Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā radīta inovatīva saules baterija GoSolar uzsāk Indiegogo priekšpārdošanas kampaņu

    Jaunākie raksti

    Latvijas tech start-up uzņēmums OSC Technologies uzsāk Indiegogo finansējuma piesaistes un priekšpārdošanas kampaņu inovatīvam saules baterijas produktam GoSolar. Tas sver zem 100 gramiem un ietver ne tikai saules paneli, bet arī bateriju, ko ir iespējams uzlādēt arī no rozetes un ir gan efektīva uzlādē, gan izturīga lietošanā. Tā ir izcili piemērota tālu un nomaļu vietu apceļotājiem, taču noderēs arī ikdienas lietošanai.

    Mūsdienās veids, kā ceļojam, ir stipri mainījies. Katrs panākums un katra virsotne ir jāiemūžina. Vai ir sasniegta Everesta virsotne, vai izdzīvots Indijas vilcienu šarms, ja tam nav pierādījuma sociālajos tīklos? Cik daudzi mūsdienu ceļotāji dotos savos piedzīvojumos bez vēlmes atstāt iespaidu uz saviem Facebook, Instagram vai personīgo blogu sekotājiem. Taču ne tikai iespaida atstāšana ir būtiska ceļošanas sastāvdaļa. Elektroniskas ierīces un aplikācijas tiek lietotas gan navigācijai, gan naktsmāju rezervācijai, gan lidojumu reģistrēšanai, izmaiņu paziņošanai naktsmāju sniedzējiem vai svešvārdu tulkošanai. Aktīva tālruņa lietošana, sevišķi krīzes situācijās, tikai paātrina baterijas ātrāku iztukšošanu, un visiem frustrejoši pazīstamu sajūtu rada 5% baterijas atlikums tālruņa ekrānā.

    Reklāma

    GoSolar nav tikai par askētisku dizainu un funkcionāli ērtu veidu, kā to lietot un pārnēsāt. Šī jaunā saules baterija ir tik efektīva un izturīga, pateicoties uzņēmuma īpašnieku radītajai unikālajai enerģijas konvertācijas elektriskajai shēmai un īpaši atlasītai tehnisko sastāvdaļu kombinācijai. GoSolar saules panelis pārveido saules enerģiju uz elektrisko, izmantojot CIGS  (no ang.val.- copper indium gallium selenide) šūnas.

    ‘CIGS ir otrās paaudzes fotovoltaiskās šūnas,’ paskaidro Aivars Vembris, uzņēmuma līdzīpašnieks un Latvijas Universitātes pasniedzējs ar 14 gadu ilgu pieredzi cietvielu fizikā: ‘šīs šūnas priekšrocības ir lokanība un mazais svars’. Tieši šīs īpašības padara GoSolar daudzkārt vieglāku un kompaktāku par konkurentu produktiem, kas ir būtiskas īpašības tad, kad katras līdzņemamas mantas lielums ir būtisks un katrs mugursomā liktais grams tiek skaitīts. Tirgū nav nevienas citas šādas saules baterijas, kas svērtu zem 100 gramiem un, kad salocīta, aizņemtu tikai 18x85x120mm vietu. Un atšķirībā no populārākām saules baterijām, kas balstās uz silīcija tehnoloģiju, GoSolar pie vairākkārtējas locīšanas ir arī izturīgs.

    GoSolar ir ne tikai izturīgs, tas iekļauj arī akumulatoru, tāpēc to ir iespējams uzlādēt arī pārvietošanās laikā, un uzlāde notiek arī mākoņainos laikapstākļos: ‘lādētājs darbojas arī pie zemas gaismas intensitātes’, informē Jānis Latvels, uzņēmuma līdzīpašnieks: ‘pateicoties MPPT (no ang.val.- maximum power point tracker), ko reti lieto pārnēsājamās saules baterijās’.

    OSC Technologies ir radījis rūpīgi pārdomātu un unikālu produktu un piedāvā to izvelēties vēl vieglākā versijā, kad apdare ir no oglekļa šķiedras. Šobrīd GoSolar ir nepieciešams katrs atbalstītājs, tāpēc OSC Technologies veiksmīgākajiem atbalstītajiem vēlas pateikties pat ar bezmaksas lādētāju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    28 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davfreim
    06.04.2016 12:41

    Cena pārāk augsta, ja būtu lētāk, tad vēl būtu ok, bet bača arī ir ļoti niecīga. Dizains arī neteiktu, ka tas labākais, tajā pašā kickstarter redzējis esmu daudzus labākus solāros paneļus. :/

    Piemēram: https://www.kickstarter.com/projects/1398120161/solar-paper-the-worlds-thinnest-and-lightest-solar/comments

    Jānis
    06.04.2016 14:30
    Reply to  davfreim

    mhm, izskatās pēc kārtējās latviešu alkatības :( Kurš gan negrib nopelnīt vieglu naudu…
    Atceros, to gadījumu indiegogo, kur mūsu tautieši par online “tamagočiju” paprasīja pus miljonu dolāru.

    Juris
    06.04.2016 17:40
    Reply to  Jānis

    mjā, lasot šādus komentārus, paliek kauns, ka dzīvoju šādā valstī. Nevis priecājas, ka kāds kaut ko domā, dara, bet .. ka tik kādu nozākāt un justies nenormāli krutam un gudram.

    Janis
    06.04.2016 18:01
    Reply to  Jānis

    Nu, kā saka muļķiem jau vienmēr viss slikti, pašiem smadzene par “īsu”, un māk tik visus saukt par zagļiem, krāpniekiem un Eiropas naudas izšķērdējiem.
    Nu ja Tu nemāki, pelnīt naudu ar smadzenēm, tad ej roc grāvi un turpini bubināt…

    davfreim
    06.04.2016 18:03
    Reply to  Janis

    Vai ku kāds ir neapmierināts, pirkt kaut ko tikai tāpēc, ka ražot LV ir stulbi, jābūt arī kvalitātei un atbilstošai cenai, šajā gadījumā kā jau teicu neliekas tās cenas vērts.

    Janis
    06.04.2016 18:22
    Reply to  davfreim

    Neapmierināts? Nesmīdini:D
    Neviens jau neteica, ka Tev kaut, kas jāpērk.
    Manuprāt muļķīgi runāt par kaut, kādu nepierādītu terminu, kā “latviešu alkatība”
    Un citu valstu iedzīvotāji nav alkatīgi!? Kas vispār šajā gadījumā norāda uz alkatību, un vai esi jau apčamdījis šo preci, ja jau runā par kvalitāti?
    Es drīzāk uz latviešiem attiecinātu tādu rakstura iezīmi, kā “skauģis”….

    davfreim
    06.04.2016 20:21
    Reply to  Janis

    Kāds sakars skaudībai vai kam citam, es vērtēju produktu kā produktu un saku, ka kā cilvēks, kas izmantos gan indigogo, gan kickstarter, neesmu gatavs atbalstīt šādu projektu, jo cena/kvalitāte nav tā labākā, apčamdīt tu tā arī neko nedabūsi, ja vien nesamaksāsi vispirms un tad ilgi gaidīsi, bet viņi mani ar savu video un aprakstu utt. nekādi nepārliecina, ka ir vērts iztērēt ~100 EUR, ņemot vērā, ka komplektā ir 2W solorais panelis un niecīga izmēra 2Ah bača, sorry, bet iepriekšdotajā linkā bija 5W solārais panelis par lētāku naudu un manuprāt labākā dizainā, tas pats, ja gribi smagāku, tad Kickstarter bija Austriešu projekts pa 60 EUR ar 5Ah baču, tikai nebija tik viegls.

    Izskatās, ka neesmu vienīgais, kurus viņi nepārliecina, jo pagaidām neredzu atbalstītājus.

    Janis
    06.04.2016 22:23
    Reply to  davfreim

    Runa nav par to, vai vispar so ladetaju kāds atbalstīs, bet par to ka čaļi tiek saukti par alkatigajiem letiņiem!!
    Iepļūtiji te kaut ko un uz maniem jautajumiem tā arī neatbildeji!
    Man pilnigi vienalga par šo produktu man viņš 100tu gadu nav vajadzīgs. Rakstiju konentāru tieši par “alkatīgajiem letiņiem”
    Tatad kādēļ alkatīgi a moz viņi vnk nevar palīst zem zemākas cenas!?
    Vispār nākošais izlasi, ko un kam es rakstu…..

    davfreim
    06.04.2016 22:38
    Reply to  Janis

    Nu, bet vai tad daļēji nav taisnība, nezinu, cik plāno pelnīt, bet cena nav konkurētspējīga, tā ir diezgan izteikta LV problēma, ka piedāvā tīri ok produktu, bet par nekonkurētspējīgu cenu.

    Janis
    08.04.2016 10:21
    Reply to  davfreim

    Labi pilnigi skaidrs ir tas, ka Tev pilnigi NAV skaidrs nekas, par to kā veidojas konkrēta cena precei!
    Tu vispār apjēdz par ko mes pašlaik te diskutējam??

    Juris P
    07.04.2016 00:20
    Reply to  Janis

    Janis ir droši vien no tiem, kas atbalsta visu, kas ir “latvisks”, pat ja tas ir s*ds. Tu droši vien arī lepojies ar to čali vārdā Gatis (neatceros uzvārdu), kas UK talents show’ā apkaunoja visu Latviju, kurš viņš sākumā repoja un tad standup komēdiju taisīja.
    Kāpēc es saku, ka lepojies, ir tāpēc, ka viņš tak tika tālāk par 1. kārtu, jo tas tak mūsu tautietis, viņš izgāja pirmo kārtu salīdzinot ar tiem “nožēlojamiem” britiem, kas nevar tik tālāk par pirmo kārtu. Karoč domu saprati.

    Starp citu Jani, es drīzumā domāju palaist savu kickstarter kampaņu, kur es tirgošu pildspalvu, kas kalpos VESELU gadu un rakstīs MELNĀ krāsā, un maksās TIKAI $34.99. Es tā ceru, ka tu būsi pirmais, kas ziedos manam projektam.

    Janis
    08.04.2016 10:26
    Reply to  Juris P

    Velviens kurš neprot lasīt?
    Man pilnigi vienalga šie produkti, ka arī man pilnīgi vienalga kur tie ir ražoti!!!
    Es komentēju par “alkatīgais letiņš” !!
    Tiešām tik grūti izlasit visus komentārus un, ja vnk nesaproti, tad iedziļināties un mēģināt saprast!?

    P.s.
    Par nekadiem šoviem un taml. sūdiem neko nezinu – neskatos, tas manuprāt tīņiem domāts!

    digitalk
    07.04.2016 00:48
    Reply to  Janis

    > tiek saukti par alkatigajiem letiņiem!!
    > Iepļūtiji te kaut ko un uz maniem jautajumiem tā arī neatbildeji!

    diezgan savdabīgi pieprasīt no davfreim atbildes uz izteikumiem, kurus rakstījis kāds Jānis, un pēc tam apvainot viņu ignorancē, jo davfreim’s spītīgi turpina rakstīt par projekta tehnisko pusi ;)

    bombelats
    07.04.2016 23:05
    Reply to  digitalk

    Es ar sākumā sapinos, lasot šo diskusiju. Nācās ritināt atpakaļ, kas ko rakstījis – izrādās ir Jānis un Janis. Uzreiz ienāca prātā asociācija ar, piemēram, Adidas un Adibas utt un utj. ?

    Janis
    08.04.2016 10:32
    Reply to  bombelats

    Tas, ka Tu sapinies lasot diskusiju nav nekāds brīnums….

    Janis
    08.04.2016 10:31
    Reply to  digitalk

    Diezgan stulbi ir neizlasīt komentārus un murgot par pašu produktu, kuru ne Tu, ne Es, nedz arī “dafreim” ir lietojis un/vai apčamdījis!!!!
    Atkārtošos:
    Sâku komentēt par “alkatīgo letiņu” un kad vaicāju, kas jums tā liek domāt nesaņēmu NEVIENU atbildi!
    A tagad visi sāk cepties un izdomāt kkādus murgus, par to, ka es talantu šovus skatos un vel nezin, ko… :D

    digitalk
    08.04.2016 06:31
    Reply to  davfreim

    pārvarēju iedzimto slinkumu un aizgāju palasīt, ko tad jamie piedāvā. piedāvājums un cena ir adekvāti. tavā piemērā ir cietais panelis, šis ir lokanais, tur tikai pliks panelis, šeit ar aķīti.

    labi pozicionēts mārketings – produkts domāts ekstrēmajiem tūristiem un, vismaz uz papīra/ekrāna, atbilst tādām prasībām – daudz esi redzējis tik vieglu, lokanu, izturīgu saules aķi, kurš ir spējīgs uzlādēties -20°C ? šādā temperatūrā modernie telefoni sāk lagot un ziņot par izlādētu bateriju, šitais ir gatavs savu aķi uzlādēt.

    Muldis
    07.04.2016 09:37

    Nedomāju, ka cena uzpūsta – tā arī objektīvi varētu izmaksāt. Ļaudis vienkārši pieraduši pie tā, ka Ķīnā visu par kapeikām saražo. Nesteidzieties norakt projektu jau saknē. Cena tik augsta tikai pagaidām, kamēr ir “garāžas” fāze – ja savāks gana daudz piķa, izvērsīs un optimizēs ražošanu un cena krietni nokritīsies.

    bombelats
    07.04.2016 23:13
    Reply to  Muldis

    Apburtais loks – lai cena kristu, jāsavāc piķis, piķi nevar savākt, jo cena par augstu.
    Bet vispār pārdot var pat kaķa exkrementu par citronu, tikai jāmāk to piedāvāt pareizi.

    Janis
    08.04.2016 10:39
    Reply to  bombelats

    Apburtais loks ir tas, ka Tu neko nejēdz no tā visa, un acīm redzot pats nēsi “cēlis” nevienu projektu ar investoru piesaisti…
    Drizāk Tu atbilsti standarta “letiņam” un es ar to nedomāju alkatību…

    Bet, ko izdarīsi cilvēciņam, kurš putrojas, un jauc komentāru autorus.

    bombelats
    08.04.2016 11:48
    Reply to  Janis

    Projektu neesmu cēlis gan. varu arī pieņemt, ka neko nesaprotu no tā. Bet saprotu gan, ka man adresētajos komentos laužas cauri uzmetuša lūpu cilvēka saucieni. Nojaušu, ka tas saistīts ar Jānis un Janis salīdzinājumu.
    Necepies, nomaini lietotājvārdu uz viegli atpazīstamu, lai nav pārpratumu un voila.

    Janis
    08.04.2016 20:02
    Reply to  bombelats

    Diemžēl neprecīzi…
    Turklāt ne tikai neprecīzi, bet jocīgi pat nesaprotu, kā cilvēkiem, ienāk prātā izdomāt tādus murgus.. :D
    Labāk neraksti vairs, jau tā pietiekoši sev kauni esi darījis…

    PurvaVelns
    08.04.2016 10:40

    lai nu veicas – ne to mums kā nteikt, ne ko… gribētos lai ir kāds follow-up: tepat bija jau vairāki raksti – par ūdens vārītāju, par tumbām… kā tur viss attīstās? Ja par šo konkrēto – man ir tikai iebildumi pret attēlā redzamo dizainu, ceru, kas tas tiks uzlabots. Ja es būtu ektrēmais tūrists, tad izvēlētos kaut ko ar dinamo darbināmu: cūcības likums – kad vajadzēs, tad saule nespīdēs…

    KKTK
    08.04.2016 14:54

    Viesiem dārgi, dārgi bļāvējiem, piebildīšu, ka MPPT jau arī nevar salipināt par 2€. Nu tie, kas vispār saprot, ko tas nozīmē.

    digitalk
    08.04.2016 18:15
    Reply to  KKTK

    ne velti autori uzsver, ka portatīvajos paneļos viņi ir vienīgie.

    Janis
    08.04.2016 20:05
    Reply to  KKTK

    Šeit šie bļāvēji tikai spējīgi nokliegties “alkatīgie letiņi”, bet no otras puses tas nav slikti, vairāk aitu cērpamu…

    Reklāma