mērķi?

    ar kuriem tu pelni piķi.
    reklāmisti, uz kuriem tev nospļauties :) ziņu portāli, kuriem vajag tēmai atbilstošas bildes. takš netaisīsi fotosesiju, lai nobildētu bumbieri ar tajā iespraustu dakšiņu, lai ilustrētu divminūšu vērtības rakstu par veselīgu dzīvesveidu. vieglāk parakstīties uz pāris fotobankām, un neviens nepiekasās.

    > Pats esmu sazinājies ar kādu zolīdu kantori par viņu bilžu izmantošanu grāmatas ilustrācijās.

    tā jau ir tā normālā attieksme pret autoru. arhitektūras žurnāls bija uzlicis uz vāka bildi no Barselonas, kas bija pieejama fotoblodziņā par brīvu. ne tikai norādīja autoru, bet arī atsūtīja viņam autoreksemplāru no viena kontinenta uz otru.

    aste
    25.04.2016 07:42
    Reply to  digitalk

    Tāda pieklājība ir dabiska un patīkama, taču norāde uz autoru vai avotu – nespēju iedomāties, kā var ienākt prātā doma to neievietot.
    Katrā ziņā, paldies par komentāru – par portāliem tiešām neiedomājos, lai gan tās ilustrācijas bieži ir tukšas un bezjēdzīgas. Par ko maksāt ziņu aģentūrām, tas gan ir saprotams dabiski. Bet tā “piķa pelnīšana” bieži ir visai nosacīta. Man piemēram, liekas ne visai taisnīgi, ja par it kā brīvpieejas materiālu jāmaksā arī tad, ja izmanto to nekomerciālā, nepelnošā projektā. Konkrētā grāmata noteikti netiks pārdota ar peļņu, bet izdošanu finansēšu es pats. Manā gadījumā tas, par laimi, nebija; kantoris bagāts un atbalsta izglītošanu. Bet tikpat labi varēja arī būt. Kopirasti ir jau pilnīgi aptrakuši un grib panākt, ka tu vairs nedrīksti publicēt i paša uzņemtās bildes, ja tajās redzams kāds objekts, kas, viņuprāt, var palīdzēt tev gūt no tā “labumu”.
    Par reklāmistu izklaidēm maksājam mēs visi – gan ar saviem nerviem, gan ar maka saturu… pašpietiekama parazītu slaka!

    digitalk
    25.04.2016 13:27
    Reply to  aste

    mūzikas un video kopirastu lobijs ir vēl brīnišķīgāks, sākot ar procenta iešņaukšanas nāsīs par katru pārdoto cd/dvd matricu, rakstīkli, hdd, flešku utt., jo tu taču vari tur iekopēt kopīraitotu materiālu.
    kad entuziastu grupiņa sagribēja uztaisīt bezmaksas interneta radio, kurā pārraidīt pašu sacerētu mūziku, viņiem pieprasīja samaksāt par savas mūzikas atskaņošanu. tā arī projekts tika nokancelēts, jo maksāt no savas kabatas par paša radīto?

    Opis
    22.04.2016 08:50

    Malači. Esmu pret blobalizāciju! :)

    Reklāma