Web Analytics
More
    Reklāma

    Google papildinās iespējas Eiropas iedzīvotājiem “tapt aizmirstiem”

    Jaunākie raksti

    Google papildinās Eiropas prasību par iedzīvotāju “tiesībām tikt aizmirstiem tīmeklī”, lai visi pasaules Google meklējumi nenovestu līdz it kā dzēstajai informācijai. Jau šobrīd Google meklētājs Eiropas ietvaros ignorē “aizmirstos” meklēšanas rezultātus.

    Kopš 2014. gada maija Eiropas iedzīvotājiem ir tiesības pieprasīt no meklēšanas dziņiem izņemt informāciju par sevi. Tomēr Google.com vēl arvien parādīja it kā dzēstos meklēšanas ierakstus par personu. Eiropas Savienība jau 2014. gada nogalē pieprasīja Google, lai arī Google.com nerādītu meklēšanas rezultātus, tomēr tas tiks ieviests tikai šomēnes.

    Reklāma

    74% eiropiešu uzskata, ka personiskas informācijas atklāšana aizņem aizvien nozīmīgāku vietu mūsdienu dzīvē. Patlaban spēkā esošā, 1995. gadā pieņemtā datu aizsardzības direktīva vairs neatbilst digitālā laikmeta prasībām un ir jāpielāgo. Tāpēc bija vajadzīgi noteikumi, kas garantē augstu aizsardzības līmeni un nevajadzīgi neierobežo tiesības uz uzskatu brīvību un informācijas brīvību vai nekavē ikdienišķo, bieži vien nekaitīgo personas datu apstrādi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    12.02.2016 12:55

    Vispirms vajag piedomāt – ko no personīgās informācijas tīmeklī izvietot. Ierakstīju savu vārdu gūglē – neatradu nevienu ierakstu, nevienu foto. Fain. Tas nozīmē, ka pēdējie 5-7 gadi nav nav pavadīti veltās pūlēs. Vecāki ieraksti, laikam, tiešām dzēšas laika gaitā. Agrāk ir bijušas publikācijas Dienā un arī citos mēdijos – tagad čuss, all gone.

    Reklāma