Web Analytics
More
    Reklāma

    Attīstītas 11 idejas atvērto datu lietošanai ikdienā

    Jaunākie raksti

    Tiekoties pirmajā Baltijas atvērto (ģeo)datu hakatonā, septiņas komandas no Latvijas, Čehijas un Slovākijas divu dienu laikā izstrādāja 11 idejas, kā brīvi pieejamus datus nākotnē izmantot pilnvērtīgāk un rast tiem funkcionālu pielietojumu ikdienas uzdevumu atvieglošanai.

    Komandas darbā izmantoja dažādus brīvpieejas telpiskos un statistikas datus, kurus iespējams apstrādāt, radot noderīgas palīgprogrammas un rezultātu atspoguļojot ērti uzskatāmā veidā, tā vienkāršojot ikdienu dažādu nozaru pārstāvjiem.

    Reklāma

    Piemēram, radīta iespēja, kas, balstoties uz satelītattēlu informāciju, ļauj noteikt potenciāli auglīgas lauksaimniecības zonas Latvijā. Tāpat komandas izstrādājušas plūdu kartes un 3D ēku modeļus, kā arī spēles skolēniem, kas ļauj noteikt, caur kādām pilsētām vai valstīm plūst dažādas upes. Balstoties uz Rīgas pašvaldības transporta datiem, izstrādātas jaunas iespējas, kā šo informāciju izmantot un kombinēt, savukārt cita komanda strādājusi pie augstas detalizācijas karšu izveides, kas būtu piemērotas automātiski vadāmu mašīnu vajadzībām.

    Rezultātu prezentēšana notika 18. martā, kur tika noteiktas trīs labākās idejas. Par labāko eksperti atzina ideju izmantot Rīgas pašvaldības atvērtos datus (e-talonu reģistrācijas datus un sabiedriskā transporta kustību sarakstu) vienotas kartes izveidei, tā parādot, kurā vietā, iespējams, kursē nepietiekami daudz autobusu.

    Plašāka informācija par pasākumu un rezultātiem pieejama projekta “SDI4Apps” mājas lapā: http://sdi4apps.eu/updates/dev-blog

    Darba seminārs rīkots ar Eiropas Savienības Konkurētspējas un inovācijas ietvarprogrammas „Informācijas un komunikāciju tehnoloģijas politikas atbalsta programma” projekta „Atvērtās ģeogrāfiskās informācijas pārņemšana, izmantojot saistīto datu inovatīvus servisus (SDI4Apps)” atbalstu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma