Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Chromecast turpina palielināt pārsvaru pār Apple TV

    Jaunākie raksti

    Alphabet Google Chromecast straumēta video satura atskaņotājs vēl tālāk atvirzījies no Apple, Amazon un Roku veidotajiem video atskaņotājiem. Google Chromecast ir budžeta klases HDMI ierīce, kas paredzēta straumēta video parādīšanai ar HDMI pieslēgvietu aprīkotā datora ekrānā vai televizorā, turklāt Chromecast ieņem 35% no visa šāda veida ierīču tirgus pagājušajā gadā.

    Vēl 2014. gadā Google Chromecast aizņēma tikai 28% no kopējā tirgus. Apple TV ar 20% ieņem otro vietu, tomēr Apple TV tirgus daļa ir gada laikā noslīdējusi par 2%. Amazon Fire TV un Roku katrs ieņem 15% no tirgus, dalot trešo vietu. Google Chromecast popularitāti nodrošinājusi ierīces cena, kā arī iespēja uz Google Chromecast nosūtīt video ne tikai no YouTube, bet arī tieši no Android viedierīces vai pat galddatora.

    Reklāma

    Kopumā pārdoto ierīču skaita ziņā kopš to pirmo versiju nonākšanas tirgū pirmā vieta ar 37 miljoniem pieder Apple TV. Apple TV vēsture meklējama 2007. gadā, kas arī ļāvis sasniegt šādus pārdošanas rezultātus. Chromecast ļoti strauji tuvojas Apple TV, jo nedaudz vairāk nekā divu gadu laikā pārdoti 27 miljoni Chromecast. Roku Box un Streaming Stick produkti pārdoti kopā 20 miljonos vienību, Amazon Fire TV – nedaudz zem 10 miljoniem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    11.03.2016 13:33

    kā tad tā? vai tad apple TV nav labāks? netaisnīgi… **

    Artis
    11.03.2016 13:36

    Neredzu nekādu jēgu šai statistikai un šim rakstam. Ko tas maina? Man savs Apple TV jāmet miskastē? Man ir abi, gan Apple TV, gan Chromecast. Tās ir pilnīgi dažādas ierīces un nav salīdzināmas. Pa lielam – abiem kopīgs ir tikai tas, ka ar abiem var mobilā ekrāna saturu strīmot uz TV un vēl skatīties Youtube.

    davfreim
    11.03.2016 15:26

    Chromecast met visiem pakaļ pa velti, pat ņemot Spotify tādu pa velti dalīja nesen.

    PurvaVelns
    11.03.2016 20:24
    Reply to  davfreim

    atkal tēlo muļķīti. Nevis met pakaļ par velti, bet piesien tevi maksas servisam (piemēram, spotifai)

    Reklāma