Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW pievienos Android lietotnes 2016. gada 7. sērijas iDrive sistēmai

    Jaunākie raksti

    Ņujorkas autošovā BMW paziņojis, ka 2016. gada BMW 7. sērijas modeļu iDrive izklaides sistēma tiks papildināta ar vairākām Android lietotnēm – Spotify, iHeartRadio un Pandora. Sākotnēji būs pieejamas tikai minētās trīs Android lietotnes, tomēr sagaidāms, ka tām drīz piebiedrosies arī citas lietotnes.

    BMW bija pirmais autoražotājs, kas savās mašīnās iekļāva iPod mūzikas atskaņotāju pievienošanas iespēju, kā arī iPhone savienošanu ar iDrive izklaides sistēmu. Turpmāk BMW grasās iDrive izklaides sistēmu papildināt tikai ar tādām lietotnēm, kas atbildīs vairākiem drošības parametriem, lai nenovērstu vadītāja uzmanību no ceļa.

    Reklāma

    Vēl 2014. gadā BMW ConnectedDrive sistēmā iekļāva Facebook, Twitter, Amazon Music, GoPro, Aupeo, Pandora un Glympse iespējas, tomēr tās nebija atsevišķi izmantojamas un patstāvīgas lietotnes. BMW ConnectedDrive sistēma nespēja pati apkalpot lietotnes, to darbināšanai nācās pievienot iPhone ar uzstādītām un startētām BMW ConnectedDrive un Spotify lietotnēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Šveicars
    24.03.2016 11:57

    Pavisam nesen runāju ar KasperskyLab cilvēkiem LV – arī auto kļūst arvien ievainojamāki un biežāki mērķi kiberuzbrukumos.. Ceru, ka par aizsardzību te būs domāts, ņemot vērā Android ievainojamību. Nebūtu pirmais gadījums, kad kāds attalināti iekļūtu sistēmā un dampi aizdzītu.

    24.03.2016 14:02

    Nesen bija liste ar 26 auto, ko varot nozagt ar tomagoči vai PRSR laiku elektroniskā Nupagaģi vilka oliņspēles palīdzību.

    Janis
    24.03.2016 17:23

    Tak, ja gribēs aizdzīs jebko…
    Vienīgais veids, kā nodrošināties pret zagļiem ir ielodējot kaut, kur iPhonu, un kāmēr to neatbloķē tikmēr auto nevar pielaist, jo Iphone NEVIENS nevar uzlauzt

    Raivis Šveicars
    25.03.2016 00:32
    Reply to  Janis

    Haha, pirms nedēļas vai divām Ķīnā bija milzu skandāls, kurā cieta 7 mio iPhone lietotāju. Nevar uzlauzt – yeah right :D Visu var uzlauzt, visam ir caurumi un hakeri agri vai vēlu tos atradīs, Skaidrs, ka iPhone ir stipri grūtāk uzlaužams, bet kā jau teicu – uzlauzt var visu

    25.03.2016 06:16

    Avots?

    Raivis Šveicars
    25.03.2016 15:00

    http://www.wired.com/2016/03/hack-brief-no-need-freak-chinese-iphone-malware/
    iPhone lietotāju vidū es izvairītos teikt – tas ir tikai Ķīnā, tur ir milzu tirgus… Nepamirkšķinās ne aci un būs arī pie mums

    Rakstā minētais – “neuztraucamies – vienkārši neinstalējam neuzticamas sūdus un neklikšķinam kur pagadās” ir tas pats arguments, kas Android, jo ja nebūsim lohi un nevērsim vaļā idiotiskus meilu pielikumus vai neinstalēsim neuzticamas lietotnes – viss būs OK arī Androīdiem (protams, risks saglabājas, jo lietotnes var papildināt ar sūdiem arī pēc drošības pārbaužu iziešanas visos appStore). Bet neviens mūs parastos cilvēkus nemēģinās uzhackot pa vienam, viss ir masās

    Janis
    25.03.2016 18:05

    NEVAR BŪT … :D
    Vispār tas bija sarkasms, ja nepamanīji tad pašā sakumā uzrakstīju, ka ja gribēs aizdzīs jebko, a Tu kā jēriņš sāc tik lēkāt….
    Un vispār arī tavs pirmais komentārs nevietā, ja jau otrajā komentārā uzrakstīji, ka uzlauzt var visu, un vispār.. kasko.

    Peteris
    26.03.2016 20:38
    Reply to  Janis

    Jānis pļūtītājs ieradies. Nu tu esi bomba janci! Tikai neapdirsies!

    Janis
    27.03.2016 00:38
    Reply to  Peteris

    Tad arī Tev neļauju gulēt? :D
    Atvaino vnk patīk ierēkt par “gudrīšiem”
    A Tu paņem kaut, ko ierauj pirms gulētiešana, vai prasi padomu mammai, lai ļaunie Jāņi Tev nerādas murgos…

    Oskars
    24.03.2016 12:05

    To ,ka nav WP jau uztveru kā pašsaprotamu . Bet kapēc nav iesaistīts aple ?

    Kaspars
    24.03.2016 17:05

    A rakstam pievienots foto ar veco Connected Drive screenshotu, turklāt 5ser BMW :D

    Artanis
    26.03.2016 23:25

    Dīvaini ar to BMW – no sākuma lēkā pakaļ iPhone Car lietotnei, tagad Droīdam. Laikam pašu mārketinga cilvēki vēl nav līdz galam sapratuši, ko īsti grib redzēt uz sava iDrive. Bet tā par tēmu runājot – vienīgā aplikācija no tālruņa, kuru gribu redzēt savā CIC ir Waze – priekš mūzikas jau kopš aizlaikiem tiek lietots iTunes caur Bluetooth.

    Reklāma