Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple vairs neuzturēs QuickTime for Windows, paliek neaizlāpīti drošības caurumi

    Jaunākie raksti

    Ja tavā Windows datorā uzstādīts Apple QuickTime atskaņotājs, ir lielisks brīdis tikt no tā vaļā uz visiem laikiem! QuickTime for Windows nav saņēmis jauninājumus kopš janvāra, un tiek ziņots, ka arī nākotnē QuickTime Windows versija netiks uzturēta.

    Trend Micro drošības eksperti paziņojuši, ka QuickTime Windows versijai vēl arvien ir vismaz divi senāk atklāti drošības caurumi, kas, visticamāk, tā arī nekad netiks aizlāpīti. Tiek ieteikts QuickTime programmatūru atinstalēt no Windows datoriem. Trend Micro drošības eksperti atklāj, ka pagaidām nav zināms neviens uzbrukums, kas būtu paveikts QuickTime ievainojamību dēļ, tomēr risks pastāv. Janvārī saņemtais QuickTime jauninājums noņēma QuickTime spraudni no tīmekļa pārlūkiem, tāpēc daudzu video apskatīšana vairs nav pieejama. Tiek pat pieļauts, ka uzbrukumi datoriem būs ar QuickTime video izvietošanu tīmeklī, tā apskatei piedāvās ielādēt ļaundaru izveidotu pārlūka spraudni, kas inficēs datoru.

    Reklāma

    QuickTime for Windows pensionēšana tika plānota jau vairākus mēnešus. Apple nekad nav atbalstījis QuickTime jaunākajām Windows 8 un Windows 10 operētājsistēmām. Pagaidām Apple nav oficiāli paziņojis par QuickTime for Windows uzturēšanas pārtraukšanu, informācija par to nāk no Trend Micro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    15.04.2016 11:23

    kāds tiešām šito sū lieto??? nav tak deviņdesmitie…

    Kārlis
    15.04.2016 11:33
    Reply to  PurvaVelns

    Nezinu kā tagad, jo vairs nav windows, bet kādreiz bez quick time negāja programma Archicad.

    PurvaVelns
    15.04.2016 11:42
    Reply to  Kārlis

    es jau par to pašu “kādreiz”. taga tak 2016.tais aiz loga…

    Piektdiena ir klāt
    18.04.2016 11:16
    Reply to  PurvaVelns

    Es izmantoju priekš Adobe AfterEffect un Premiere, jo viņš labāk saprot .mov failus, alfa kanālus utt!

    P.
    15.04.2016 12:14

    Es, savukārt, pilnīgi nesaprotu, kādiem gan lohiem programmētājiem ir jābūt, lai pieļautu to, ka media failā būtu iespējams iekļaut izpildkodu. Turklāt vēl es nesaprotu kā var pieļaut to, ka media playeris strādā ar augstākām pieejas tiesībām kā user un caur to var veikt modifikācijas sistēmā.

    digitalk
    15.04.2016 12:41
    Reply to  P.

    pasaka “Kā Apple koderi zem Windows programmēt mācījās”
    ir vēl arī citas, piemēram, par Autodesk un Adobe Flash.

    15.04.2016 15:39
    Reply to  P.

    Tā, ka fon Neimana arhitektūrā instrukcijas un dati izmanto vienu un to pašu atmiņu. Tālāk jau vienkārši: https://en.wikipedia.org/wiki/Stack_buffer_overflow

    P.
    15.04.2016 16:27

    Jā, atmiņu izmanto vienu, bet Protected modē taču katram atmiņas segmentam ir atribūti, kas nosaka vai tur ir izpildkods, dati vai kas cits. Pie kam izpildkoda segmenti ir read-only, principā nevajadzētu vispār būt iespējai slikto izpildkodu kaut kur izvietot un pēc tam caur sačakarētu stack uz turieni nokļūt.
    Plus vēl Intel Execute Disable feature – kur tā paliek?

    19.04.2016 16:53
    Reply to  P.

    Ir kāds fiziski nepārvarams ierobežojums atmiņas sektoriem? Nē. Nu tad vairāk jautājumiem nevajadzētu būt. :)

    Nettwerk
    17.04.2016 01:58

    Windows videe nekad nelietoju shaadu un sameeraa vienmeer tracinaaja ka reiz naaca kopaa ar iTunes. Prieksh Mac Quicktime bija super padariishana kopaa ar Perian. Bet nu jaunais Quicktime X nu bez gala ir nevajadziigs man. Gribu atpakalj Quicktime 7 ar Perian. Tik uz jaunaakiem Mac OS X vairs Perian nestraadaa.

    Reklāma