Web Analytics
More
    Reklāma

    IDC un Gartner: datoru piegādes atkal samazinājušās

    Jaunākie raksti

    Pirms gada tirgus izpētes uzņēmumi IDC un Gartner ziņoja, ka galddatoru un klēpjdatoru tirgus uzrāda atgūšanos pēc pēdējo gadu viedtālruņu un planšetdatoru uzvaras gājiena, tomēr šogad klēpjdatori nav spējuši piepildīt IDC un Gartner prognozes. Tiek ziņots, ka atkal klēpjdatoru tirgus paspējis piedzīvot kritumu.

    IDC ziņo, ka pēdējā ceturkšņa laikā visā pasaulē piegādāti 60.6 miljoni datoru, kas ir pamatīgs 11.5% kritums pret iepriekšējā gada šo pašu periodu. Gartner ir nedaudz optimitiskāks, ziņojot, ka piegādāti 64.8 miljoni datoru un attiecīgi kritums bijis vien par 9.6%. Datu atšķirība rodas, jo IDC ņem vērā arī divi-vienā planšetdatoru hibrīdu tirgu, kamēr Gartner to ignorē.

    Reklāma

    Lenovo, HP, Dell, Asus un Apple ir saglabājuši Top5 datoru ražotāju statusu. Gartner uzskata, ka Apple un Asus spējuši pat nedaudz audzēt piegādāto datoru apjomus, kamēr IDC uzskata, ka visi Top5 ražotāji piedzīvojuši datoru piegādes kritumu. Galddatoru attīstība vairs nav tik krasa, tāpēc tos atjauno vai maina reti. Operētājsistēmas jau gadiem nepieprasa jaudīgākus procesorus vai lielāku RAM ietilpību, tāpēc datoru nomaiņa ir tikai lietotāja iegriba vai būtiskas komponentes saplīšana.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    14.04.2016 23:38

    Secinājums – industrija ir pieņēmusi mērus un lai palaistu nākošo Windows versiju, vajadzēs vismaz i7 procesoru ar 16 GB RAM un 2 TB disku.

    Reklāma