Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar Apple Pay varēs apmaksāt pirkumus arī tīmekļa vietnēs

    Jaunākie raksti

    Re/Code, atsaucoties uz vairāku avotu sniegto informāciju, ziņo, ka Apple jau šogad plāno savu Apple Pay maksājumu sistēmu papildināt ar iespēju veikt maksājumus no tīmekļa vietnēm. Serviss būs pieejams iPhone un iPad ierīču, kas aprīkotas ar TouchID pirkstu nospiedumu sensoriem, lietotājiem, kas veic pirkumus tīmekļa vietnēs izmantojot Safari tīmekļa pārlūku. Avots vēsta, ka Apple apsver iespēju šo apmaksas formu piedāvā arī Apple portatīvo un galddatoru lietotājiem, tomēr nav skaidrs, cik ātri tas notiks. Tādējādi Apple Pay varētu kļūt par konkurentu PayPal, kas šobrīd tiek plaši izmantots maksājumu veikšanai tīmeklī un to izmanto puse lielāko pasaules tīmekļa veikalu.

    Jau tagad Apple uzrunā potenciālos partnerus un informē, ka Apple Pay uzlabojums būs pieejams līdz šī gada beigām. Kā galvenie ieguvumi šādas sistēmas izmantošanai tiek minēta mobilo lietotāju pārvēršana par maksājošiem klientiem, jo TouchID pirkstu nospiedumu sensors atvieglo pirkuma apmaksas procesu – nav katru reizi jāvada maksājumu kartes dati. Uz mazāka izmēra mobilajām ierīcēm tas nav diezko ērti un liela daļa pirkumu šī iemesla dēļ netiek pabeigti.

    Reklāma

    Lai arī vairāk nekā puse pirkumu tīmeklī joprojām notiek no portatīvajiem un galddatoriem, strauji pieaug pirkumu skaits, kas tiek veikti no mobilajām ierīcēm.

    Apple Pay maksājumu sistēma tika prezentēta 2014. gada nogalē un šobrīd tai ir divi pielietojuma veidi. Pirmkārt, Apple Pay var izmantot veikalos, kuri aprīkoti ar Apple Pay atbalstošiem maksājumu termināļiem un Apple Pay var izmantot, lai veiktu maksājumus lietotnēs uz Apple mobilajām ierīcēm.

    AvotsRe/Code
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma