Web Analytics
More
    Reklāma

    WhatsApp saziņas šifrēšana ir nākamā rindā aiz Apple

    Jaunākie raksti

    Apple jau vairākus mēnešus cīnās ar ASV Tieslietu departamentu par iPhone viedtālruņa atšifrēšanu, un izskatās, ka ASV varasiestādes ķersies klāt arī citiem programmatūras izstrādātājiem, kas iekļāvuši informācijas šifrēšanu. Tiek baumots, ka nākamie rindā aiz Apple ir WhatsApp.

    Arī WhatsApp nonācis ASV Tieslietu departamenta uzmanībā ar saziņas šifrēšanas iespējām, tādējādi liedzot valdībai izspiegot gan iedzīvotājus, gan arī kriminālo pasauli. WhatsApp saziņa varētu slēpt pierādījumus par veikto noziegumu, tādēļ, iespējams, ka arī WhatsApp pieprasīs sniegt pieeju saziņai.

    Reklāma

    WhatsApp īpašnieks Facebook vienmēr ir atbalstījis Apple cīņā pret ASV valdību, uzsverot, ka nekādā gadījumā nedrīkstētu veidot pieeju lietotāju saziņai. Pagaidām saziņas servisi un arī Apple nav padevušies, un diez vai tas tik drīz notiks. Kaut gan tiek norādīts, ka lielākā daļa ASV iedzīvotāju vēlas, lai Apple sniegtu pieeju noziedznieka iPhone.

    ASV Sanbernardino pilsētā pagājušā gada decembra pirmajās dienās notika asiņaina apšaude, kuras laikā nogalināti 14 un ievainots 21 cilvēks. Policijas spēki nogalināja divus no uzbrucējiem. Notikums sabiedrībā atkārtoti aktualizējis jautājumu par ieroču aprites un pārdošanas kontroles pastiprināšanu.

    Kalifornijas tiesa uzlikusi pienākumu Apple atvērt pieeju iPhone viedtālrunim, kas piederējis vienam no Sanbernardino uzbrucējiem. Apple vadītājs Tims Kuks atbildējis, ka atvērt pieeju iPhone datiem nav iespējams, un, ja arī būtu iespējams, Apple to nedarītu klientu drošības dēļ. Tiesībsargājošās iestādes vēlas iegūt visu informāciju no uzbrucēja iPhone 5c, lai varētu piekļūt saziņai ar iespējamiem nozieguma līdzzinātājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rednex
    14.03.2016 10:29

    Jeņķu valdīšana iet uz diktatūru…

    Krotow
    14.03.2016 14:07
    Reply to  rednex

    Daļēji tā ir. Tā vietā lai izpirktu grēkus par pēc Afganistānas kara pašplūsmā palaistajiem modžahediem un demokrātijas ieviešanas viduslaikos sekām, mēģina apturēt progresu.

    nabadanga
    14.03.2016 15:43

    Tā iPhone aizsardzība, šķiet, nemaz nav tik neapejama. Skat. iOS 9.1 un jaunāku sistēmu paroles apiešana ar Siri palīdzību http://www.antivirus.lv/apdraudejumi/drosibas-nedela-2016-10-mac-os-x-izspiedejprogramma-iphone-aizsardzibas-apiesana-facebook-ievainojamiba-un-locky-vestulu-pludi/

    14.03.2016 21:48
    Reply to  nabadanga

    Interesanti, būs jāpamēģina. Pašam sanāca?

    nabadanga
    14.03.2016 22:45

    Man ir iPhone, bet Siri nebija iedarbināts. Būs jāatlicina laiks un jāpamēģina. Te ir pat četri scenāriji http://www.vulnerability-lab.com/get_content.php?id=1778

    PurvaVelns
    14.03.2016 23:04

    vienkāršāk ir paņemt Tavu pirksta nospiedumu no glāzes un 10 minūtēs lieta darīta. es mu to redzējis pats savām acīm!

    14.03.2016 23:09
    Reply to  PurvaVelns

    Cik labi, ka es uz glāzēm neizmantoju to pirkstu ar ko atbloķēju telefonu :D

    15.03.2016 12:15

    Čaju dzerot, mazais pirkstiņš vienmēr atšauts? :D

    Reklāma