Web Analytics
More
    Reklāma

    Roboti tuvāko 30 gadu laikā varētu radīt 50% bezdarba līmeni

    Jaunākie raksti

    Amerikas zinātņu attīstības veicināšanas asociācijas (American Association for the Advancement of Science) sanāksmē skaitļošanas inženierijas profesors Moshe Vardi izklāstījis savu nākotnes redzējumu par robotu ietekmi uz cilvēci tuvāko desmitgažu laikā.

    Tiek pieļauts, ka cilvēku darbus pārņems roboti, bet cilvēki varēs laiskoties, spēlēt golfu un dzīrot… ja vien viņi to varēs atļauties. Moshe Vardi uzskata, ka civilizācijas gals sagaidāms līdz ar robotu tehnoloģiju attīstību tik tālu, ka roboti spēj pārņemt cilvēku darbus. Roboti cilvēkus nenogalinās vai nepaverdzinās kā filmās Matrix, tie vienkārši atņems cilvēkiem ienākumus.

    Reklāma

    WALL-E-382
    Kadrs no filmas WALL·E (2008)

    Tiek lēsts, ka 30 gadu laikā bezdarbnieku skaits varētu sasniegt 50% no darbspējīgā vecuma cilvēkiem. Protams, ienākums no robotu darba gūs tikai uzņēmumu vadītāji un daži cilvēki, kuru darbs būs neaizvietojams. Profesors Moshe Vardi uzskata, ka ap 2045. gadu arī viņa darbu spēs paveikt roboti.

    Džins ir izlaists no pudeles, tehnoloģiju un mākslīgā intelekta attīstība ir neizbēgama. Paredzams, ka milzīgs lēciens robotu tehnoloģijās nenesīs Zemes iedzīvotājiem nekādu atvieglojumu un kopējais cilvēces labums nav no robotu darba gaidāms.

    Google, Facebook un citi tehnoloģiju giganti uzsver, ka robotu un mākslīgā intelekta attīstība ar atbalstāma. Tikai aizmirst piebilst, ka roboti darbosies tikai to cilvēku labā, kuri tos būs uzbūvējuši un varēs atļauties tos nodarbināt savā labā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nabadanga
    18.02.2016 11:04

    Nomierinieties, nākotnē uzņēmumiem ieviesīs robotu nodokli un cilvēkiem, kuri nestrādās, no tā maksās vidējo algu valstī :)

    bombelats
    18.02.2016 12:20

    Patiesībā tas ir apburtais loks. Ražošanas giganti sapirksies robotus, atlaidīs humonoīdu darbaspēku, un pelnīs kosmosu. Ir tikai viens liels bet, lai gūtu peļņu, produkcija ir kādam jāpārdod. Kam tad tirgos? Robotiem?
    Velk uz atgriešanos naturālajā saimniecībā. ?

    Edgars Labans
    18.02.2016 14:43

    Man šis raksts atgādina tādu pašu vāvuļošanu, kā pirms 200 gadiem industriālās revolūcijas laikā. Un nekas traks kopš tā brīža nav noticis ar cilvēci -dzīves līmenis ir jūtami uzlabojies ierastās; lauksaimniecības vietā ir paradījušās daudzas citas foršas darba vietas; mantas, ko var nopirkt par naudu ir kļuvušas lētākas.
    Manuprāt būtu pat vērtīgi atbrīvot cilvēkus no tik degradējoša darba kā sēdēšana pie kases aparāta, braukšana ar kravas auto vai kuģi tālos gabalus.

    Reklāma